• groep 8 met meester Matthijs, juf Eva en meester Sven

Bordrij

Huiswerk

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Werkstuk

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

Volgt

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

De afgelopen periode is er weer een nieuwe periode aangebroken in groep 8. Niet alleen vanwege spannende dingen zoals de musical. Maar ook omdat er een hele hoop activiteiten weer ‘’normaal’’ mochten.
Zo zijn we aan de slag gegaan met het kiezen van de musical. Dit kostte echter erg weinig tijd want de groep had zowat al unaniem besloten welke musical het moest worden.
Groep 8 heeft ook meegewerkt aan het normeringsonderzoek. Dit is een toets om de kinderen alvast te laten wennen aan de eindtoets en zodat de toets aanbieder hun normering eventueel kan wijzigen.
Op 14 maart zijn we op bezoek gegaan bij de Techplek op OZHW Groen. Hier mochten de kinderen kiezen uit meerdere onderwerpen zoals het programmeren van een robot tot het maken van een eigen maquette van een boomhut.

Deze week werd afgesloten met het meester/juffenfeest waarbij elk lokaal een andere activiteit had.

En uiteraard werden er deze dag heerlijke pannenkoeken gemaakt (waarvoor nogmaals dank).
Voor het eerst heeft groep 8 ook meegedaan aan het concept ‘’over de streep’’ waarover u heeft kunnen lezen in. Ook dit was weer erg spannend.
Na lang vragen mocht groep 8 eindelijk weer samen lezen met groep 3. Dit is altijd erg gezellig en voor beide groepen erg leuk.

Ook mocht er na lange tijd weer een talentenmiddag plaatsvinden waarbij de kinderen zich in hadden geschreven voor allerlei activiteiten. Van het werken in de moestuin tot het spelen met kleuters.
Zoals al kunnen lezen stonden er afgelopen periode erg veel leuke dingen gepland. Zo ook de schoolreis. Ondanks dat het weer niet echt mee heeft gezeten deze dag was het wel erg gezellig.

19 april zijn we begonnen met de eindtoets. Ook dit zijn wederom spannende dagen. Gelukkig heeft groep 8 in het vooruitschiet dat ze mogen helpen met het versieren van de fietsen van de kleuters.
20 april is de dag dat groep 8 hun rol/rollen krijgen voor de musical. Het was een lastige puzzel maar zoals altijd wordt het weer een topmusical.

Fijne vakantie!
Juf Jolanda en meester Matthijs

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

De eerste schoolweken van 2022 zit er weer op. We begonnen meteen op de eerste schooldag met een vakantie quiz zodat de kinderen zoveel mogelijk klasgenoten konden spreken. Fijn te horen dat er zoveel leuke dingen gedaan zijn in de vakantie. Ook waren we druk met het instuderen van een zomers dansje, de Macarena. Dit om juf Diana te verrassen. Ze was namelijk jarig in de kerstvakantie.

De Cito-toetsen komen er weer aan. Wellicht spannend, maar dit gaat helemaal goed komen. De gymles hebben we deze week anders ingevuld dan normaal. Ikzelf mocht deze verzorgen. We hebben matten trefbal gedaan. En afsluitend een wedstrijdje grote mat schuiven.

Cito’s .. De eerste week van de Cito’s zit er weer op. Deze week stond er elke dag wel een onderdeel van Cito op het programma. Voordeel ervan is dat we eigenlijke elke middag wel “relaxed” hebben afgesloten. Dat mag ook wel na zulke dagen. De vrijdag stond gelukkig ook weer deels in het teken van techniek les van meester Jasper. De kinderen zijn aan de gang gegaan met hun eigen bewegende wagentjes/huisjes/ enz te maken.

‘s Middags lekker gymmen en ook de vrijdag lekker afgesloten. Volgende week nog een aantal onderdelen van Cito spelling afronden en dan is dat weer klaar.

Ook heeft groep 8 helaas een week thuis moeten werken omdat Corona in groep 8 als een wervelwind door de groep is gegaan.
De kinderen hebben deze periode ook een hoop info mee gekregen en op parro over de open dagen op verschillende middelbare scholen!

Met ons bezoek naar het Dalton waren de weergoden ons gelukkig goed gezind want we gingen met z’n allen op de fiets. Een van de eerste dingen die ik opving toen we de school binnen liepen was dat ze zich niet voor konden stellen hier zelf over een aantal maanden rond te lopen! We hebben proef lesjes mogen volgen van wiskunde, drama en een algemeen uur met uitleg over onder andere de dalton uren.

We zijn gestart met het normeringsonderzoek om ook al te wennen aan de vraagstelling.
Ook mochten we gelukkig weer los gaan op de djembé tijdens de slagwerkworkshop.

Fijne vakantie!
Juf Jolanda en meester Matthijs

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

De herfst is begonnen en de gezellige tijd breekt weer aan op school.
We werken hard, maar zorgen natuurlijk ook voor ontspanning.
Zo komt juf Karin geregeld een les geven die te maken heeft met boeken. Dit keer ging de les over boeken en films. We leerden dat er films zijn over een boek en andersom, maar dat er dan toch verschillen in kunnen zitten.

Verder brak de decembermaand weer aan. We trokken lootjes voor de Sint.
Wat een gezellige dag hadden we met elkaar. Iedereen maakte een surprise voor iemand. Helaas hebben we nog steeds te maken met Corona en zaten er twee kinderen thuis. Samen met de leerkrachten en hulpouders is er gezorgd dat de surprises van thuis werden opgehaald en hun surprises werden gebracht. Via Teams deden de kinderen deze ochtend gezellig mee. Gelukkig is dat tegenwoordig toch allemaal mogelijk.


We hadden deze dag ook nog pietengym van juf Anja in de gymzaal. Ook voor groep 8 ieder jaar een te leuke gymles!


In december kregen we drie djembé lessen van meester Marco. Helaas is er tot nu toe maar één gelukt, maar die komen zeker nog in het nieuwe jaar. Wat leuk om dat met de hele groep te kunnen doen. Het ging na één les al supergoed.

 
We knutselden in de klas mooie kerststerren en zo veranderde de klas met de lampjes en kerstboom in kerstsferen.
We kregen in de week voor de (vervroegde)kerstvakantie ook bezoek van de wijkagent, hij kwam vertellen over veilig omgaan met vuurwerk en de gevaren van illegaal vuurwerk.
Helaas kon het kerstfeest zoals vooraf bedacht niet doorgaan, maar natuurlijk hadden we een alternatief. We speelden in de klas een kerstquiz, hadden een kerstcrea, kregen een lekkere kerstlunch en namen het lied Feliz Navidad op voor KJS got talent. Deze ging niet live door met alle groepen, maar werd vooraf opgenomen zodat ook alle ouders de filmpjes konden bekijken en er toch een beetje bij waren.


Op naar een nieuw jaar waar hopelijk snel meer mogelijk is! Fijne feestdagen, vakantie en een mooi en gezond 2022 !

Van de zomervakantie tot aan de herfstvakantie in groep 8 (schooljaar 21-22)

In de eerste week na de zomervakantie hebben we ook weer techniek les gehad van meester Jasper. Hier werd 3 weken aan gewerkt om zo een mooi resultaat te hebben.

De eerste weken stonden in het teken van de “gouden weken” en bijpassende opdrachten. Bijvoorbeeld hoe makkelijk het kan zijn om elkaar eens een complimentje te geven. De kinderen hebben opgeschreven waarom ze bijzonder zijn. Dit hebben we de komende tijd van elkaar benoemd.
Ook is er gestemd wie er in de leerlingenraad komt. 3 gegadigden met alle 3 een mooie speech waarom ze er in zouden willen.

We zijn weer druk bezig geweest met leefstijl en de ringaanpak weer doorgenomen. Samen hebben we gekeken naar wat we ook alweer afgesproken hebben en de groepsregels doorgenomen. Het is goed dit zo nu en dan te doen, zo ook nu. Samen bepalen we de sfeer in de klas.

We keken uit naar kamp! De weersvoorspellingen waren heel goed!!☀️

Hieronder een verslag vanuit het kamp:

Dag 1 zit er op! Het was een zonnige dag hier in Eersel. We hebben lekker gespeeld op het veld voor het kamphuis. We hebben kampshirts en petten gemaakt. Vanmiddag hebben zijn we in het bos levend Stratego gaan spelen. Vanavond aten we macaroni made by meester Matthijs. Daarna gingen we met schemer naar het bos om het smokkelspel te spelen. De avond was daarna nog niet ten einde. We hebben nog slaapmutsen gemaakt onder leiding van juf Brenda. Een volle maar leuke dag!!

Dag 2 is in volle gang!☀️ Vanmorgen na het ontbijt hebben we een spellencircuit en de stormbaan gedaan. Leuke spellen waarbij samenwerken erg belangrijk is! En wat ging dat goed. Voor alle kinderen waren er complimenten. Het weer is ook aan onze zijde. Na de stormbaan lunchten we broodjes knakworst met elkaar. We kleedden ons om voor de buikschuifbaan en lekker buiten spelen. De buikschuivers zijn nog in volle gang. Straks even tijd voor een rondje douchen, relaxen en door naar de volgende activiteit.

Wat een verrassing. Halverwege de middag kwamen de juffen op bezoek bij ons in Eersel. We speelden een rollenspel, het verdwenen geld! Iedereen had een rol waarna de kinderen erachter moesten komen wie dan toch het geld had gestolen. Eind goed al goed. We aten patatjes met elkaar en speelden nog lekker buiten. Als verrassing (dankzij het opgehaalde geld voor Indi )waren er lasergames. Na een uitleg gingen we in de schemer op het veld aan de slag. Supertof was dat! Terwijl was er een club mensen in het bos bezig om een griezeltocht uit te zetten. Wat was dat spannend en leuk. Er werd gegild, gezongen, gelachen en voor elkaar gezorgd. Door het volgen van de levenslijn ( het rood-witte lint) kwamen de kinderen langs allerlei schrikmomenten. Na afloop kwamen alle mensen uit het bos zich laten zien. In het kamphuis hebben we nog even wat gedronken en chips gegeten. Nu lekker slapen en op naar een nieuwe dag. Dag 2 was een topper!!!

Dag 3 was ook weer een feestje…en een lang feest! We begonnen de dag met sport & spel op het veld. De zon was er ook weer bij! We speelden voetbal, touwtrekken en slagbal. We lunchten met zelf gebakken eitjes op de bakplaat. ‘S middags liepen we naar het bos en namen we de lasergamen mee. Wat een lol hebben ze dan met elkaar. In vier teams gingen we het bos in. Na een uur spelen zijn we teruggelopen en aten we een verfrissend ijsje. De kinderen speelden erna even lekker buiten of oefenden voor de bonte avond. Terwijl maakten we het avondeten klaar. We aten wraps! We deden in de schemer nog een keer lasergamen, wat een succes is dat!! Daarna maakten we ons klaar voor de bonte avond! De openingsact was voor de juffen en meesters. Daarna werd er opgetreden door verschillende jongens en meiden. Wat een gezelligheid en supergoed gedaan! We eindigden de avond met een disco! De kinderen dansten erop los…. en hadden nog wel even door kunnen gaan.

*****

Maandag 27 september zijn we gestart met de drempel toets. Altijd een spannend momentje. De kinderen hebben in elk geval genoeg gehoord dat ze niet hoeven stressen als ze denken het niet af te krijgen. Tussen door hebben we lekker pauze gehouden en hebben de dag afgesloten met een leuke verrassing voor mijzelf dit keer vanwege mijn verjaardag. De klas was al erg leuk versierd en als klap op de vuurpijl (letterlijk een aantal party poppers) zijn er dit weekend lekkere cakes gemaakt waar de klas natuurlijk ook van mocht. De meiden die dit geregeld hebben nogmaals dankjewel! En ze hebben netjes de klas mee opgeruimd.

We hebben hard gewerkt aan de eerste toetsen van dit schooljaar. Ook stond deze week natuurlijk in het teken van de Kinderboekenweek. Ook hier zijn we erg hard voor aan het werk om woensdag wat leuks te laten zien in onze klas. Vandaag stond ook deels in het teken van de eerste klusklas van dit schooljaar. Er werd gewerkt aan een podium. In de klas zijn we verder gaan werken voor de Kinderboekenweek.

Nog een paar dagen en dan is het herfstvakantie. Ga er van genieten!!

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Na de meivakantie was het fietsexamen voor de kinderen van groep 8. Normaal vindt dat plaats in groep 7, maar door corona kon dat vorig jaar niet doorgaan. Vooraf aan het praktijkexamen kregen de kinderen een bordenles.

Woensdag 27 mei hadden de kinderen het praktijkexamen samen met de kinderen van groep 7. Eerst werden de fietsen gecontroleerd door de wijkagent. De fietsen moesten natuurlijk wel in orde zijn voordat de kinderen begonnen met het examen. Gelukkig waren alle fietsen prima. Er waren veel ouders en een opa opgetrommeld om te helpen en de kinderen deden het super goed! Iedereen van groep 7 en 8 is geslaagd!!!

De kinderen van groep 8 hebben ook allemaal een spreekbeurt gehouden over hun werkstuk. Het onderwerp moest een beroep zijn en de kinderen moesten ook iemand die dat beroep uitvoert interviewen. Alle spreekbeurten gingen hartstikke goed en waren super leerzaam.

Meester Matthijs heeft 6 weken ouderschapsverlof gehad omdat zijn tweede dochter Minte was geboren. Natuurlijk kwam hij haar even showen op school en kreeg iedereen wat lekkers.

Omdat de maatregelen omtrent corona wat versoepeld werden, mocht meester Jasper weer gewoon techniek komen geven op school in plaats van online. Gewoon weer lekker in het technieklokaal met alle materialen bij de hand. Wel zo leuk!

Verder is groep 8 heel erg druk met de musical. De musical heet dit jaar Expeditie Beachclub en gaat over een oude vuurtoren die omgebouwd moet worden tot Beach club. Maar dat gaat niet zomaar, want ondertussen is er in het museum dichtbij een heel duur schilderij gestolen. En laat dat schilderij nou net verstopt worden in die oude vuurtoren….met hilarische taferelen als gevolg. Groep 8 oefent zich rot. Zingen, dansen toneelspelen alles komt aan bod. Samen maken we er weer een spettende afscheidsavond van op woensdag 14 juli.

Ook hebben de meeste kinderen van groep 8 inmiddels kennis gemaakt met hun nieuwe klas op de middelbare school. Spannend maar ook heel erg leuk.

En dan hebben we ook nog de laatste week en echte feestweek. Omdat we dit jaar niet op schoolreis konden vanwege corona en veel activiteiten waaronder het pleinfeest niet door konden gaan, hebben de juffen en meesters een heuse feestweek geregeld. Elke dag een andere super leuke activiteit. Van Wednesday waterday tot jumping Thursday en freerunning Friday en nog veel meer. Echt tof om zo het jaar af te kunnen sluiten.

Groep 8 wenst iedereen een hele fijne zomervakantie!

Groeten,

Meester Matthijs en juf Jolanda

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Groep 8 heeft in de week van 8 maart meegedaan met de kinderverkiezingen. Een lesprogramma van 3 lessen over de verkiezingen. De kinderen kregen uitleg over de politiek en leerden hun mening vormen over verschillende stellingen die kinderen interesseren. Ook hebben ze geleerd waar de politieke partijen voor staan en mochten ze aan het einde van de lessen stemmen. Heel erg leerzaam en leuk!

Op 1 april hadden de juffen meesters een goede grap bedacht. Omdat de kinderen van de bovengang de toiletten steeds vuiler maken, was er besloten dat er met ingang van 1 april op de bovengang door kinderen moest worden betaald om naar het toilet te mogen. Voor een kleine boodschap werd er 20 cent gerekend en voor een grote boodschap 50 cent.
Er waren ouders en kinderen die niet in de gaten hadden dat het 1 april 😉 was en de kinderen geld hadden meegegeven voor het toilet. We hebben wel gelachen met zijn allen. Ook om meester Koen, die voor de gelegenheid een baantje had aangenomen als toiletmeester.

We hebben in de week van het geld de cashquiz gespeeld in groep 8. De moeder van Zoë uit groep 8 werkt bij de bank en begeleidde de quiz online. Het was erg leuk en leerzaam. We hopen wel dat ze volgend jaar weer gewoon in de klas kan komen om de quiz met ons te spelen.

De OR had voor heel de school een corona proof paasbrunch geregeld. Daar waren we super blij mee. Zo konden we toch gezellig en veilig met elkaar eten en Pasen vieren. Top!

Ook heeft meester Jasper leuke technieklessen gegeven. Niet zoals we gewend zijn in het technieklokaal, maar online.

Sinds 12 april mogen we met gym weer in de zaal. Dat werd gevierd met het spelen van het James Bond spel. Echt super leuk!
Via Teams hebben we gebeld met iemand van het project “als ik later groot ben”. De kinderen mochten op een kaart hun dromen voor later schrijven. Op school is een brievenbus gebracht waar de kinderen de kaarten in kunnen doen. De gemeente Zwijndrecht gaat dan kijken waar ze eventueel bij kunnen helpen.

Ook heeft groep 8 de eindtoets gemaakt. Dat was natuurlijk best even spannend. Maar groep 8 heeft super zijn best gedaan. Wij zijn trots op jullie!

Helaas kon groep 8 de Koningspelen niet op school doen, omdat juf Jolanda in quarantaine moest. Maar online hebben we er toch een oranje feestje van gemaakt.

En net voor de meivakantie heeft groep 8 audities gedaan voor de musical. Zo wist iedereen voor de vakantie zijn rol en kan er druk begonnen worden met oefenen en het leren van de tekst. Op naar de laatste weken!

Van de kerstvakantie tot aan de voorjaarsvakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met de online lessen. Dit keer hebben we het iets anders geregeld dan in de eerste lock down. De kinderen kregen elke dag op meerdere momenten instructie. Zo begonnen we om half 9 met de eerste. Daarna om half 11 weer en om 13.00 uur. Om 14.30 uur werd er gezamenlijk afgesloten. Tussendoor hadden de kinderen pauze van 10.00 uur tot 10.30 uur en van 12.00 uur tot 13.00 uur. Er was dus veel structuur in de dag en de kinderen gaven aan dit heel prettig te vinden.
Groep 8 heeft hard gewerkt online. We hebben veel rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen gedaan. Dit werkt veelal online gemaakt en dus konden de juf en de meester goed meekijken met de kinderen. Maar ook Engels, biologie, aardrijkskunde, geschiedenis en godsdienst kwam voorbij. En er was gelukkig ook ruimte voor wat creatieve vakken, een quiz of een spel tussendoor. En de Erasmusklas ging online ook gewoon door.
Daarnaast hebben de kinderen 2 keer per week gym gehad op het schoolplein. Even lekker buiten bewegen en toch ook nog wat klasgenoten zien.

Tijdens de nationale voorleesdagen, las de wethouder van onderwijs in Zwijndrecht online voor in groep 8. En toevallig kenden wij hem heel goed 😉

Ook hebben we een online babyquiz gedaan. De kinderen inclusief meester Matthijs en juf Jolanda hadden allemaal een babyfoto ingeleverd en er moest natuurlijk geraden worden wie wie was.
Ook hebben we een escaperoom gespeeld. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de functie in Teams om in groepjes te kunnen werken. Dat gebruikten we ook bij andere vakken zoals begrijpend lezen, biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. Super handig!

En we hebben verschillende foto challenges gedaan in groep 8. Zo moesten de kinderen bijvoorbeeld een foto maken met een optische illusie erin. Dat leverde echt de mooiste foto’s op!

We hebben dus ondanks dat we niet fysiek op school waren, toch heel veel les gehad en hard gewerkt. Maar we waren ook super blij toen we hoorden dat we 8 februari weer naar school mochten.
We begonnen in groep 8 gelijk met gym in de sneeuw! Dat was best fris, maar gelukkig was er verrassing op school toen we terug kwamen van de gym. Lekker warme chocomelk met slagroom om op te warmen. Heerlijk!

Omdat de open dagen van het voortgezet onderwijs niet doorgaan in verband met corona, geven veel scholen online rondleidingen. De kinderen kunnen helaas niet zelf gaan kijken op de scholen. Dat maakt kiezen best lastig. Proeflesjes kunnen ook niet gevolgd worden op de scholen. Gelukkig kan dat soms wel online. Zo hebben we met de hele klas proeflesjes van het Dalton Lyceum gevolgd en konden we vragen stellen aan een mentor. Dat was hartstikke leuk en leerzaam. We kregen daarna ook nog een online rondleiding van twee scholieren van het voortgezet onderwijs.

Momenteel zijn we druk bezig met de rapport- en adviesgesprekken, want de kinderen van groep 8 moeten zich gaan inschrijven op een nieuwe school. De gesprekken worden natuurlijk online gedaan via Teams.
En dan hebben we al weer voorjaarvakantie.
Groep 8 wenst iedereen een hele fijne vakantie toe. Rust lekker uit en blijf gezond!
Groetjes,
De leerlingen van groep 8, meester Matthijs en juf Jolanda

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

In groep 8 hebben we veel gewerkt met grej of te day.
Grej of the day betekent letterlijk “Ding van de dag”. In het kort; Grej of the day is een raadsel dat aan de kinderen wordt meegegeven en dat ze thuis met hun ouders bespreken. Vervolgens wordt er door de juf of meester in de klas een microles over het onderwerp gegeven. Een hele leuke en lekkere was deze periode de grej of the day over Tony Chocolony.

Ook hebben we tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie 2 talentmiddagen gehad. Er waren heel veel leuke workshops waaruit de kinderen konden kiezen.

Ook hebben we op veel leuke en andere manieren spelling, rekenen en taal gedaan. Denk aan een rekencircuit over het metriek stelsel. Een renspel over zinsontleden, een spel met werkwoorden enz.
Wat leuk is het om op een andere manier te leren dan alleen uit de boeken en op de laptop.

En natuurlijk werd er in groep 8 ook Sinterklaas gevierd. Wat een mooie surprises en gedichten werden er gemaakt. Echt top! Sinterklaas bezocht dan wel niet echt onze school dit jaar, hij kwam wel online met de kinderen van de onderbouw en er was een echte Pietendisco met een echte DJ. Kortom we hebben er weer een echt feestje van gemaakt!!!

Het kerstgala viel door de coronamaatregelen helaas in het water, maar de laatste dinsdag voor de kerstvakantie hebben we er wel nog een echt feestje van gemaakt op school. Iedereen zag er op zijn kerstbest uit en we hebben nog even lekker staan swingen in de kerstdisco.

Groep 8 wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2021.

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 8 (schooljaar 20-21)

Groep 8 is goed gestart dit jaar! We zijn de tweede week van het schooljaar al op kamp geweest naar Eersel. We hebben het super gehad. Door Corona waren er wel een paar aanpassingen. Zo konden we niet naar het zwembad en mochten er geen juffen en meesters op bezoek komen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben ontzettend veel leuke dingen gedaan zoals buikschuiven, levend stratego, smokkelspel, landenspel, slaapmuts maken, levend bingo, kampshirt maken, koken met elkaar, stormbaan, sportochtend, ik houd van Holland en nog veel meer. De laatste avond hebben we een hele leuke bonte avond gehad.
Ook hebben wel alweer twee technieklessen gehad van meester Jasper. En we hebben de eerste talentmiddag erop zitten. Wat konden we kiezen uit veel leuke workshops!!!


Ook zijn we zijn we veel bezig geweest met bewegend leren. Is weer eens wat anders dan uit het boek en achter je bureau zitten.

Ook hebben we anti-pestweek gehad en hebben we een het heldenspelgespeeld.

Ook is de Kinderboekenweek getart met het thema en toen….In groep 8 hebben we het over de Tweede Wereldoorlog gehad in Nederlands-Indië. Een heel interessant onderwerp waar we nog niet zoveel van wisten. Er is ook een gastspreker geweest. Zijn ouders en schoonouders hebben in Nederlands-Indië gewoond en daar ook in een kamp gezeten tijdens de oorlog. Zijn verhaal was erg indrukwekkend.

En we hebben de drempeltoets gemaakt. De kinderen hebben hard en serieus gewerkt. Nu is het tijd voor vakantie.
Groep 8 wenst u allemaal een hele fijne herfstvakantie! Rust lekker uit en blijf gezond!
Groeten,
De kinderen van groep 8, meester Matthijs en juf Jolanda