• groep 1/2B met juf Ingrid

van de voorjaarsvakantie tot de zomervakantie in groep 1/2 b. (schooljaar 23-24)

Het thema “Lente / voorjaar” stond de afgelopen periode centraal. We hebben geleerd hoe de cyclus van een vlinder verloopt. Om dit echt goed te kunnen zien, hadden we échte vlinders in de klas! Eerst is het een eitje, daarna wordt het een rups. De rups gaat dan heel veel eten en maakt van zichzelf een cocon. Uit de cocon komt dan een mooie vlinder! We hebben zelfs in het echt gezien hoe de vlinder uit de cocon komt. Dat was prachtig om te zien! Als de vleugels van de vlinder goed gedroogd waren, konden we ze vrijlaten. Dag lieve kleine vlinder!

De Paashaas is ook nog op bezoek geweest. We mochten eieren zoeken op het schoolplein en daarna weer verstoppen voor een andere groep. Dit was leuk om te doen. De kinderen hebben de Paashaas goed geholpen! We hadden ook een gezellige Paasbrunch. We hebben heerlijk gegeten
We hebben ook vaak een bezoek gebracht aan onze schoolmoestuin. We hebben zelf aardappelsalade gemaakt en geproefd. Dat was lekker! Ook hebben we een druif geplant samen met de wethouder. Het zien groeien van onze eigen groenten en planten is heel interessant. We komen dan ook graag in de moestuin!

De laatste twee weken voor de meivakantie werken we over Koningsdag. We maken mooie mutsen met een gouden koets. Zelfs de Koning rijdt mee Ook maakten we nog een mooi cadeautje voor Moederdag.

Na de meivakantie gingen we aan de slag met het thema Dino’s

We gingen botten opgraven in de zandtafel, een dino’s speurtocht waarbij we de eieren met de juiste letter moesten vinden en bouwden huizen waar dino’s in passen met lego, blokken en kapla…dat was passen en meten.

Als laatste werken we over het thema Zomer! We gaan lekker kliederen met water, maken ijsjes in de zandtafel, schilderen en knutselen zonnetjes en sluiten af met een waterfeest!

Op naar de laatste weken, groep 1 glijdt nog het jaar uit en groep 2 wacht nog het heuse slaapfeest!!

Alvast een heerlijke zomervakantie!!!

De kleuterjuffen

van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 1/2 b. (schooljaar 23-24)

Bij de kleuters werken we thematisch.
Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het thema: Ziek zijn.
Om het thema te openen kregen we visite van 2 ambulance broeders. Ze kwamen (met brancard) in de klas en hadden veel te vertellen en te laten zien. We mochten zelfs uitproberen hoe je zuurstof en hartslag wordt gemeten. Ook mochten we een kijkje nemen in de ambulance en zelfs achter het stuur zitten! Waauuuw dat was gaaf! We knutselden een eigen ambulance, maakten van onze handen een röntgenfoto en maakte onze eigen stethoscoop van ijzerdraad en kralen.
In de huishoek was een echt ziekenhuis, met verband, gips, medicijnen en recepten om zelf te schrijven!  Wat hebben we veel geleerd!
We werken nu over het thema lente.
Wat een gezelligheid, een bloemenwinkel op de gang!
Wat kost een bosje bloemen? Hoeveel geld krijg je dan terug?
We sorteren bloemen op maat, vorm en kleur schrijven en stempelen woorden over de lente, oefenen de cijfers, knutselen vogels en vazen met tulpen. Ook zaaien we plantjes die we als ze groter gegroeid zijn kunnen overpoten in onze eigen moestuin.
Genoeg te doen in deze fijne periode waarin alles weer begint te groeien en bloeien! Ook onze kleuters groeien steeds groter en worden steeds knapper!
De kleuterjuffen

van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 1/2 b. (schooljaar 23-24)

Na de zomervakantie zijn we begonnen met het thema “Het Kleurenmonster”. Tijdens dit thema kwamen alle emoties die we kunnen voelen gekoppeld aan kleuren aan de orde. Wanneer voel je je blij? Hoe kun je iemand helpen die zich verdrietig voelt? En wat zijn allemaal fijne manieren om met elkaar om te gaan. Een goed begin van het schooljaar.
Hierna zijn we aan het werk gegaan met het thema “Bij mij thuis”. Hierbij hebben we ons met name gericht op het bouwen van huizen. Want hoe gaat dat in zijn werk? Wat heb je er allemaal voor nodig? En welke soorten huizen zijn er allemaal? De kinderen vonden het heel interessant.
Binnen de thema’s hebben we ook geoefend met verschillende taal- en rekenkundige doelen. Zoals de rangtelwoorden, de verschillende cijfers en de volgorde hiervan, de beginklank van woorden en rijmen.
Wat hebben we toch knappe kinderen in de klas!
Voor nu wensen we iedereen een fijne Herfstvakantie toe!
Liefs,
De kleuterjuffen

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 1/2 b. (schooljaar 22-23)

De afgelopen periode hebben we bij de kleuters de afsluiting van het 100-dagen project gevierd! Het project zorgde ervoor dat de kinderen inzicht krijgen in ons 10-tallig systeem. Waarom is 39 anders dan 93? Door 100 schooldagen de tel bij te houden en dit zichtbaar te maken met concrete materialen én de schrijfwijze van de getallen, werd dit voor de kinderen duidelijk. Voor de afsluiting maakten we 100 dagen slimmer-kronen, kregen we een diploma, mochten we verkleed naar school, zongen we liedjes, namen we van huis 100 dingen mee, en nog veel meer!
Daarna werkten we aan het thema “lente” en hebben we mooie werkjes gemaakt, gerijmd, geteld, liedjes gezongen en versjes geleerd. Wat is het toch altijd een gezellig thema!
De laatste week zijn we bezig geweest met Koningsdag! Ook nu mochten we een mooie muts maken en onze fiets of step versieren op school. En de laatste dag voor de vakantie hebben we fijn afgesloten met de Koningsspelen!
Nu lekker genieten van een fijne mei-vakantie!
Zonnige groetjes,
De kleuterjuffen

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 1/2 b. (schooljaar 22-23)

Het einde van het jaar 2022 is ook voor de kleuters in zicht!
De afgelopen maanden hebben we weer veel geleerd en gedaan.
We kennen nu de letters: l, k, b, m, s, p, a en r. Ook hebben we veel geoefend met de cijfers tot en met 20, kennen we de buurgetallen en hebben we de rangtelwoorden geleerd.
We knutselden van alles! Van pieten vouwen tot kerstballen versieren en van huisjes prikken tot kerstkaarten versieren met wasco voor ouderen.
Groep 1/2 wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2023!

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 1/2 b. (schooljaar 22-23)

Na de zomervakantie zijn we begonnen met het thema “Vriendschap” aan de hand van het boek “Mag ik meedoen?” over eend die graag in een club vrienden wil zijn met olifant, slang en leeuw. Dit gaat niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk maakt eend een club waar iedereen bij mag. Net zoals bij ons in de klas!
Binnen het thema hebben we versjes en liedjes geleerd, gelezen, geknutseld, gespeeld en nog veel meer. Er was zelfs een poppenkast als afsluiting van het thema!
Hierna zijn we begonnen met het thema “Gi-ga-groen”, hetzelfde als het thema van de kinderboekenweek dit jaar. Onze klasen werden omgetoverd tot een bos en een moestuin, vol geknutselde paddenstoelen (met hele lieve kabouters), egeltjes, vosjes en spinnen. Een moestuin vol met bloemkool, worteltjes, pompoen en tomaten en natuurlijk vogelverschrikkers en hard werkende kinderen! Heel gezellig! En ook binnen dit thema hebben we natuurlijk veel gewerkt, gespeeld, geknutseld, gezongen en natuurlijk ook veel gelezen!
Een hele fijne herfstvakantie en we zien jullie snel weer!