• groep 5 met juf Astrid en juf Mirjam

Bordrij

Huiswerk

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 5 (schooljaar 23-24)

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 5 (schooljaar 23-24)

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 5 (schooljaar 23-24)

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 5 (schooljaar 22-23)

In groep 5 hebben we, naast heel hard leren, een hoop leuke dingen gedaan! We hebben een meester- en juffenfeest gehad met als thema “circus”. De kinderen hebben als echte circusartiesten onder andere op een bal gelopen en gebalanceerd op een touw. We gingen daarna lekker lunchen met pannenkoeken. Gezellig was de “Kom in de klas week”. De opa’s en oma’s van de kinderen mochten een kijkje komen nemen bij ons in de klas. Ook hebben we hard gewerkt in de moestuin van onze school. We hebben begin april een heerlijke dag in de Efteling gehad toen we met elkaar op schoolreis gingen. Gelukkig scheen het zonnetje en gaf het niet als je helemaal nat werd in de Piranha bootjes. Ook waren we lekker sportief tijdens het lijnbaltoernooi en strakjes tijdens de koningsspelen en de avondvierdaagse!

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 5 (schooljaar 22-23)

Hoewel er heel erg hard gewerkt wordt in de groep aan rekenen, taal, begrijpend lezen en spelling, hebben we gelukkig ook nog tijd om lekker buiten te spelen. De kinderen genieten van skippy ballen, tennissen, tafelen, tikkertje en touwtje springen. Ook worden er allerlei ingewikkelde “trucks” gedaan van handstanden met 3 meiden tegelijk tot onderste boven heen en weer bungelen aan de duikelstangen.

Het is bij ons in de klas echt ontzettend gezellig. De jongens zijn met elkaar een nieuwe trend gestart. Deze heet:  “doe iedere dinsdag en vrijdag je kleren binnenstebuiten aan en als je zin hebt om twee verschillende schoenen en sokken aan te trekken: doe dat vooral” Het is een ontzettend grappig gezicht! Vooral als we dan ook nog een rekencircuit doen met spullen van “met sprongen vooruit”, dan is het een vrolijke boel!

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 5 (schooljaar 22-23)

Er is weer ontzettend hard gewerkt in groep 5 de afgelopen weken. We raken steeds meer gewend aan de nieuwe rekenmethode en hebben goed in de gaten hoe belangrijk de “tafelsommen” zijn; je hebt ze echt zo ontzettend vaak nodig! Daarom heeft onze Erasmusklas een spel voor ons ontwikkeld en dat gaan we binnenkort spelen. Ook moesten de kinderen bijvoorbeeld voorspellen hoe een geknipt papieren kleedje eruit zou gaan zien vóórdat het open gevouwen werd. Grappig om te zien of dat lukte of juist helemaal niet! Verder mochten de kinderen deze periode hun talenten laten zien tijdens de talentmiddag; bakken, dansen, handwerken, fietsen repareren; noem maar op!

Deze afgelopen periode hebben de kinderen techniekles gehad van meester Jasper. Ze hebben daarbij geleerd om op schaal iets na te maken. Eerst een plannetje maken en dan verschillende materialen gebruiken om het uit te voeren. Niet alleen tijdens techniek, maar ook in de klusklas zijn  we bezig met onze handen. De kinderen leren op verschillende manieren verbindingen te maken.

In groep 5 hebben we ook voor de eerste keer lootjes getrokken en sinterklaas geholpen door een surprise én een gedicht te maken voor een klasgenoot. De meest prachtige creaties zijn gemaakt en we hebben er  met elkaar van genoten!

Sint was nog niet vertrokken of de kerst kwam er aan. Met elkaar de boom versiert, de klas gezellig gemaakt en elke dag begonnen in het donker met alleen de lichtjes aan. Omdat we het belangrijk vinden om iets te doen voor onze medemens, hebben we voor het goede doel “kletspotten” gemaakt en verkocht op de kerstmarkt.

Groep 5 wenst iedereen fijne kerstdagen en een ontzettend mooi, liefdevol en gezond 2023!

Van de zomervakantie tot aan de herfstvakantie in groep 5 (schooljaar 22-23)

Na een heerlijke, zonnige vakantie begonnen we in groep 5 aan de gouden weken. We deden allerlei activiteiten en spelletjes om elkaar beter te leren kennen. We hadden een klassen museum. Daarvoor had iedereen iets meegenomen wat voor hem of haar belangrijk is en daar werd over verteld. Ook namen kinderen hun babyfoto mee. Het was soms heel grappig om te zien hoe sommige kinderen veranderd waren en anderen juist heel weinig. Ook hebben we met elkaar regels bedacht over wat voor een groep we met elkaar willen zijn. Dit heeft iedereen ondertekend; zo belangrijk vinden we deze regels!

We hebben hard gewerkt. Voor taal hebben we bijvoorbeeld geleerd hoe je woorden in de alfabetische volgorde moet zetten. Wij deden dat met onze namen, maar hoe zit het dan als de eerste twee of zelfs de eerste drie letters hetzelfde zijn? Met rekenen hebben we met elkaar veel tijd gestopt in de tafels en klokkijken maar we hebben ook gekeken waar bijvoorbeeld precies en ongeveer (schattend) de getallen op de getallenlijn staan. We oefenen dat niet alleen in ons schrift, maar ook met een rekencircuit of op een laptop. En na al dat harde werken mag er natuurlijk ook wel even lekker gerelaxed worden….

Op school verzint de gymjuf telkens leuke dingen voor ons! Ook waren de technieklessen heel gaaf!

Tot slot de kinderboekenweek. Voor de opening hebben we gedanst en kwamen we verkleed naar school. Ook hebben we een kussen meegenomen. Het leesalarm kon zomaar afgaan en dan lagen we heerlijk op ons kussen in een hoekje of onder de tafel te lezen. Bij de afsluitende tentoonstelling waren we super trots op alles wat we gemaakt hadden!