Huiswerk

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 4.

Dit keer hebben we een ander stuk voor de website geschreven. De kinderen hebben namelijk zelf onderwerpen bedacht over wat maakt groep 4 nu precies zo leuk maakt.

We werken sinds kort met de kanjer van de dag. De kinderen kunnen aan het einde van de dag een gouden beker winnen, om die de volgende dag de hele dag op de tafel te laten staan. Wat moeten de kinderen hier zoal voor doen? Ze moeten bijvoorbeeld lief zijn voor anderen, zorgen voor elkaar en goed meedoen met de les. Eigenlijk hebben we alleen maar kanjers in groep 4!

Bij de rekenlessen doen we vaak een balspel. Er wordt een som genoemd en de bal wordt naar iemand in de klas gegooid. Diegene noemt dan het antwoord en ga zo maar door. We kennen al de keersommen van de tafel van 1, 2, 5 en 10. Na de vakantie leren we de tafel van 3 en 4.

De kinderen hebben ook altijd veel zin in de gymlessen van juf Anja. We gymmen 2 keer in de week en elke keer doen we iets anders leuks.

Elke week werken we aan de groeitaak en wat gaat dit toch goed. De kinderen leren om te plannen aan het begin van de week en de planning gedurende de week na te komen.

Na een week hard werken gaan we ook regelmatig naar de grote speeltuin. Het is leuk om met andere speeltoestellen te spelen en om te voetballen op het veldje.

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 4.

De eerste helft van het schooljaar is voorbij gevlogen. Wat is groep 4 toch een leuke klas!
Wekelijks zijn we bezig om een nog hechtere band met elkaar te vormen door de Leefstijl lessen die we geven. Bij de lessen van Leefstijl komen onderwerpen aanbod als buitensluiten, negeren en op een duidelijke manier communiceren.

De kinderen zijn druk bezig met het oefenen van de tafels. We kennen al de tafel van 1 en 2, maar zijn nu ook al bezig met het oefenen van de tafel van 5. Rekenen wordt steeds wat moeilijker: we oefenen op de getallenlijn sommen t/m 100. De lessen bieden we vaak met een actieve instructie of verwerking aan, zodat de kinderen even lekker kunnen bewegen.

Na de herfstvakantie zijn we begonnen met het lezen in maatjes met groep 6. Dit gaat heel goed en is vooral erg leuk. De kinderen van groep 6 kunnen ons goed helpen om beter te kunnen lezen.

Naast al het harde werken is er bovenal altijd tijd voor plezier en ontspanning. De kinderen kijken altijd erg uit naar de muzieklessen die worden gegeven. Ze kunnen al heel goed in canon zingen.

De eerste weken van het schooljaar 2019-2020

De afgelopen weken heeft de nadruk erg gelegen op de Gouden weken. In deze weken vormt de groep zich als een nog hechtere groep dan voorheen. Tijdens de Gouden weken zijn we vooral bezig met gezamenlijke activiteiten door bijvoorbeeld gesprekken met elkaar te voeren, elkaars grenzen te leren kennen en spellen te spelen. Hier blijven we de komende weken uiteraard nog meer aan werken.

De eerste weken van het nieuwe jaar hebben de kinderen al ontzettend veel geleerd. Zo zijn wij bezig met het leren van zelfstandig naamwoorden, lidwoorden, werkwoorden, samenstellingen en bijvoeglijk naamwoorden. Ook gaan de woorden die we schrijven uit steeds meer letters bestaan en worden de rekensommen moeilijker.

Tussen de lessen door is er altijd tijd voor ontspanning. Deze ontspanning kan bijvoorbeeld bestaan uit even bewegen of een memoryspel op het digitale schoolbord.