Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 4.

De eerste helft van het schooljaar is voorbij gevlogen. Wat is groep 4 toch een leuke klas!
Wekelijks zijn we bezig om een nog hechtere band met elkaar te vormen door de Leefstijl lessen die we geven. Bij de lessen van Leefstijl komen onderwerpen aanbod als buitensluiten, negeren en op een duidelijke manier communiceren.

De kinderen zijn druk bezig met het oefenen van de tafels. We kennen al de tafel van 1 en 2, maar zijn nu ook al bezig met het oefenen van de tafel van 5. Rekenen wordt steeds wat moeilijker: we oefenen op de getallenlijn sommen t/m 100. De lessen bieden we vaak met een actieve instructie of verwerking aan, zodat de kinderen even lekker kunnen bewegen.

Na de herfstvakantie zijn we begonnen met het lezen in maatjes met groep 6. Dit gaat heel goed en is vooral erg leuk. De kinderen van groep 6 kunnen ons goed helpen om beter te kunnen lezen.

Naast al het harde werken is er bovenal altijd tijd voor plezier en ontspanning. De kinderen kijken altijd erg uit naar de muzieklessen die worden gegeven. Ze kunnen al heel goed in canon zingen.

De eerste weken van het schooljaar 2019-2020

De afgelopen weken heeft de nadruk erg gelegen op de Gouden weken. In deze weken vormt de groep zich als een nog hechtere groep dan voorheen. Tijdens de Gouden weken zijn we vooral bezig met gezamenlijke activiteiten door bijvoorbeeld gesprekken met elkaar te voeren, elkaars grenzen te leren kennen en spellen te spelen. Hier blijven we de komende weken uiteraard nog meer aan werken.

De eerste weken van het nieuwe jaar hebben de kinderen al ontzettend veel geleerd. Zo zijn wij bezig met het leren van zelfstandig naamwoorden, lidwoorden, werkwoorden, samenstellingen en bijvoeglijk naamwoorden. Ook gaan de woorden die we schrijven uit steeds meer letters bestaan en worden de rekensommen moeilijker.

Tussen de lessen door is er altijd tijd voor ontspanning. Deze ontspanning kan bijvoorbeeld bestaan uit even bewegen of een memoryspel op het digitale schoolbord.