Huiswerk

Maandag 9-12  Rekenen toets blok 3
Dinsdag 3-12
Woensdag 4-12
Donderdag 5-12 Sinterklaasfeest
Vrijdag 6-12 Inloop tot 10:00 uur.
Bordrijwoorden
Spelling Thema 3 woordendictee

De eerste weken van het schooljaar 2019 -2020

De eerste weken in groep 5 zijn voorbij gevlogen! Hier een kleine terugblik op wat we allemaal gedaan hebben en geleerd hebben.

De eerste week hebben we kennis gemaakt met elkaar. We hebben elkaar, in een coöperatieve vorm, vakantie verhalen verteld.

Ook hebben we kennis gemaakt met nieuwe vakken zoals de zaakvakken: aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Maar er is ook hard gewerkt aan de sfeer! Dit hebben we gedaan door veel samenwerkingsspelen, coöperatieve werkvormen in te zetten en elkaar complimenten te geven. Om de sfeer nog beter te krijgen, zijn er klassenafspraken gemaakt.

Naast hard werken, is er in groep 5 ook plaats voor ontspanning en andere leuke vakken. Zo worden er Energizers gedaan, leuke technieklessen gegeven door meester Jasper, Toppie lessen dans en sport gegeven.

Tenslotte hebben we een gezellige en leuke Kinderboekenweek gehad. Het thema dit jaar was Reis Mee! Groep 5 was tijdens dit thema het land Italië. Zo hebben wij geleerd over de Romeinen, de Toren van Pisa, het land Italie zelf en zijn we aan de gang gegaan met zelf kruiden maken. De Kinderboekenweek is feestelijk afgesloten met een pannenkoekenlunch, workshop cardio drum en een tentoonstelling.

Kortom.. we hebben veel gedaan en geleerd. Nu is het tijd voor onze welverdiende herfstvakantie!