Huiswerk

Maandag 16/03
Dinsdag 17/03
  • Verkeer les 8 maken
Woensdag 18/03
Donderdag 12/03
  • Begrijpend lezen
Vrijdag 13/03
  • Gymnastiek
  • Bordrijwoorden

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 8.

Toen in mei de kinderen weer naar school kwamen (halve klassen), zijn we begonnen met de audities van de musical.
De kinderen wilden namelijk toch heel graag een musical doen als afsluiting van groep 8.
We wisten toen nog niet of we de musical gingen opvoeren met publiek of dat de musical alleen gefilmd zou worden.
Het was nog een pittige opgave om iedereen een rol te geven die ze ook graag wilden.
Maar de kinderen waren zo blij dat we toch nog een musical zouden doen, dat ze eigenlijk blij waren met elke rol.

We kwamen er ook achter dat de musical oefenen met maar een halve groep, eigenlijk niet te doen is. Gelukkig mocht half juni
de school weer helemaal open en konden we echt aan de slag. Ondanks dat we dit jaar minder tijd hadden om te oefenen en
een mooi decor te maken, is het weer gelukt en hoe. Het decor is werkelijk prachtig, je waant je in een echte jungle.
En de kinderen hebben werkelijk in recordtempo hun tekst uit het hoofd geleerd. Echt heel knap.

 

Inmiddels is de musical woensdag 8 juli gefilmd en hebben de kinderen het fantastisch goed gedaan. De laatste week wordt er nog opgetreden voor de andere groepen, de broers en zussen en de ouders. Ook gaan we nog gezellig eten met de kinderen en de leerkrachten. Kortom we maken er een tof afscheid van. Daarna gaat groep 8 genieten van een welverdiende vakantie voordat ze aan de slag gaan op hun nieuwe school.

De meeste middelbare scholen hebben dit jaar geen kennismakingsmiddag voor de nieuwe leerlingen. Dat is jammer, maar ook logisch. De meeste kinderen weten echter wel in welke klas ze volgend jaar komen en bij wie. Ook hebben sommige kinderen een filmpje ontvangen van hun nieuwe mentor. Er breekt een spannende tijd aan voor ze.

Lieve groep 8, wij wensen jullie heel veel plezier en succes op jullie nieuwe school. Zet hem op en kom nog eens langs om te vertellen hoe het met jullie gaat! Een hele fijne vakantie gewenst voor iedereen!

Juf Femke, meester Koen en juf Jolanda

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 8.

Hoe kreeg groep 8 les?

Ook groep 8 mocht helaas niet naar school. Toch is het belangrijk dat de kinderen wel gewoon les krijgen. Op school zijn we gelukkig gelijk gaan schakelen. De kinderen van groep 8 kregen een tasje thuisbezorgd met allemaal verschillende schoolspullen er in.

Wat zit er nou allemaal in zo’n tasje?
– Taalwerkblad
– Spellingwerkblad
– Een leuke knutsel
– Stoepkrijt, zonnebloem pitjes, chocolade eitjes of een moederdagcadeautje
– Engels werkbladen
– Begrijpend lezen werkblad
– Een gesponsorde pen
– Thuiswerkboekje met verschillende onderwerpen
– Presentje van de OR
– Werkboeken Argus Clou

Dit zijn een beetje de schoolspullen die ieder kind wekelijks in hun tasje thuis kreeg.

Dagtaken en weektaken

Normaal gesproken kregen de kinderen op school een weektaak. Ze kregen dan in de week dagelijks tijd om hun weektaakjes af te maken. We kregen er toen ook nog andere lessen omheen. Het is nu natuurlijk dat ze ook alle andere vakken op de weektaak moeten krijgen.

Daarom hebben we een dagtaak in het leven geroepen. De kinderen krijgen tijdens de ochtend instructie op Teams een dagtaak. De juf liet zien wat de kinderen moesten gaan doen, maar ze konden het ook allemaal terug vinden in een bestandje.

Op de dagtaak stond vaak ook een weektaak. Daar staan taakjes op waar de kinderen heel de week tijd voor hebben om af te maken. Ik hoor u al vragen… wat staat er dan op? Hieronder ziet u een voorbeeld van een dagtaak die de kinderen iedere dag kregen.

Filmpjes en challenge
Ook groep 8 moest natuurlijk mee in de leuke filmpjes die we overal zien op sociale media. Zo heeft de juf van groep 8 (juf Jolanda) een aantal filmpjes opgenomen, juist om even lekker fit te blijven. Nouuuu de filmpjes met “de Noordermeertjes in beweging” waren regelrecht een succes.
Juf Jolanda en meester Koen hebben daarna ook een instructiefilmpje opgenomen. Het filmpje gaat over de bedrijvende en lijdende vorm. Het filmpje is heel serieus, maar ook een beetje humor.
Daarna kregen we van de minister president helaas te horen dat we niet weg mochten met de Pasen en meivakantie. Daar hebben juf Jolanda, juf Brenda en meester Koen wel iets voor gevonden. Zo hebben wij de kinderen van groep 8 uitgelegd hoe je thuis prima kan kamperen.

↓Zie hier het filmpje↓

https://www.instagram.com/tv/B-ey6X5hzr5/?utm_source=ig_web_copy_link

Toen kregen de kinderen van groep 8 een opdracht om een filmpje te maken met stop-motion. Stop-motion is een filmpje die ontstaat vanuit super veel foto’s. Als je na iedere foto iets veranderd en daarna aan elkaar plakt, dan krijg je een super gaaf filmpje.
Groep 8 heeft ook meegedaan aan de #stayathomechallenge. In deze challenge was de bedoeling dat iedere leerling uit groep 8 een filmpje moest maken, waarbij de wc-rol naar binnen vliegt en dan daarna op jouw manier weer weg worden gegooid. Als je dit aan elkaar plakt, dan lijkt het net of we de wc-rol aan het overgooien zijn.

↓Zie hier het filmpje↓

Hopelijk mogen de kinderen na de meivakantie weer naar school en de kinderen van juf Jolanda hopelijk ook!

Fijne meivakantie!!!

Groetjes, juf Femke, juf Jolanda en meester Koen

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 8.

Groep 8 altijd een bijzonder jaar… in deze tijd van het schooljaar is er veel aandacht voor de overstap naar het voortgezet onderwijs…. Welke scholen zijn er allemaal? Wat zijn de verschillen in de scholen? Wat kunnen de kinderen en ouders straks verwachten?

Natuurlijk gaan de lessen in de klas ook nog gewoon door…

In januari en februari zijn de open dagen van het voortgezet onderwijs. Bij deze de belangrijke data van de scholen in Barendrecht en Zwijndrecht. Mocht u interesse hebben in een school buiten Barendrecht en Zwijndrecht dan verwijs ik u naar de websites van de betreffende scholen.

Maandag gaat groep 8 in de middag naar het Dalton Lyceum voor proeflessen. We vertrekken op de fiets om 12.30 uur. De kinderen moeten hun fiets dus meenemen naar school. We zijn deze middag rond 15.45 uur weer terug op school. Dat betekent dat de kinderen een uur later uit zijn dan normaal.

We volgen een paar interessante lessen op het Dalton Lyceum. Eerst een mentorles inclusief rondleiding door de school. Toen een les biologie met proefjes en nu een les O&O. Ze moeten in groepjes een uitkijktoren ontwerpen en hem straks presenteren. De hele middag worden we begeleid door twee oud-leerlingen, Dide en Elene. Hoe leuk is dat!!!

Vandaag beginnen we de dag met voorlezen. De kinderen hebben allemaal een flesje water en een eierkoek gekregen. Heerlijk rustig opstarten met een leuk verhaal!

Vanmiddag was het tijd voor de 2e talentenmiddag op de KJS. De kinderen van gr.3 t/m 8 zijn weer heerlijk aan de slag gegaan met allerlei verschillende workshops! Wat een diversiteit door de hele school, de gymzaal en het Midden-Inn. Bakken, kunst, een schoolkrant maken, schaken, de 3Dprinter, dans, tennis, handvaardigheid, gezelschapspelletjes spelen,voetbal, handletteren en een stopmotion filmpje maken. Wat een talenten zagen we vanmiddag weer stralen!

Groep 8 had een grote rol in de productie van onze Film (pje)

Even een voorproefje. Vandaag werd er weer gefilmd voor de Film(pje). We kunnen alvast zeggen dat het erg leuk gaat worden.

Ingesloten de link naar onze FILMpje Blauw har(d)t in actie.

https://youtu.be/Nyl9t6asUj4 (Kopiëren en plakken in de browser)

De film staat ook op onze website: kjs-heerjansdam.nl (naar beneden scrollen op de Home pagina) Veel kijk plezier.

We kunnen het waarderen als u het filmpje wilt delen op social media

En als u het tegenkomt wilt liken. Bedankt voor uw hulp!

Vandaag een bijzondere dag. De première van de Film(pje). Wat een succes!!! Deelt u het filmpje zoveel mogelijk? Verder hadden we vandaag nog meer leuke dingen op het programma. Sven en Jasper gaven een spreekbeurt over de gekko. Dat deden de mannen super goed! Pluim! Meester Matthijs kwam gezellig nog even langs in de klas. Juf Yvette en juf Marleen hebben ons geholpen bij het maken van een heerlijke lunch. Bedankt lieve juffen!!! En nu wordt er hard gewerkt aan een eigen Kahoot quiz. De kinderen maken in tweetallen een Kahoot quiz. Ze hebben per tweetal een onderwerp gekregen. De onderwerpen zijn allemaal vakken die de kinderen op de basisschool krijgen. Kortom een super leuke en ook leerzame dag.

We hebben vandaag even goed geoefend met coördinaten op de x en de y as. (4, -8)… ga ik dan eerst op de horizontale lijn kijken of toch verticaal? Als ze alle goede coördinaten hebben ingevuld, dan komt er een figuur tevoorschijn. Ze konden kiezen uit: Winnie de Phoe, Tijgertje en bulldog dollar. Leuke voorbereidende wiskunde les.

Tot zover een greep van de activiteiten van groep 8 in deze periode.

Nu is het tijd voor een verdiende voorjaarsvakantie. We wensen iedereen een heel fijne vakantie toe!!

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 8.

In groep 8 zijn ware meesters in de dop opgestaan. Randy van der Wel en Sea hebben een super les Engels gegeven. Ze hadden zich erg goed voorbereid en duidelijk geoefend. De kinderen vonden het een hele leuke les dus chapeau voor Randy en Sea!!

Wij kunnen best wat meesters gebruiken in het basisonderwijs dus wie weet in de toekomst  😉

Niks is leuker dan een fanatieke estafette vorm en als je dan ook nog eens de inhoudswoorden en functiewoorden leert, dan is het helemaal leuk. Zo hebben wij met groep 8 dit gave estafette spel toegepast in onze taalles. In plaats van zitten achter je computer op Snappet, zijn we lekker gaan bewegen en leren tegelijk.

   

Tijdens rekenen ging groep 8 werken met inhoudsmaten. Hoe zat het nou ook alweer? ml cldl l en zo verder. Hoe leuk is het dan om de maten vanuit de praktijk te gebruiken. Stel ik koop een flesje whiteboard cleaner. Hoeveel ml is dat dan? Oh en als ik dat dan naar liters moet rekenen, hoeveel liter is dat dan?
Groep 8 kreeg te maken met deze zeer interessante opdrachten. De verschillende producten en maatbekers stonden verspreid door de klas en zelfs in de hal.

 

Ook in groep 8 weer aan de slag gegaan met meester Jasper. De kinderen kregen les in het programmeren. Meester Jasper heeft de kinderen van groep 8 geleerd om je eigen game te maken. HOE GAAF IS DAT. Er zat natuurlijk wel een opdracht aan vast. De kinderen moesten via het programma Scratch een echt Sinterklaas spel maken. Er moesten allemaal cadeautjes rondvliegen en als je er dan op klikt, dan zouden ze moeten verdwijnen. Klinkt super simpel, maar zo makkelijk is dat niet.

 

Het einde van het jaar is in zicht en de kerstbomen staan weer in de huiskamers.
Herkent u de draak nog? Deze draak is door de kinderen gemaakt tijdens “De Kinderboekenweek“. Nu hangt de draak vol met lichtjes en is het nog gezelliger in het lokaal van groep 8. Oh ja en als u goed kijkt staat achter in de klas ook onze kerstboom, die versierd is door de kinderen zelf.

juf Jolanda & juf Femke en meester Koen wensen u hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig, spetterend en leerzaam 2020.

De eerste weken van het schooljaar 2019-2020

Groep 8 is dit jaar goed van start gegaan. De derde week van school ging groep 8 al op kamp naar Eersel. Het waren 4 super leuke dagen. We hebben elkaar nog beter leren kennen en we zijn een nog hechtere groep geworden. We hebben gezwommen, een sportdag gehad, veel spellen gedaan waaronder levend stratego, levend bingo en een spooktocht in het donker door het bos. We hebben een stormbaan gedaan en de laatste avond hebben we een fantastische bonte avond gehad. We hebben zelf twee dagen gekookt en zelfs de corvee was gezellig! Kortom een super kamp dat veel kinderen van groep 8 nog wel een keer over willen doen.

In de vierde week was het anti-pestweek. In deze week zijn we veel bezig geweest met opdrachten tegen pesten. We hebben elkaar veel complimenten gegeven en hebben de anti-pest quiz gespeeld op het digibord. Leerzaam en leuk.

Op woensdag 2 oktober was het de opening van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was Reis Mee. Elke groep had een eigen land gekozen om die week aan te werken. Groep 8 had China en wat is daar veel over te vinden. Anderhalve week waande groep 8 zich in China. We hebben een webpad gemaakt over China. Daarin stonden allemaal vragen die je weer kon vinden op een speciale internetpagina. Ook hebben we een godsdienstles over China gedaan en een Nieuwsbegrip les over het Chinees Nieuwjaar. Samanta en Oscar hebben ons Chinees rekenen geleerd en we kunnen nu onze naam schrijven in het Chinees. Hoe cool is dat! Met de hele klas hebben we een draak geknutseld, want draken brengen heel veel geluk geloven de Chinezen. Ook hebben we maskers geknutseld en Chinese lantaarns. Vrijdagavond 11 oktober hebben we aan alle ouders van de school kunnen laten zien wat we deze week gedaan hebben door middel van een tentoonstelling. Ook was het vrijdag 11 oktober juffen- en meesterfeest en hebben we een heerlijke pannenkoekenlunch gehad. In de middag hadden we een workshop cardiodrum en een voorstelling voor de ouders.

Maandag 14 oktober en dinsdag 15 oktober heeft groep 8 de Drempeltoets gemaakt. De kinderen hebben heel erg hard en serieus gewerkt.

De eerste weken van school zitten erop en wat hebben we al een hoop gedaan. Nu lekker genieten van de herfstvakantie!

Groetjes,

De kinderen van groep 8, juf Jolanda, juf Femke en meester Koen