• groep 8 met juf Femke en juf Leonie

Bordrij (staat in Teams)

Huiswerk (staat in Teams)

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Werkstuk

Van de herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 8 (schooljaar 23-24)

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 8 (schooljaar 23-24)

We hebben natuurlijk heel veel gedaan in groep 8 maar het hoogtepunt was ons kamp.

Hierbij een verslag door onze leerlingen van groep 8!


Aankomen, slaapkamers inrichten en de bus reis en foto’s maken voor de kaarten die we naar vrienden of familie gingen sturen – door Lenina & Silvie

In de bus werd er muziek opgezet, op Spotify hebben we een eigen playlist gemaakt. We mochten niet in de bus eten of drinken.

Toen we aankwamen moesten we met ze allen de spullen uit de bus tillen we moesten ook nog buiten wachten omdat we de sleutel nog niet hadden. Juf Femke ging de sleutel halen en ons aanmelden. We werden een voor een naar binnen geroepen per slaapkamer want die indeling was op school al gekozen dan mocht je naar je kamer toe om je bed op te maken en je koffer uit te pakken.

Daarna werden we allenmaal naar buiten gestuurd. Om te gaan buitenspelen toen werden we weer een voor een naar binnen geroepen om foto’s te gaan maken voor de kaarten die we naar vrienden of familie moesten sturen.

Smokkel Spel – bosspel door Lou

Dit is hoe het werkt je hebt 2 teams

Team 1- security guards en die stelen de drugs van de smokkelaars af maar ze hebben maar 5 seconden en als die over zijn dan mogen de smokkelaars weg rennen

Team 2 – de smokkelaars verstoppen hun drugs ergens in maar niet in de kleding bijvoorbeeld in je sokken of in je schoenen maar. Als de security guards het drugs vinden moet je nieuwe drugs kopen . En zo werkt het smokkel spel.

Kamp t-shirts maken – door Ryan

Je moest eerst een papiertje tussen je shirt doen zodat het niet op de tafel en de achterkant van je t-shirt afdrukt. Je mag de kleuren zelf bepalen, Dan kan je aan de slag gaan. Je mag ook zelf bepalen wat je erop tekent. Dan ben je klaar.

Succes met het maken.

Slaapmutsen maken – door Tiemo 

We hebben ´s avonds slaapmutsen gemaakt het was heel gezellig. Iedereen moest een stuk stof pakken en dan kon je er stukken uit knippen en op plakken. Nadat iedereen klaar was maakte we een foto met onze slaapmuts op.

Levend bingo – binnen spel door Iza

Levend bingo was leuk we hebben het twee keer gedaan. Je zat in een groepje en je kreeg 16 blaadjes waar je nummers op moest schrijven. Uiteindelijk als ieder groepje nummers had opgeschreven konden we beginnen. De juf had een bak met allemaal nummers. Als ze bijvoorbeeld nummer 12 pakt dan zij ze dat door de microfoon en een andere juf zij dan bij nummer 12 moet je bijvoorbeeld zonnebrand pakken. Zo ging het maar door tot er bingo was. De nummers gingen tot en met 40.

Verjaardag – woensdag 13 – 08  Nienke 11 jaar!! – door Nienke

Met ontbijt werd er gezongen voor mij en kreeg ik een klein bakje vol pepermuntjes, allerlei slingers en ballonnen waren opgehangen + slingers op mijn stoel. Ik ging ook nog trakteren, sleutelhangers met `kamp 2023` en nog een stokje met snoep. Ik mocht ook gratis een cadeau uit kiezen uit de kampwinkel. Dat was heel leuk.

Hutten bouwen – door Jill

We gingen naar het bos. In het bos gingen we hutten bouwen. Sommige kinderen gingen verder met een hut die er al stond. Anderen kinderen gingen zelf een eigen hut maken. Er lagen heel veel takken in het bos en dus gingen we op zoek naar takken en een goed plekje om te bouwen. Toen pakten we takken en was het bouwen. bouwen deden we in groepjes. Het was super leuk!

De Spooktocht –  door Kensi en Noor

We speelde bij de spooktocht het spel met een levenslijn. We liepen ,et de hele klas naar het bos met onze zaklampen. Toen we daar aankwamen zagen we allemaal lampionnen. Uit het bos hoorde we allemaal enge geluiden komen bijv. gezang en geschreeuw om hulp. En toen zei de juf: Lever jullie je zaklampen allemaal maar in. Toen maakten we groepjes en legde de juf het spel uit. Je moet met je linkerhand de lijn die door het bos heen loopt niet loslaten anders raak je de weg kwijt. Degene die voor liep uit het groepje van 4 moet de weg uitzoeken. De tweede had een ballon vast, die niet mocht knappen. De derde had een bekertje met water waar geen water uit mocht komen. En de vierde had een ei vast die niet mocht breken. Als je door het bos liep werd je bang gemaakt door de juffen en vrijwilligers die enge kostuums aanhadden. Er waren clowns, wolven, elfen en trollen. Er was ook een zeil waar iemand onder lag en als je langs het zeil liep kwam hij eronder vandaan en liet hij je schrikken. Als je verder door het bos liep waren er ook veel versiersels. Als je niet durfde liep er een groepje met de juf en een groepje die die naar het einde waren gelopen omdat ze helemaal niet gingen. Dat was helemaal niet erg. En aan het einde van de tocht kreeg je een snoepje en liepen we met de hele klas terug naar het kamphuis met onze eigen zaklampen.

Stormbaan – door Milay & Loek

Als spelletjes eerst gingen we skelteren, daarna dammen en daarna een dobbelsteen maken van blokken met stippen erop en tenslotte kratten verschuiven daarna sjoelen.

Daarna begon het echte werk. Eerst werden er teams gemaakt.

Het eerste onderdeel:

Starten over de ballanseer balk daarna de slalom tussen de palen door en dan onder de balken door en over de balken heen. Toen moesten we tijgerend onder het net door. En toen via de monkey bars slingerend naar de overkant. Tenslotte over 3 muren. Eerst een lage dan iets hoger en de laatste was echt een uitdaging, heel hoog klimmen en erover klauteren. Hier mochten we elkaar gelukkig wel helpen. En toen waren we klaar

Het tweede onderdeel:

Eerst met touwen balanceren en dan door de netten heen en dan door stenen buizen heen en dan door auto banden heen en dan een tik met een puck tegen een metalen paal slaan en dan met je pet een slinger maken en ophangen op het rek.

Buikschuiven – door Sofie

Na de stormbaan waren we allemaal heel vies. Dus moeten we ff nat worden. Maar onder de douche is heel saai. Dus bedachten de juffen dat het wel leuk zal zijn om een buikschuif baan te maken. Dus ze pakten een zeil , zeep en water [met de tuinslang] en legde het zeil op de grond en deden er water op + zeep zodat we goed konden schuiven. Alleen moesten wij nog onze zwemkleding aan doen. En gaan met die banaan. Niet iedereen deed mee dat vond ik wel jammer maar de kinderen die mee deden het wel goed.

Kjs kamp winkel – door Florence

Zoals elk jaar op kamp. Heeft juf Brenda haar kamp winkeltje geopend.

Er waren allemaal speeltjes en snoepjes te koop. Elke middag ging het winkeltje open. Als de kinderen zagen dat het winkeltje open was. Rende iedereen naar hun kamer om hun portemonnee te halen. Dan kwam er een hele rij bij de bar waar het winkeltje open was gegaan. Er lagen allerlei speeltjes zoals putty, oorbellen, een balletje en meer. Er lagen ook snoepjes zoals kauwgom. Iedereen was blij als het winkeltje open ging. Je mocht tien euro mee dat was meer dan genoeg. Het was super leuk.

Bonte avond – door Jens en Akram

Ze begonnen met oefen van act sommige oefende thuis al en sommige oefende op kamp, op woensdag en donderdag. Er waren ook toneel stukken. Ze waren wel grappig de acts. Er waren zoveel acts en daarna was er disco met harde muziek en daarna gingen we Marsmello’s eten bij het kampvuur. Daarna gingen we weer naar binnen weer feesten. Na het feesten gingen we tanden poetsen en naar bed we gingen nog even kletsen daarna gingen we de oogjes dicht doen en zeiden we: slaap lekker iedereen.

Pokemon spel in het bos – door Chiara

Een spel waar bij je Pokemons moet vinden dus bijvoorbeeld Pikachu,  Evee, Charmander en nog anderen Pokemons. Er zij 2 teams. De kaartjes zijn doorzichtig en de Pokemons hebben een kleur of meerderen kleuren. Ze zijn verstopt in het bos en ze kunnen overal liggen bijvoorbeeld naast een boom onder de blaadjes. Als je als eerste alle kaartjes hebt met je team of de meesten punten hebt, dan heb je gewonnen. Maar als je 2 dezelfde heb krijg je bonus punten.

De kampkat – door Thomas & Sven

Wat is de kampkat?

Het is een gebreide kat, gemaakt door juf Brenda. Je kan deze kat verdienen door bijv.: als je heel veel helpt of de opgeruimdste kamer hebt.

Wie heeft de kampkat gehad?

De kampkat is als eerste verdiend door Marlon en daarna heeft onze kamer hem gewonnen omdat die zo goed was opgeruimd. En daarna op vrijdag had Chiara hem gewonnen voor alle hulp in de keuken. Zij mocht de kat mee naar huis nemen het hele weekend.

Belgisch verstoppertje – bosspel door Roos

27 kinderen moesten met de juffen meelopen en de 28ste moest verstoppen en toen de juf JA! Riep mocht je gaan zoeken. Als je diegene heb gevonden dan moest je daar bij gaan zitten en stil zijn. Als iedereen hem of haar heeft gevonden doen we de leerlingenlijst. Als er een nummertje niet wordt opgenoemd is diegene stiekem gaan verstoppen en dan moet je diegene weer vinden en dat deden we twee keer toen waren we klaar en liepen we terug naar het kamphuis.

Eten  door Anna-Sophia & Esmee

Wat hebben we gegeten.
Dinsdag middag: onze eigen lunch
Dinsdag avond: macaroni
Woensdag ochtend: boterham
Woensdag middag: broodje knakworst
Woensdag avond: patat met snack
Donderdag ochtend: boterham
Donderdag middag: broodje knakworst of broodje ei
Donderdagavond: wraps
Vrijdag ochtend : boterham
Vrijdag middag: bolletje met beleg
Het eten was lekker misschien vonden de andere kinderen het minder lekker.

Maar wij vonden het lekker. Het lekkerste vond ik (Anna-Sophia) de patat met een snack en de wrap. En (Esmee) ook hetzelfde het lekkerste

CORVEE – door Liv & Chelsea

We waren in groepjes verdeeld. We hadden groepje 1,2,3,4 en 5. We moesten tafels dekken en opruimen en ook afwassen en afdrogen.

OPRUIMEN

We gingen af en toe wel de kamers opruimen. De kamer van Lou, Thomas, Sven en Tiemo hadden de netste kamer. We moesten ook buiten alles netjes houden. Alle spullen moesten s’ avonds weer in de schuur.
We hadden in de slaapkamers een soort kastje met plankjes daar kon je je koffer netjes neerleggen en anders een leeg bed want we hadden niet genoeg planken.
Aan het einde van het kamp hadden we alle spullen netjes opgeruimd en buiten gezet we moesten ook nog even vegen als alle kamers leeg waren.

Naar huis gaan  – door Anna

Voordat we terug naar huis gingen moesten we alle spullen naar de bus brengen . Eerst moesten we onze eigen spullen brengen naar de bus en dan de kratten die we mee hadden genomen naar de bus brengen.Toen moest alles de bus in iedereen moest helpen maar niet iedereen deed dat. Want ze gingen voor de bus deur staan zodat ze het beste plekje konden krijgen.Daarna mochten we de bus in. Het rijden naar huis duurde anderhalf uur. Toen we op school waren ging iedereen gelijk naar mama /papa .Of allebei. En dat was hem.

Wat vond ik van het kamp KJS 2023 – door Marlon

Ik vond het kamp met de school heel erg leuk het was gezellig en heb er van genoten. We hebben allemaal heel veel gelachen en gegild. Soms ook even stil. Toen we gingen slapen lachten we iets te veel waardoor we de volgende dag corvee hadden maar dat was niet erg. Elke dag was leuk, vooral de disco en de stormbaan. Ik heb lekker gegeten en gedronken. Elke dag lekker ontbijten en naar buiten, lekker naar het bos. Een smokkelspel spelen en een tussendoortje eten en dan weer naar huis. De laatste dag ontbijten en dan opruimen. Ik had nog wel een dag kunnen gaan maar helaas pindakaas we zijn alweer op school. Dit was mijn verhaal DOEI.

Dagboekverslag  – door Emmelie en Dewi          

Dag één op kamp. 12-09-2023

Eerst onze koffers in de bus .We zwaaiden naar onze ouders en we zaten allemaal in de bus hoop ik. Een paar uurtjes later. We zijn aangekomen en we hebben de spullen eruit gehaald en we hebben onze kamer ingericht en we deden daarna een leuk spelletje weerwolven. Heel de klas deed mee. Super leuk. We hadden ons eigen brood mee. Het avond eten was macaroni. Super lekker en het was heel gezellig op de kamers.

Dag twee op kamp. 13-09-2023.

Dag 2 we gingen opstaan en toen hadden er kinderen corvee en toen ontbijt gegeten. Toen spelletjes gedaan en buitenspelen en toen hadden we kinderen gemake-uped en we gingen in de middag eten en meer spelletjes gedaan. Nienke was jarig. Levend Bingo gedaan en dan hadden we vrije tijd toen gingen we eten. Wat we aten was friet met een snack. Daarna was corvee en toen gingen we aan het kamp boekje werken. Het mini winkeltje was open wat ze verkochten was snoep en leuk speelgoed. Toen gingen we oefenen voor de bonte avond en daarna deden het avond spel, een spooktocht, en toen douchen en naar bed.

Dag drie op kamp 14-09-2023

We werden wakker en alweer corvee. Daarna gingen we ontbijten en toen gingen we naar de stormbaan. Super leuk. Onze kleren waren lekker vies. Wel grappig, we gingen met de skelters racen, hockey sport en klimmen, kruipen en een pet inleveren om te winnen. Uiteindelijk gingen we lunchen. Zelf eitjes bakken. Ik had er 3 miljoen op. Echt lekker. Daarna gingen we even spelen daarna gingen we avond eten. Daarna deden we: WIE O WIE KRIJGT DE KAMP KAT? Bonte avond + kampvuur met marshmallows. En disco. Daarna douchen en naar bed. En alvast opruimen de kamers voor wanneer we weg gaan.

Dag vier op kamp 15-09-2023

We gingen opstaan dan ALWEER CORVEE. We gingen onze lunch klaarmaken en ontbijten. Daarna gingen we opruimen. Onze koffers en kamers helemaal opgeruimd. Nadat alle spullen uit de kamers waren, kwam de kampkat terug naar de juffen en gingen we lunch eten en wachten op de bus. Uiteindelijk was de bus er en gingen we alle spullen er even in doen en we waren weg. WOOOOOOOOOOOO. Op naar huis. De ouders stonden daar naar ons te kijken. WE ZIJN THUISSSS. Einde.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 8 (schooljaar 22-23)

De afgelopen periode is groep 8 weer erg druk bezig geweest met allerlei leuke en verschillende dingen.
We zijn bijvoorbeeld weer op bezoek geweest op de Techplek.

We hebben hier gewerkt aan prototypes die verlichting en hulp kunnen geven in de zorg.
Bijvoorbeeld een robot die bewegingslessen verzorgt voor ouderen.
We hebben het meester-juffen feest gehad wat in het teken stond van het circus.
Dit werd verzorgd door Cirus Rotjeknor. Aansluitend was ook de pannenkoekenlunch.

In groep 8 is er sinds een aantal jaar het programma Jong ondernemen. Tijdens dit project werken kinderen in groepjes aan hun eigen bedrijf.
Ze werken ook met fictief geld en moeten rekening houden met aandelen, grondstoffen inkopen enz.
Dit is altijd een leuk en leerzaam project.

Ondertussen is groep 8 ook al gestart met de musical.. Ook dit jaar is deze weer unaniem gekozen. De audities zijn achter de rug en de rollen verdelen is altijd weer een hele puzzel.

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 8 (schooljaar 22-23)

In de klas zijn we de laatste periode uiteraard druk bezig geweest met de normale lessen. Maar tussen de lessen door is er gelukkig ook tijd voor andere dingen. Voorbereid door Lieke en Rosalie. Niet zo maar een.. het was om de klas (en mij) te overtuigen een klassendier te nemen. Voorkeur: axolotl.


Ook hebben een hoop leerlingen de open dagen bezocht van de Vo scholen. Hartstikke fijn.

Natuurlijk hebben we in groep 8 ook (voor de laatste keer op de KJS) 5 december gevierd. Hiervoor zijn erg mooie surprises gemaakt!

Ook hebben we in de klas bezoek gehad van docenten van het VO maar ook oud leerlingen. Zij kwamen vertellen hoe de stap naar het Vo is.

We hebben met groep 8 een eerste bezoek gebracht aan de Techplek op OZHW Groen. Hier hebben we gewerkt in het thema Voeding en Natuur. De groepjes mochten werken aan een ontwerp om plastic vervuiling op zee tegen te gaan, ook werd er gewerkt aan een plasticpletter die gemaakt moest worden met technisch lego- er werd gewerkt aan upcycling (laat het ze thuis zeker uitleggen)- een stopmotion maken- een mini ecosysteempje met een plantje en een insectenhotel is er gemaakt. Al met al zijn ze heel de dag zoet geweest en het is erg leuk geweest!

De techniek lessen zijn ook gewoon weer doorgegaan en daar hebben we aan allerlei dingen gewerkt. Bijvoorbeeld een insectenhotel.

De kerstviering was ook erg geslaagd. Er werd gezorgd voor allerlei lekkere hapjes. Het smaakte allemaal top!

Een hele fijne kerstvakantie allemaal en tot volgend jaar!

Juf Eva en meester Matthijs

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 8 (schooljaar 22-23)

De afgelopen periode is groep 8 weer ontzettend druk geweest.
Met uiteraard als hoogtepunt : KAMP!

We zijn bezig met de gouden weken. Elke keer doen we andere spellen die we daarna vertalen naar situaties op school en in de klas.


Met de technieklessen zijn we aan de slag geweest met bakken voor de moestuin. Deze hebben we geplaatst en daar kunnen we dan later weer mee verder.


De kamp week is uitvoerig beschreven door 3 meiden uit de klas. Lees hier hun verslag.


De week na kamp stond er weer wat spannends op het programma. Namelijk het drempelonderzoek!
gelukkig was er ook tijd om na het toetsen aan de slag te gaan met leuke dingen zoals het maken van allerlei dingen voor de tentoonstelling van de kinderboekenweek.
Ook was er een voorleeswedstrijd waar Jill gewonnen heeft!!


al met al weer een drukke maar leuke periode.