Huiswerk

Maandag 20-01
  • Gymnastiek
  • Hoofdstuk werkstuk inleveren
  • In de middag naar Dalton Lyceum. Fiets mee! Uur later uit!
Dinsdag 21-01
  • Toets Aardrijkskunde thema 1
Woensdag 22-01
  • Studiedag. Kinderen vrij
Donderdag 23-01
  • Begrijpend lezen
Vrijdag 24-01
  • Gymnastiek
  • Bordrijwoorden
  • Talentmiddag 2

Taal Actief 4 Doelen werkwoordspelling thema 2 groep 8

Taal Actief 4 Doelen spelling thema 2 groep 8

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 8.

In groep 8 zijn ware meesters in de dop opgestaan. Randy van der Wel en Sea hebben een super les Engels gegeven. Ze hadden zich erg goed voorbereid en duidelijk geoefend. De kinderen vonden het een hele leuke les dus chapeau voor Randy en Sea!!

Wij kunnen best wat meesters gebruiken in het basisonderwijs dus wie weet in de toekomst  😉

Niks is leuker dan een fanatieke estafette vorm en als je dan ook nog eens de inhoudswoorden en functiewoorden leert, dan is het helemaal leuk. Zo hebben wij met groep 8 dit gave estafette spel toegepast in onze taalles. In plaats van zitten achter je computer op Snappet, zijn we lekker gaan bewegen en leren tegelijk.

   

Tijdens rekenen ging groep 8 werken met inhoudsmaten. Hoe zat het nou ook alweer? ml cldl l en zo verder. Hoe leuk is het dan om de maten vanuit de praktijk te gebruiken. Stel ik koop een flesje whiteboard cleaner. Hoeveel ml is dat dan? Oh en als ik dat dan naar liters moet rekenen, hoeveel liter is dat dan?
Groep 8 kreeg te maken met deze zeer interessante opdrachten. De verschillende producten en maatbekers stonden verspreid door de klas en zelfs in de hal.

 

Ook in groep 8 weer aan de slag gegaan met meester Jasper. De kinderen kregen les in het programmeren. Meester Jasper heeft de kinderen van groep 8 geleerd om je eigen game te maken. HOE GAAF IS DAT. Er zat natuurlijk wel een opdracht aan vast. De kinderen moesten via het programma Scratch een echt Sinterklaas spel maken. Er moesten allemaal cadeautjes rondvliegen en als je er dan op klikt, dan zouden ze moeten verdwijnen. Klinkt super simpel, maar zo makkelijk is dat niet.

 

Het einde van het jaar is in zicht en de kerstbomen staan weer in de huiskamers.
Herkent u de draak nog? Deze draak is door de kinderen gemaakt tijdens “De Kinderboekenweek“. Nu hangt de draak vol met lichtjes en is het nog gezelliger in het lokaal van groep 8. Oh ja en als u goed kijkt staat achter in de klas ook onze kerstboom, die versierd is door de kinderen zelf.

juf Jolanda & juf Femke en meester Koen wensen u hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig, spetterend en leerzaam 2020.

De eerste weken van het schooljaar 2019-2020

Groep 8 is dit jaar goed van start gegaan. De derde week van school ging groep 8 al op kamp naar Eersel. Het waren 4 super leuke dagen. We hebben elkaar nog beter leren kennen en we zijn een nog hechtere groep geworden. We hebben gezwommen, een sportdag gehad, veel spellen gedaan waaronder levend stratego, levend bingo en een spooktocht in het donker door het bos. We hebben een stormbaan gedaan en de laatste avond hebben we een fantastische bonte avond gehad. We hebben zelf twee dagen gekookt en zelfs de corvee was gezellig! Kortom een super kamp dat veel kinderen van groep 8 nog wel een keer over willen doen.

In de vierde week was het anti-pestweek. In deze week zijn we veel bezig geweest met opdrachten tegen pesten. We hebben elkaar veel complimenten gegeven en hebben de anti-pest quiz gespeeld op het digibord. Leerzaam en leuk.

Op woensdag 2 oktober was het de opening van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was Reis Mee. Elke groep had een eigen land gekozen om die week aan te werken. Groep 8 had China en wat is daar veel over te vinden. Anderhalve week waande groep 8 zich in China. We hebben een webpad gemaakt over China. Daarin stonden allemaal vragen die je weer kon vinden op een speciale internetpagina. Ook hebben we een godsdienstles over China gedaan en een Nieuwsbegrip les over het Chinees Nieuwjaar. Samanta en Oscar hebben ons Chinees rekenen geleerd en we kunnen nu onze naam schrijven in het Chinees. Hoe cool is dat! Met de hele klas hebben we een draak geknutseld, want draken brengen heel veel geluk geloven de Chinezen. Ook hebben we maskers geknutseld en Chinese lantaarns. Vrijdagavond 11 oktober hebben we aan alle ouders van de school kunnen laten zien wat we deze week gedaan hebben door middel van een tentoonstelling. Ook was het vrijdag 11 oktober juffen- en meesterfeest en hebben we een heerlijke pannenkoekenlunch gehad. In de middag hadden we een workshop cardiodrum en een voorstelling voor de ouders.

Maandag 14 oktober en dinsdag 15 oktober heeft groep 8 de Drempeltoets gemaakt. De kinderen hebben heel erg hard en serieus gewerkt.

De eerste weken van school zitten erop en wat hebben we al een hoop gedaan. Nu lekker genieten van de herfstvakantie!

Groetjes,

De kinderen van groep 8, juf Jolanda, juf Femke en meester Koen