Huiswerk

Maandag 9-12

16-12

Rekenen toets blok 3

toets taal thema 3

Dinsdag 14 januari toets verkeer les 5&6
Woensdag 29 januari toets rekenen blok 4

Donderdag
Vrijdag    januari

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie schooljaar in groep 5

In groep 5 vliegt de tijd voorbij! Wat hebben we weer ontzettend veel gedaan en ontzettend veel geleerd.

We hebben leuke Toppie lessen gehad. Zo hebben de kinderen les gekregen in de basisvaardigheden van hockey en tennis. Dit doen zij met veel plezier!

 

Ook hebben we hele gave lessen van techniek gehad. In de lessen van meester Jasper hebben de kinderen gewerkt met het programmeer programma Scratch. De kinderen mogen hun eigen fantasie gebruiken om iets moois te programmeren.

 

Er is afgelopen periode veel samengewerkt. Coöperatief leren is ontzettend leuk. Je kunt veel van elkaar leren!

 

Ook Sinterklaas is langs geweest in groep 5. Dit jaar hebben de kinderen voor het eerst surprises gemaakt. Wat zitten er toch goede hulp sinten in groep 5!

Nu is de klas mooi versierd met lichtjes, kerstbomen en kerstballen. Wij zijn helemaal klaar voor het heerlijke kerstdiner!

 

Op naar een leerzaam en gezond 2020!

De eerste weken van het schooljaar 2019 -2020

De eerste weken in groep 5 zijn voorbij gevlogen! Hier een kleine terugblik op wat we allemaal gedaan hebben en geleerd hebben.

De eerste week hebben we kennis gemaakt met elkaar. We hebben elkaar, in een coöperatieve vorm, vakantie verhalen verteld.

Ook hebben we kennis gemaakt met nieuwe vakken zoals de zaakvakken: aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Maar er is ook hard gewerkt aan de sfeer! Dit hebben we gedaan door veel samenwerkingsspelen, coöperatieve werkvormen in te zetten en elkaar complimenten te geven. Om de sfeer nog beter te krijgen, zijn er klassenafspraken gemaakt.

Naast hard werken, is er in groep 5 ook plaats voor ontspanning en andere leuke vakken. Zo worden er Energizers gedaan, leuke technieklessen gegeven door meester Jasper, Toppie lessen dans en sport gegeven.

Tenslotte hebben we een gezellige en leuke Kinderboekenweek gehad. Het thema dit jaar was Reis Mee! Groep 5 was tijdens dit thema het land Italië. Zo hebben wij geleerd over de Romeinen, de Toren van Pisa, het land Italie zelf en zijn we aan de gang gegaan met zelf kruiden maken. De Kinderboekenweek is feestelijk afgesloten met een pannenkoekenlunch, workshop cardio drum en een tentoonstelling.

Kortom.. we hebben veel gedaan en geleerd. Nu is het tijd voor onze welverdiende herfstvakantie!