Huiswerk

Maandag 7 juni
  • gym
Dinsdag 8 juni
  • spreekbeurt Yip
  • scène 3,4 en 5 uit het hoofd leren
Woensdag 9  juni
  • spreekbeurt Sarah en Jill
Donderdag 10 juni
  • toets aardrijkskunde thema 5
  • spreekbeurt Milan
Vrijdag 11 juni

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 8

Na de meivakantie was het fietsexamen voor de kinderen van groep 8. Normaal vindt dat plaats in groep 7, maar door corona kon dat vorig jaar niet doorgaan. Vooraf aan het praktijkexamen kregen de kinderen een bordenles.

Woensdag 27 mei hadden de kinderen het praktijkexamen samen met de kinderen van groep 7. Eerst werden de fietsen gecontroleerd door de wijkagent. De fietsen moesten natuurlijk wel in orde zijn voordat de kinderen begonnen met het examen. Gelukkig waren alle fietsen prima. Er waren veel ouders en een opa opgetrommeld om te helpen en de kinderen deden het super goed! Iedereen van groep 7 en 8 is geslaagd!!!

De kinderen van groep 8 hebben ook allemaal een spreekbeurt gehouden over hun werkstuk. Het onderwerp moest een beroep zijn en de kinderen moesten ook iemand die dat beroep uitvoert interviewen. Alle spreekbeurten gingen hartstikke goed en waren super leerzaam.

Meester Matthijs heeft 6 weken ouderschapsverlof gehad omdat zijn tweede dochter Minte was geboren. Natuurlijk kwam hij haar even showen op school en kreeg iedereen wat lekkers.

Omdat de maatregelen omtrent corona wat versoepeld werden, mocht meester Jasper weer gewoon techniek komen geven op school in plaats van online. Gewoon weer lekker in het technieklokaal met alle materialen bij de hand. Wel zo leuk!

Verder is groep 8 heel erg druk met de musical. De musical heet dit jaar Expeditie Beachclub en gaat over een oude vuurtoren die omgebouwd moet worden tot Beach club. Maar dat gaat niet zomaar, want ondertussen is er in het museum dichtbij een heel duur schilderij gestolen. En laat dat schilderij nou net verstopt worden in die oude vuurtoren….met hilarische taferelen als gevolg. Groep 8 oefent zich rot. Zingen, dansen toneelspelen alles komt aan bod. Samen maken we er weer een spettende afscheidsavond van op woensdag 14 juli.

Ook hebben de meeste kinderen van groep 8 inmiddels kennis gemaakt met hun nieuwe klas op de middelbare school. Spannend maar ook heel erg leuk.

En dan hebben we ook nog de laatste week en echte feestweek. Omdat we dit jaar niet op schoolreis konden vanwege corona en veel activiteiten waaronder het pleinfeest niet door konden gaan, hebben de juffen en meesters een heuse feestweek geregeld. Elke dag een andere super leuke activiteit. Van Wednesday waterday tot jumping Thursday en freerunning Friday en nog veel meer. Echt tof om zo het jaar af te kunnen sluiten.

Groep 8 wenst iedereen een hele fijne zomervakantie!

Groeten,

Meester Matthijs en juf Jolanda

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Groep 8 heeft in de week van 8 maart meegedaan met de kinderverkiezingen. Een lesprogramma van 3 lessen over de verkiezingen. De kinderen kregen uitleg over de politiek en leerden hun mening vormen over verschillende stellingen die kinderen interesseren. Ook hebben ze geleerd waar de politieke partijen voor staan en mochten ze aan het einde van de lessen stemmen. Heel erg leerzaam en leuk!

Op 1 april hadden de juffen meesters een goede grap bedacht. Omdat de kinderen van de bovengang de toiletten steeds vuiler maken, was er besloten dat er met ingang van 1 april op de bovengang door kinderen moest worden betaald om naar het toilet te mogen. Voor een kleine boodschap werd er 20 cent gerekend en voor een grote boodschap 50 cent.
Er waren ouders en kinderen die niet in de gaten hadden dat het 1 april 😉 was en de kinderen geld hadden meegegeven voor het toilet. We hebben wel gelachen met zijn allen. Ook om meester Koen, die voor de gelegenheid een baantje had aangenomen als toiletmeester.

We hebben in de week van het geld de cashquiz gespeeld in groep 8. De moeder van Zoë uit groep 8 werkt bij de bank en begeleidde de quiz online. Het was erg leuk en leerzaam. We hopen wel dat ze volgend jaar weer gewoon in de klas kan komen om de quiz met ons te spelen.

De OR had voor heel de school een corona proof paasbrunch geregeld. Daar waren we super blij mee. Zo konden we toch gezellig en veilig met elkaar eten en Pasen vieren. Top!

Ook heeft meester Jasper leuke technieklessen gegeven. Niet zoals we gewend zijn in het technieklokaal, maar online.

Sinds 12 april mogen we met gym weer in de zaal. Dat werd gevierd met het spelen van het James Bond spel. Echt super leuk!
Via Teams hebben we gebeld met iemand van het project “als ik later groot ben”. De kinderen mochten op een kaart hun dromen voor later schrijven. Op school is een brievenbus gebracht waar de kinderen de kaarten in kunnen doen. De gemeente Zwijndrecht gaat dan kijken waar ze eventueel bij kunnen helpen.

Ook heeft groep 8 de eindtoets gemaakt. Dat was natuurlijk best even spannend. Maar groep 8 heeft super zijn best gedaan. Wij zijn trots op jullie!

Helaas kon groep 8 de Koningspelen niet op school doen, omdat juf Jolanda in quarantaine moest. Maar online hebben we er toch een oranje feestje van gemaakt.

En net voor de meivakantie heeft groep 8 audities gedaan voor de musical. Zo wist iedereen voor de vakantie zijn rol en kan er druk begonnen worden met oefenen en het leren van de tekst. Op naar de laatste weken!

Van de kerstvakantie tot aan de voorjaarsvakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met de online lessen. Dit keer hebben we het iets anders geregeld dan in de eerste lock down. De kinderen kregen elke dag op meerdere momenten instructie. Zo begonnen we om half 9 met de eerste. Daarna om half 11 weer en om 13.00 uur. Om 14.30 uur werd er gezamenlijk afgesloten. Tussendoor hadden de kinderen pauze van 10.00 uur tot 10.30 uur en van 12.00 uur tot 13.00 uur. Er was dus veel structuur in de dag en de kinderen gaven aan dit heel prettig te vinden.
Groep 8 heeft hard gewerkt online. We hebben veel rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen gedaan. Dit werkt veelal online gemaakt en dus konden de juf en de meester goed meekijken met de kinderen. Maar ook Engels, biologie, aardrijkskunde, geschiedenis en godsdienst kwam voorbij. En er was gelukkig ook ruimte voor wat creatieve vakken, een quiz of een spel tussendoor. En de Erasmusklas ging online ook gewoon door.
Daarnaast hebben de kinderen 2 keer per week gym gehad op het schoolplein. Even lekker buiten bewegen en toch ook nog wat klasgenoten zien.

Tijdens de nationale voorleesdagen, las de wethouder van onderwijs in Zwijndrecht online voor in groep 8. En toevallig kenden wij hem heel goed 😉

Ook hebben we een online babyquiz gedaan. De kinderen inclusief meester Matthijs en juf Jolanda hadden allemaal een babyfoto ingeleverd en er moest natuurlijk geraden worden wie wie was.
Ook hebben we een escaperoom gespeeld. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de functie in Teams om in groepjes te kunnen werken. Dat gebruikten we ook bij andere vakken zoals begrijpend lezen, biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. Super handig!

En we hebben verschillende foto challenges gedaan in groep 8. Zo moesten de kinderen bijvoorbeeld een foto maken met een optische illusie erin. Dat leverde echt de mooiste foto’s op!

We hebben dus ondanks dat we niet fysiek op school waren, toch heel veel les gehad en hard gewerkt. Maar we waren ook super blij toen we hoorden dat we 8 februari weer naar school mochten.
We begonnen in groep 8 gelijk met gym in de sneeuw! Dat was best fris, maar gelukkig was er verrassing op school toen we terug kwamen van de gym. Lekker warme chocomelk met slagroom om op te warmen. Heerlijk!

Omdat de open dagen van het voortgezet onderwijs niet doorgaan in verband met corona, geven veel scholen online rondleidingen. De kinderen kunnen helaas niet zelf gaan kijken op de scholen. Dat maakt kiezen best lastig. Proeflesjes kunnen ook niet gevolgd worden op de scholen. Gelukkig kan dat soms wel online. Zo hebben we met de hele klas proeflesjes van het Dalton Lyceum gevolgd en konden we vragen stellen aan een mentor. Dat was hartstikke leuk en leerzaam. We kregen daarna ook nog een online rondleiding van twee scholieren van het voortgezet onderwijs.

Momenteel zijn we druk bezig met de rapport- en adviesgesprekken, want de kinderen van groep 8 moeten zich gaan inschrijven op een nieuwe school. De gesprekken worden natuurlijk online gedaan via Teams.
En dan hebben we al weer voorjaarvakantie.
Groep 8 wenst iedereen een hele fijne vakantie toe. Rust lekker uit en blijf gezond!
Groetjes,
De leerlingen van groep 8, meester Matthijs en juf Jolanda

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

In groep 8 hebben we veel gewerkt met grej of te day.
Grej of the day betekent letterlijk “Ding van de dag”. In het kort; Grej of the day is een raadsel dat aan de kinderen wordt meegegeven en dat ze thuis met hun ouders bespreken. Vervolgens wordt er door de juf of meester in de klas een microles over het onderwerp gegeven. Een hele leuke en lekkere was deze periode de grej of the day over Tony Chocolony.

Ook hebben we tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie 2 talentmiddagen gehad. Er waren heel veel leuke workshops waaruit de kinderen konden kiezen.

Ook hebben we op veel leuke en andere manieren spelling, rekenen en taal gedaan. Denk aan een rekencircuit over het metriek stelsel. Een renspel over zinsontleden, een spel met werkwoorden enz.
Wat leuk is het om op een andere manier te leren dan alleen uit de boeken en op de laptop.

En natuurlijk werd er in groep 8 ook Sinterklaas gevierd. Wat een mooie surprises en gedichten werden er gemaakt. Echt top! Sinterklaas bezocht dan wel niet echt onze school dit jaar, hij kwam wel online met de kinderen van de onderbouw en er was een echte Pietendisco met een echte DJ. Kortom we hebben er weer een echt feestje van gemaakt!!!

Het kerstgala viel door de coronamaatregelen helaas in het water, maar de laatste dinsdag voor de kerstvakantie hebben we er wel nog een echt feestje van gemaakt op school. Iedereen zag er op zijn kerstbest uit en we hebben nog even lekker staan swingen in de kerstdisco.

Groep 8 wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2021.

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Groep 8 is goed gestart dit jaar! We zijn de tweede week van het schooljaar al op kamp geweest naar Eersel. We hebben het super gehad. Door Corona waren er wel een paar aanpassingen. Zo konden we niet naar het zwembad en mochten er geen juffen en meesters op bezoek komen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben ontzettend veel leuke dingen gedaan zoals buikschuiven, levend stratego, smokkelspel, landenspel, slaapmuts maken, levend bingo, kampshirt maken, koken met elkaar, stormbaan, sportochtend, ik houd van Holland en nog veel meer. De laatste avond hebben we een hele leuke bonte avond gehad.
Ook hebben wel alweer twee technieklessen gehad van meester Jasper. En we hebben de eerste talentmiddag erop zitten. Wat konden we kiezen uit veel leuke workshops!!!


Ook zijn we zijn we veel bezig geweest met bewegend leren. Is weer eens wat anders dan uit het boek en achter je bureau zitten.

Ook hebben we anti-pestweek gehad en hebben we een het heldenspelgespeeld.

Ook is de Kinderboekenweek getart met het thema en toen….In groep 8 hebben we het over de Tweede Wereldoorlog gehad in Nederlands-Indië. Een heel interessant onderwerp waar we nog niet zoveel van wisten. Er is ook een gastspreker geweest. Zijn ouders en schoonouders hebben in Nederlands-Indië gewoond en daar ook in een kamp gezeten tijdens de oorlog. Zijn verhaal was erg indrukwekkend.

En we hebben de drempeltoets gemaakt. De kinderen hebben hard en serieus gewerkt. Nu is het tijd voor vakantie.
Groep 8 wenst u allemaal een hele fijne herfstvakantie! Rust lekker uit en blijf gezond!
Groeten,
De kinderen van groep 8, meester Matthijs en juf Jolanda

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 8.

Toen in mei de kinderen weer naar school kwamen (halve klassen), zijn we begonnen met de audities van de musical.
De kinderen wilden namelijk toch heel graag een musical doen als afsluiting van groep 8.
We wisten toen nog niet of we de musical gingen opvoeren met publiek of dat de musical alleen gefilmd zou worden.
Het was nog een pittige opgave om iedereen een rol te geven die ze ook graag wilden.
Maar de kinderen waren zo blij dat we toch nog een musical zouden doen, dat ze eigenlijk blij waren met elke rol.

We kwamen er ook achter dat de musical oefenen met maar een halve groep, eigenlijk niet te doen is. Gelukkig mocht half juni
de school weer helemaal open en konden we echt aan de slag. Ondanks dat we dit jaar minder tijd hadden om te oefenen en
een mooi decor te maken, is het weer gelukt en hoe. Het decor is werkelijk prachtig, je waant je in een echte jungle.
En de kinderen hebben werkelijk in recordtempo hun tekst uit het hoofd geleerd. Echt heel knap.

 

Inmiddels is de musical woensdag 8 juli gefilmd en hebben de kinderen het fantastisch goed gedaan. De laatste week wordt er nog opgetreden voor de andere groepen, de broers en zussen en de ouders. Ook gaan we nog gezellig eten met de kinderen en de leerkrachten. Kortom we maken er een tof afscheid van. Daarna gaat groep 8 genieten van een welverdiende vakantie voordat ze aan de slag gaan op hun nieuwe school.

De meeste middelbare scholen hebben dit jaar geen kennismakingsmiddag voor de nieuwe leerlingen. Dat is jammer, maar ook logisch. De meeste kinderen weten echter wel in welke klas ze volgend jaar komen en bij wie. Ook hebben sommige kinderen een filmpje ontvangen van hun nieuwe mentor. Er breekt een spannende tijd aan voor ze.

Lieve groep 8, wij wensen jullie heel veel plezier en succes op jullie nieuwe school. Zet hem op en kom nog eens langs om te vertellen hoe het met jullie gaat! Een hele fijne vakantie gewenst voor iedereen!

Juf Femke, meester Koen en juf Jolanda

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 8.

Hoe kreeg groep 8 les?

Ook groep 8 mocht helaas niet naar school. Toch is het belangrijk dat de kinderen wel gewoon les krijgen. Op school zijn we gelukkig gelijk gaan schakelen. De kinderen van groep 8 kregen een tasje thuisbezorgd met allemaal verschillende schoolspullen er in.

Wat zit er nou allemaal in zo’n tasje?
– Taalwerkblad
– Spellingwerkblad
– Een leuke knutsel
– Stoepkrijt, zonnebloem pitjes, chocolade eitjes of een moederdagcadeautje
– Engels werkbladen
– Begrijpend lezen werkblad
– Een gesponsorde pen
– Thuiswerkboekje met verschillende onderwerpen
– Presentje van de OR
– Werkboeken Argus Clou

Dit zijn een beetje de schoolspullen die ieder kind wekelijks in hun tasje thuis kreeg.

Dagtaken en weektaken

Normaal gesproken kregen de kinderen op school een weektaak. Ze kregen dan in de week dagelijks tijd om hun weektaakjes af te maken. We kregen er toen ook nog andere lessen omheen. Het is nu natuurlijk dat ze ook alle andere vakken op de weektaak moeten krijgen.

Daarom hebben we een dagtaak in het leven geroepen. De kinderen krijgen tijdens de ochtend instructie op Teams een dagtaak. De juf liet zien wat de kinderen moesten gaan doen, maar ze konden het ook allemaal terug vinden in een bestandje.

Op de dagtaak stond vaak ook een weektaak. Daar staan taakjes op waar de kinderen heel de week tijd voor hebben om af te maken. Ik hoor u al vragen… wat staat er dan op? Hieronder ziet u een voorbeeld van een dagtaak die de kinderen iedere dag kregen.

Filmpjes en challenge
Ook groep 8 moest natuurlijk mee in de leuke filmpjes die we overal zien op sociale media. Zo heeft de juf van groep 8 (juf Jolanda) een aantal filmpjes opgenomen, juist om even lekker fit te blijven. Nouuuu de filmpjes met “de Noordermeertjes in beweging” waren regelrecht een succes.
Juf Jolanda en meester Koen hebben daarna ook een instructiefilmpje opgenomen. Het filmpje gaat over de bedrijvende en lijdende vorm. Het filmpje is heel serieus, maar ook een beetje humor.
Daarna kregen we van de minister president helaas te horen dat we niet weg mochten met de Pasen en meivakantie. Daar hebben juf Jolanda, juf Brenda en meester Koen wel iets voor gevonden. Zo hebben wij de kinderen van groep 8 uitgelegd hoe je thuis prima kan kamperen.

↓Zie hier het filmpje↓

https://www.instagram.com/tv/B-ey6X5hzr5/?utm_source=ig_web_copy_link

Toen kregen de kinderen van groep 8 een opdracht om een filmpje te maken met stop-motion. Stop-motion is een filmpje die ontstaat vanuit super veel foto’s. Als je na iedere foto iets veranderd en daarna aan elkaar plakt, dan krijg je een super gaaf filmpje.
Groep 8 heeft ook meegedaan aan de #stayathomechallenge. In deze challenge was de bedoeling dat iedere leerling uit groep 8 een filmpje moest maken, waarbij de wc-rol naar binnen vliegt en dan daarna op jouw manier weer weg worden gegooid. Als je dit aan elkaar plakt, dan lijkt het net of we de wc-rol aan het overgooien zijn.

↓Zie hier het filmpje↓

Hopelijk mogen de kinderen na de meivakantie weer naar school en de kinderen van juf Jolanda hopelijk ook!

Fijne meivakantie!!!

Groetjes, juf Femke, juf Jolanda en meester Koen

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 8.

Groep 8 altijd een bijzonder jaar… in deze tijd van het schooljaar is er veel aandacht voor de overstap naar het voortgezet onderwijs…. Welke scholen zijn er allemaal? Wat zijn de verschillen in de scholen? Wat kunnen de kinderen en ouders straks verwachten?

Natuurlijk gaan de lessen in de klas ook nog gewoon door…

In januari en februari zijn de open dagen van het voortgezet onderwijs. Bij deze de belangrijke data van de scholen in Barendrecht en Zwijndrecht. Mocht u interesse hebben in een school buiten Barendrecht en Zwijndrecht dan verwijs ik u naar de websites van de betreffende scholen.

Maandag gaat groep 8 in de middag naar het Dalton Lyceum voor proeflessen. We vertrekken op de fiets om 12.30 uur. De kinderen moeten hun fiets dus meenemen naar school. We zijn deze middag rond 15.45 uur weer terug op school. Dat betekent dat de kinderen een uur later uit zijn dan normaal.

We volgen een paar interessante lessen op het Dalton Lyceum. Eerst een mentorles inclusief rondleiding door de school. Toen een les biologie met proefjes en nu een les O&O. Ze moeten in groepjes een uitkijktoren ontwerpen en hem straks presenteren. De hele middag worden we begeleid door twee oud-leerlingen, Dide en Elene. Hoe leuk is dat!!!

Vandaag beginnen we de dag met voorlezen. De kinderen hebben allemaal een flesje water en een eierkoek gekregen. Heerlijk rustig opstarten met een leuk verhaal!

Vanmiddag was het tijd voor de 2e talentenmiddag op de KJS. De kinderen van gr.3 t/m 8 zijn weer heerlijk aan de slag gegaan met allerlei verschillende workshops! Wat een diversiteit door de hele school, de gymzaal en het Midden-Inn. Bakken, kunst, een schoolkrant maken, schaken, de 3Dprinter, dans, tennis, handvaardigheid, gezelschapspelletjes spelen,voetbal, handletteren en een stopmotion filmpje maken. Wat een talenten zagen we vanmiddag weer stralen!

Groep 8 had een grote rol in de productie van onze Film (pje)

Even een voorproefje. Vandaag werd er weer gefilmd voor de Film(pje). We kunnen alvast zeggen dat het erg leuk gaat worden.

Ingesloten de link naar onze FILMpje Blauw har(d)t in actie.

https://youtu.be/Nyl9t6asUj4 (Kopiëren en plakken in de browser)

De film staat ook op onze website: kjs-heerjansdam.nl (naar beneden scrollen op de Home pagina) Veel kijk plezier.

We kunnen het waarderen als u het filmpje wilt delen op social media

En als u het tegenkomt wilt liken. Bedankt voor uw hulp!

Vandaag een bijzondere dag. De première van de Film(pje). Wat een succes!!! Deelt u het filmpje zoveel mogelijk? Verder hadden we vandaag nog meer leuke dingen op het programma. Sven en Jasper gaven een spreekbeurt over de gekko. Dat deden de mannen super goed! Pluim! Meester Matthijs kwam gezellig nog even langs in de klas. Juf Yvette en juf Marleen hebben ons geholpen bij het maken van een heerlijke lunch. Bedankt lieve juffen!!! En nu wordt er hard gewerkt aan een eigen Kahoot quiz. De kinderen maken in tweetallen een Kahoot quiz. Ze hebben per tweetal een onderwerp gekregen. De onderwerpen zijn allemaal vakken die de kinderen op de basisschool krijgen. Kortom een super leuke en ook leerzame dag.

We hebben vandaag even goed geoefend met coördinaten op de x en de y as. (4, -8)… ga ik dan eerst op de horizontale lijn kijken of toch verticaal? Als ze alle goede coördinaten hebben ingevuld, dan komt er een figuur tevoorschijn. Ze konden kiezen uit: Winnie de Phoe, Tijgertje en bulldog dollar. Leuke voorbereidende wiskunde les.

Tot zover een greep van de activiteiten van groep 8 in deze periode.

Nu is het tijd voor een verdiende voorjaarsvakantie. We wensen iedereen een heel fijne vakantie toe!!

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 8.

In groep 8 zijn ware meesters in de dop opgestaan. Randy van der Wel en Sea hebben een super les Engels gegeven. Ze hadden zich erg goed voorbereid en duidelijk geoefend. De kinderen vonden het een hele leuke les dus chapeau voor Randy en Sea!!

Wij kunnen best wat meesters gebruiken in het basisonderwijs dus wie weet in de toekomst  😉

Niks is leuker dan een fanatieke estafette vorm en als je dan ook nog eens de inhoudswoorden en functiewoorden leert, dan is het helemaal leuk. Zo hebben wij met groep 8 dit gave estafette spel toegepast in onze taalles. In plaats van zitten achter je computer op Snappet, zijn we lekker gaan bewegen en leren tegelijk.

   

Tijdens rekenen ging groep 8 werken met inhoudsmaten. Hoe zat het nou ook alweer? ml cldl l en zo verder. Hoe leuk is het dan om de maten vanuit de praktijk te gebruiken. Stel ik koop een flesje whiteboard cleaner. Hoeveel ml is dat dan? Oh en als ik dat dan naar liters moet rekenen, hoeveel liter is dat dan?
Groep 8 kreeg te maken met deze zeer interessante opdrachten. De verschillende producten en maatbekers stonden verspreid door de klas en zelfs in de hal.

 

Ook in groep 8 weer aan de slag gegaan met meester Jasper. De kinderen kregen les in het programmeren. Meester Jasper heeft de kinderen van groep 8 geleerd om je eigen game te maken. HOE GAAF IS DAT. Er zat natuurlijk wel een opdracht aan vast. De kinderen moesten via het programma Scratch een echt Sinterklaas spel maken. Er moesten allemaal cadeautjes rondvliegen en als je er dan op klikt, dan zouden ze moeten verdwijnen. Klinkt super simpel, maar zo makkelijk is dat niet.

 

Het einde van het jaar is in zicht en de kerstbomen staan weer in de huiskamers.
Herkent u de draak nog? Deze draak is door de kinderen gemaakt tijdens “De Kinderboekenweek“. Nu hangt de draak vol met lichtjes en is het nog gezelliger in het lokaal van groep 8. Oh ja en als u goed kijkt staat achter in de klas ook onze kerstboom, die versierd is door de kinderen zelf.

juf Jolanda & juf Femke en meester Koen wensen u hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig, spetterend en leerzaam 2020.

De eerste weken van het schooljaar 2019-2020

Groep 8 is dit jaar goed van start gegaan. De derde week van school ging groep 8 al op kamp naar Eersel. Het waren 4 super leuke dagen. We hebben elkaar nog beter leren kennen en we zijn een nog hechtere groep geworden. We hebben gezwommen, een sportdag gehad, veel spellen gedaan waaronder levend stratego, levend bingo en een spooktocht in het donker door het bos. We hebben een stormbaan gedaan en de laatste avond hebben we een fantastische bonte avond gehad. We hebben zelf twee dagen gekookt en zelfs de corvee was gezellig! Kortom een super kamp dat veel kinderen van groep 8 nog wel een keer over willen doen.

In de vierde week was het anti-pestweek. In deze week zijn we veel bezig geweest met opdrachten tegen pesten. We hebben elkaar veel complimenten gegeven en hebben de anti-pest quiz gespeeld op het digibord. Leerzaam en leuk.

Op woensdag 2 oktober was het de opening van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was Reis Mee. Elke groep had een eigen land gekozen om die week aan te werken. Groep 8 had China en wat is daar veel over te vinden. Anderhalve week waande groep 8 zich in China. We hebben een webpad gemaakt over China. Daarin stonden allemaal vragen die je weer kon vinden op een speciale internetpagina. Ook hebben we een godsdienstles over China gedaan en een Nieuwsbegrip les over het Chinees Nieuwjaar. Samanta en Oscar hebben ons Chinees rekenen geleerd en we kunnen nu onze naam schrijven in het Chinees. Hoe cool is dat! Met de hele klas hebben we een draak geknutseld, want draken brengen heel veel geluk geloven de Chinezen. Ook hebben we maskers geknutseld en Chinese lantaarns. Vrijdagavond 11 oktober hebben we aan alle ouders van de school kunnen laten zien wat we deze week gedaan hebben door middel van een tentoonstelling. Ook was het vrijdag 11 oktober juffen- en meesterfeest en hebben we een heerlijke pannenkoekenlunch gehad. In de middag hadden we een workshop cardiodrum en een voorstelling voor de ouders.

Maandag 14 oktober en dinsdag 15 oktober heeft groep 8 de Drempeltoets gemaakt. De kinderen hebben heel erg hard en serieus gewerkt.

De eerste weken van school zitten erop en wat hebben we al een hoop gedaan. Nu lekker genieten van de herfstvakantie!

Groetjes,

De kinderen van groep 8, juf Jolanda, juf Femke en meester Koen