Huiswerk

Maandag 18-11 Gymnastiek
Werkblad rekenen inleveren
Scholenmarkt Focus
Dinsdag 19-11 Toets verkeer
Woensdag 20-11 Werkblad spelling inleveren
Donderdag 21-11 Begrijpend lezen- extreem strijken
Vrijdag 22-11 Gymnastiek
verslag interview Nieuwsbegrip inleveren (Jasper – Gwen – Randy R)
Bordrijwoorden

Begin op tijd aan je surprise.

De eerste weken van het schooljaar 2019-2020

Groep 8 is dit jaar goed van start gegaan. De derde week van school ging groep 8 al op kamp naar Eersel. Het waren 4 super leuke dagen. We hebben elkaar nog beter leren kennen en we zijn een nog hechtere groep geworden. We hebben gezwommen, een sportdag gehad, veel spellen gedaan waaronder levend stratego, levend bingo en een spooktocht in het donker door het bos. We hebben een stormbaan gedaan en de laatste avond hebben we een fantastische bonte avond gehad. We hebben zelf twee dagen gekookt en zelfs de corvee was gezellig! Kortom een super kamp dat veel kinderen van groep 8 nog wel een keer over willen doen.

In de vierde week was het anti-pestweek. In deze week zijn we veel bezig geweest met opdrachten tegen pesten. We hebben elkaar veel complimenten gegeven en hebben de anti-pest quiz gespeeld op het digibord. Leerzaam en leuk.

Op woensdag 2 oktober was het de opening van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was Reis Mee. Elke groep had een eigen land gekozen om die week aan te werken. Groep 8 had China en wat is daar veel over te vinden. Anderhalve week waande groep 8 zich in China. We hebben een webpad gemaakt over China. Daarin stonden allemaal vragen die je weer kon vinden op een speciale internetpagina. Ook hebben we een godsdienstles over China gedaan en een Nieuwsbegrip les over het Chinees Nieuwjaar. Samanta en Oscar hebben ons Chinees rekenen geleerd en we kunnen nu onze naam schrijven in het Chinees. Hoe cool is dat! Met de hele klas hebben we een draak geknutseld, want draken brengen heel veel geluk geloven de Chinezen. Ook hebben we maskers geknutseld en Chinese lantaarns. Vrijdagavond 11 oktober hebben we aan alle ouders van de school kunnen laten zien wat we deze week gedaan hebben door middel van een tentoonstelling. Ook was het vrijdag 11 oktober juffen- en meesterfeest en hebben we een heerlijke pannenkoekenlunch gehad. In de middag hadden we een workshop cardiodrum en een voorstelling voor de ouders.

Maandag 14 oktober en dinsdag 15 oktober heeft groep 8 de Drempeltoets gemaakt. De kinderen hebben heel erg hard en serieus gewerkt.

De eerste weken van school zitten erop en wat hebben we al een hoop gedaan. Nu lekker genieten van de herfstvakantie!

Groetjes,

De kinderen van groep 8, juf Jolanda, juf Femke en meester Koen