Online technieklessen.

Op vrijdag is er altijd iets bijzonders aan de hand op de KJS. Dan is het namelijk tijd voor een techniekles met meester Jasper. Normaal zit ik dan in het technieklokaal, maar de afgelopen weken doe ik dat vanaf huis. Via de computer bel ik naar de klas en kunnen we elkaar op het scherm zien. De eerste technieklessen waren nog met gereedschappen, maar dat was toch niet zo een goed idee zo buiten het technieklokaal. Daarom zijn we de afgelopen weken overgestapt op lessen programmeren. In de jongste groepen leren de kinderen hoe computers er vanbinnen uit zien en wat de verschillende onderdelen van de computer doen. We leren over geheugen (ROM en RAM) en de chips in de computer (CPU, GPU). Ook leren we denken in stappen en delen we grote problemen op in kleinere behapbare stukjes.

In de hogere groepen zijn we bezig met echt programmeren. We hebben tijd gestoken in het zelf ontwerpen van onze games. Met pixel art ontwerpen de kinderen hun eigen hoofdrolspelers. Deze ontwerpen gebruiken ze dan in hun eigen games.
Het inbellen met de webcam gaat steeds beter, maar ik verheug me er toch wel erg op om weer eens lekker met een stuk gereedschap in onze handen te staan en lekker lawaai te maken in het technieklokaal. Ik hoop dat we elkaar daar snel weer zien. Tot die tijd blijven we inbellen en zien we elkaar op vrijdagen op het grote scherm, want: “Vrijdag is het tijd voor een techniek les met meester Jasper, en……”. Nou ja, uw kind zal dit wel aan kunnen vullen.

Groetjes, meester Jasper