• groep 8 met meester Matthijs, juf Eva en meester Sven

Bordrij

Huiswerk

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Werkstuk

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 8 (schooljaar 22-23)

In de klas zijn we de laatste periode uiteraard druk bezig geweest met de normale lessen. Maar tussen de lessen door is er gelukkig ook tijd voor andere dingen. Voorbereid door Lieke en Rosalie. Niet zo maar een.. het was om de klas (en mij) te overtuigen een klassendier te nemen. Voorkeur: axolotl.


Ook hebben een hoop leerlingen de open dagen bezocht van de Vo scholen. Hartstikke fijn.

Natuurlijk hebben we in groep 8 ook (voor de laatste keer op de KJS) 5 december gevierd. Hiervoor zijn erg mooie surprises gemaakt!

Ook hebben we in de klas bezoek gehad van docenten van het VO maar ook oud leerlingen. Zij kwamen vertellen hoe de stap naar het Vo is.

We hebben met groep 8 een eerste bezoek gebracht aan de Techplek op OZHW Groen. Hier hebben we gewerkt in het thema Voeding en Natuur. De groepjes mochten werken aan een ontwerp om plastic vervuiling op zee tegen te gaan, ook werd er gewerkt aan een plasticpletter die gemaakt moest worden met technisch lego- er werd gewerkt aan upcycling (laat het ze thuis zeker uitleggen)- een stopmotion maken- een mini ecosysteempje met een plantje en een insectenhotel is er gemaakt. Al met al zijn ze heel de dag zoet geweest en het is erg leuk geweest!

De techniek lessen zijn ook gewoon weer doorgegaan en daar hebben we aan allerlei dingen gewerkt. Bijvoorbeeld een insectenhotel.

De kerstviering was ook erg geslaagd. Er werd gezorgd voor allerlei lekkere hapjes. Het smaakte allemaal top!

Een hele fijne kerstvakantie allemaal en tot volgend jaar!

Juf Eva en meester Matthijs

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 8 (schooljaar 22-23)

De afgelopen periode is groep 8 weer ontzettend druk geweest.
Met uiteraard als hoogtepunt : KAMP!

We zijn bezig met de gouden weken. Elke keer doen we andere spellen die we daarna vertalen naar situaties op school en in de klas.


Met de technieklessen zijn we aan de slag geweest met bakken voor de moestuin. Deze hebben we geplaatst en daar kunnen we dan later weer mee verder.


De kamp week is uitvoerig beschreven door 3 meiden uit de klas. Lees hier hun verslag.


De week na kamp stond er weer wat spannends op het programma. Namelijk het drempelonderzoek!
gelukkig was er ook tijd om na het toetsen aan de slag te gaan met leuke dingen zoals het maken van allerlei dingen voor de tentoonstelling van de kinderboekenweek.
Ook was er een voorleeswedstrijd waar Jill gewonnen heeft!!


al met al weer een drukke maar leuke periode.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

De afgelopen periode is er weer een nieuwe periode aangebroken in groep 8. Niet alleen vanwege spannende dingen zoals de musical. Maar ook omdat er een hele hoop activiteiten weer ‘’normaal’’ mochten.
Zo zijn we aan de slag gegaan met het kiezen van de musical. Dit kostte echter erg weinig tijd want de groep had zowat al unaniem besloten welke musical het moest worden.
Groep 8 heeft ook meegewerkt aan het normeringsonderzoek. Dit is een toets om de kinderen alvast te laten wennen aan de eindtoets en zodat de toets aanbieder hun normering eventueel kan wijzigen.
Op 14 maart zijn we op bezoek gegaan bij de Techplek op OZHW Groen. Hier mochten de kinderen kiezen uit meerdere onderwerpen zoals het programmeren van een robot tot het maken van een eigen maquette van een boomhut.

Deze week werd afgesloten met het meester/juffenfeest waarbij elk lokaal een andere activiteit had.

En uiteraard werden er deze dag heerlijke pannenkoeken gemaakt (waarvoor nogmaals dank).
Voor het eerst heeft groep 8 ook meegedaan aan het concept ‘’over de streep’’ waarover u heeft kunnen lezen in. Ook dit was weer erg spannend.
Na lang vragen mocht groep 8 eindelijk weer samen lezen met groep 3. Dit is altijd erg gezellig en voor beide groepen erg leuk.

Ook mocht er na lange tijd weer een talentenmiddag plaatsvinden waarbij de kinderen zich in hadden geschreven voor allerlei activiteiten. Van het werken in de moestuin tot het spelen met kleuters.
Zoals al kunnen lezen stonden er afgelopen periode erg veel leuke dingen gepland. Zo ook de schoolreis. Ondanks dat het weer niet echt mee heeft gezeten deze dag was het wel erg gezellig.

19 april zijn we begonnen met de eindtoets. Ook dit zijn wederom spannende dagen. Gelukkig heeft groep 8 in het vooruitschiet dat ze mogen helpen met het versieren van de fietsen van de kleuters.
20 april is de dag dat groep 8 hun rol/rollen krijgen voor de musical. Het was een lastige puzzel maar zoals altijd wordt het weer een topmusical.

Fijne vakantie!
Juf Jolanda en meester Matthijs

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

De eerste schoolweken van 2022 zit er weer op. We begonnen meteen op de eerste schooldag met een vakantie quiz zodat de kinderen zoveel mogelijk klasgenoten konden spreken. Fijn te horen dat er zoveel leuke dingen gedaan zijn in de vakantie. Ook waren we druk met het instuderen van een zomers dansje, de Macarena. Dit om juf Diana te verrassen. Ze was namelijk jarig in de kerstvakantie.

De Cito-toetsen komen er weer aan. Wellicht spannend, maar dit gaat helemaal goed komen. De gymles hebben we deze week anders ingevuld dan normaal. Ikzelf mocht deze verzorgen. We hebben matten trefbal gedaan. En afsluitend een wedstrijdje grote mat schuiven.

Cito’s .. De eerste week van de Cito’s zit er weer op. Deze week stond er elke dag wel een onderdeel van Cito op het programma. Voordeel ervan is dat we eigenlijke elke middag wel “relaxed” hebben afgesloten. Dat mag ook wel na zulke dagen. De vrijdag stond gelukkig ook weer deels in het teken van techniek les van meester Jasper. De kinderen zijn aan de gang gegaan met hun eigen bewegende wagentjes/huisjes/ enz te maken.

‘s Middags lekker gymmen en ook de vrijdag lekker afgesloten. Volgende week nog een aantal onderdelen van Cito spelling afronden en dan is dat weer klaar.

Ook heeft groep 8 helaas een week thuis moeten werken omdat Corona in groep 8 als een wervelwind door de groep is gegaan.
De kinderen hebben deze periode ook een hoop info mee gekregen en op parro over de open dagen op verschillende middelbare scholen!

Met ons bezoek naar het Dalton waren de weergoden ons gelukkig goed gezind want we gingen met z’n allen op de fiets. Een van de eerste dingen die ik opving toen we de school binnen liepen was dat ze zich niet voor konden stellen hier zelf over een aantal maanden rond te lopen! We hebben proef lesjes mogen volgen van wiskunde, drama en een algemeen uur met uitleg over onder andere de dalton uren.

We zijn gestart met het normeringsonderzoek om ook al te wennen aan de vraagstelling.
Ook mochten we gelukkig weer los gaan op de djembé tijdens de slagwerkworkshop.

Fijne vakantie!
Juf Jolanda en meester Matthijs

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

De herfst is begonnen en de gezellige tijd breekt weer aan op school.
We werken hard, maar zorgen natuurlijk ook voor ontspanning.
Zo komt juf Karin geregeld een les geven die te maken heeft met boeken. Dit keer ging de les over boeken en films. We leerden dat er films zijn over een boek en andersom, maar dat er dan toch verschillen in kunnen zitten.

Verder brak de decembermaand weer aan. We trokken lootjes voor de Sint.
Wat een gezellige dag hadden we met elkaar. Iedereen maakte een surprise voor iemand. Helaas hebben we nog steeds te maken met Corona en zaten er twee kinderen thuis. Samen met de leerkrachten en hulpouders is er gezorgd dat de surprises van thuis werden opgehaald en hun surprises werden gebracht. Via Teams deden de kinderen deze ochtend gezellig mee. Gelukkig is dat tegenwoordig toch allemaal mogelijk.


We hadden deze dag ook nog pietengym van juf Anja in de gymzaal. Ook voor groep 8 ieder jaar een te leuke gymles!


In december kregen we drie djembé lessen van meester Marco. Helaas is er tot nu toe maar één gelukt, maar die komen zeker nog in het nieuwe jaar. Wat leuk om dat met de hele groep te kunnen doen. Het ging na één les al supergoed.

 
We knutselden in de klas mooie kerststerren en zo veranderde de klas met de lampjes en kerstboom in kerstsferen.
We kregen in de week voor de (vervroegde)kerstvakantie ook bezoek van de wijkagent, hij kwam vertellen over veilig omgaan met vuurwerk en de gevaren van illegaal vuurwerk.
Helaas kon het kerstfeest zoals vooraf bedacht niet doorgaan, maar natuurlijk hadden we een alternatief. We speelden in de klas een kerstquiz, hadden een kerstcrea, kregen een lekkere kerstlunch en namen het lied Feliz Navidad op voor KJS got talent. Deze ging niet live door met alle groepen, maar werd vooraf opgenomen zodat ook alle ouders de filmpjes konden bekijken en er toch een beetje bij waren.


Op naar een nieuw jaar waar hopelijk snel meer mogelijk is! Fijne feestdagen, vakantie en een mooi en gezond 2022 !

Van de zomervakantie tot aan de herfstvakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

In de eerste week na de zomervakantie hebben we ook weer techniek les gehad van meester Jasper. Hier werd 3 weken aan gewerkt om zo een mooi resultaat te hebben.

De eerste weken stonden in het teken van de “gouden weken” en bijpassende opdrachten. Bijvoorbeeld hoe makkelijk het kan zijn om elkaar eens een complimentje te geven. De kinderen hebben opgeschreven waarom ze bijzonder zijn. Dit hebben we de komende tijd van elkaar benoemd.
Ook is er gestemd wie er in de leerlingenraad komt. 3 gegadigden met alle 3 een mooie speech waarom ze er in zouden willen.

We zijn weer druk bezig geweest met leefstijl en de ringaanpak weer doorgenomen. Samen hebben we gekeken naar wat we ook alweer afgesproken hebben en de groepsregels doorgenomen. Het is goed dit zo nu en dan te doen, zo ook nu. Samen bepalen we de sfeer in de klas.

We keken uit naar kamp! De weersvoorspellingen waren heel goed!!☀️

Hieronder een verslag vanuit het kamp:

Dag 1 zit er op! Het was een zonnige dag hier in Eersel. We hebben lekker gespeeld op het veld voor het kamphuis. We hebben kampshirts en petten gemaakt. Vanmiddag hebben zijn we in het bos levend Stratego gaan spelen. Vanavond aten we macaroni made by meester Matthijs. Daarna gingen we met schemer naar het bos om het smokkelspel te spelen. De avond was daarna nog niet ten einde. We hebben nog slaapmutsen gemaakt onder leiding van juf Brenda. Een volle maar leuke dag!!

Dag 2 is in volle gang!☀️ Vanmorgen na het ontbijt hebben we een spellencircuit en de stormbaan gedaan. Leuke spellen waarbij samenwerken erg belangrijk is! En wat ging dat goed. Voor alle kinderen waren er complimenten. Het weer is ook aan onze zijde. Na de stormbaan lunchten we broodjes knakworst met elkaar. We kleedden ons om voor de buikschuifbaan en lekker buiten spelen. De buikschuivers zijn nog in volle gang. Straks even tijd voor een rondje douchen, relaxen en door naar de volgende activiteit.

Wat een verrassing. Halverwege de middag kwamen de juffen op bezoek bij ons in Eersel. We speelden een rollenspel, het verdwenen geld! Iedereen had een rol waarna de kinderen erachter moesten komen wie dan toch het geld had gestolen. Eind goed al goed. We aten patatjes met elkaar en speelden nog lekker buiten. Als verrassing (dankzij het opgehaalde geld voor Indi )waren er lasergames. Na een uitleg gingen we in de schemer op het veld aan de slag. Supertof was dat! Terwijl was er een club mensen in het bos bezig om een griezeltocht uit te zetten. Wat was dat spannend en leuk. Er werd gegild, gezongen, gelachen en voor elkaar gezorgd. Door het volgen van de levenslijn ( het rood-witte lint) kwamen de kinderen langs allerlei schrikmomenten. Na afloop kwamen alle mensen uit het bos zich laten zien. In het kamphuis hebben we nog even wat gedronken en chips gegeten. Nu lekker slapen en op naar een nieuwe dag. Dag 2 was een topper!!!

Dag 3 was ook weer een feestje…en een lang feest! We begonnen de dag met sport & spel op het veld. De zon was er ook weer bij! We speelden voetbal, touwtrekken en slagbal. We lunchten met zelf gebakken eitjes op de bakplaat. ‘S middags liepen we naar het bos en namen we de lasergamen mee. Wat een lol hebben ze dan met elkaar. In vier teams gingen we het bos in. Na een uur spelen zijn we teruggelopen en aten we een verfrissend ijsje. De kinderen speelden erna even lekker buiten of oefenden voor de bonte avond. Terwijl maakten we het avondeten klaar. We aten wraps! We deden in de schemer nog een keer lasergamen, wat een succes is dat!! Daarna maakten we ons klaar voor de bonte avond! De openingsact was voor de juffen en meesters. Daarna werd er opgetreden door verschillende jongens en meiden. Wat een gezelligheid en supergoed gedaan! We eindigden de avond met een disco! De kinderen dansten erop los…. en hadden nog wel even door kunnen gaan.

*****

Maandag 27 september zijn we gestart met de drempel toets. Altijd een spannend momentje. De kinderen hebben in elk geval genoeg gehoord dat ze niet hoeven stressen als ze denken het niet af te krijgen. Tussen door hebben we lekker pauze gehouden en hebben de dag afgesloten met een leuke verrassing voor mijzelf dit keer vanwege mijn verjaardag. De klas was al erg leuk versierd en als klap op de vuurpijl (letterlijk een aantal party poppers) zijn er dit weekend lekkere cakes gemaakt waar de klas natuurlijk ook van mocht. De meiden die dit geregeld hebben nogmaals dankjewel! En ze hebben netjes de klas mee opgeruimd.

We hebben hard gewerkt aan de eerste toetsen van dit schooljaar. Ook stond deze week natuurlijk in het teken van de Kinderboekenweek. Ook hier zijn we erg hard voor aan het werk om woensdag wat leuks te laten zien in onze klas. Vandaag stond ook deels in het teken van de eerste klusklas van dit schooljaar. Er werd gewerkt aan een podium. In de klas zijn we verder gaan werken voor de Kinderboekenweek.

Nog een paar dagen en dan is het herfstvakantie. Ga er van genieten!!