Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 3 (schooljaar 20-21)

volgt

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 3 (schooljaar 20-21)

Na de voorjaarsvakantie mochten we weer naar school. Wat fijn om elkaar weer te zien! We hebben deze weken heel hard gewerkt. We kunnen nu al woorden lezen met twee lettergrepen, woorden die eindigen op je, tje of pje zoals boompje, huisje en ook woorden die eindigen op “lijk” of “ig” zoals heerlijk en aardig. Ook leren we niet alleen in de klas, maar ook buiten.

Tijdens de paasviering is de paashaas langs geweest en heeft eieren verstopt op het schoolplein. Wat kunnen de kinderen van groep 3 goed zoeken!
Daarna konden we heerlijk genieten van een lekkere paaslunch.

We hebben met onze eigen klas Koningsdag gevierd. In de gymzaal met juf Anja, die een leuke hindernisbaan had gemaakt.
We hebben op het plein leuke spelletjes gespeeld, die echt bij Koningsdag horen. Kortom, het was echt een feestje.

Natuurlijk gingen de technieklessen ook door. Meester Jasper was op het bord te zien en wij volgden de les in de klas. We hebben geleerd hoe computers denken en ontdekt wat stevige constructies zijn.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 3 (schooljaar 20-21)

De afgelopen periode hebben we online les gegeven, dat was voor groep 3 wel even wennen. Een instructie, spelletje via de computer is toch anders dan in de klas. Natuurlijk hebben we naast de hoofdvakken ook online geknutseld of getekend. We hebben bijna elke dag challenge gegeven, bijvoorbeeld: bouw een zo hoog mogelijke toren, maak buiten een foto van een dier of doe alles in 1 kleur, waarbij de kinderen zichzelf in 1 kleur moesten kleden, iets moesten eten en iets moesten doen in één kleur. Dit vonden de meeste kinderen leuke dingen om te doen. We vonden het erg fijn om te zien dat de ouders en opa’s en oma’s meehielpen om de kinderen te helpen bij de opdrachten.


Elk jaar vieren we als alle letters zijn geleerd een letterfeest. Helaas kon dit niet op school, daarom zijn wij, de juffen bij alle leerlingen met de fiets langsgereden. De kinderen kregen niet alleen een diploma, maar ook een medaille, een knutselpakket om een feestelijke muts te maken en natuurlijk iets lekkers. We sloten het feestje af met een bingo en iedereen heeft gewonnen 🙂


Nu zijn we weer twee weken in de klas en wat is het fijn dat we weer samen kunnen leren en spelen. Wat hebben we elkaar gemist.

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 3 (schooljaar 20-21)

Onze groep 3 kinderen zijn echte kanjers! Ze werken bijzonder hard aan taal, rekenen en ook schrijven. Zo kennen zij bijna alle letters van het alfabet al, kunnen rekenen met getallen t/m 20 en leren de letters en cijfers goed schrijven. Lezen doen we iedere dag op verschillende manieren. De kinderen kunnen nu al zelf een boekje lezen en lezen met hun leesmaatje. Iedere week maken we tijd voor muziek, Engels, knutselen, tekenen en leefstijl (een sociaal emotioneel programma).

Grej of the day
Nieuw na de herfstvakantie is de Grej of the Day. De kinderen vertellen de ene dag thuis een raadsel en bespreken samen met de familie wat het antwoord kan zijn. De andere dag is er 10 minuten les over dit onderwerp, waarin we altijd iets vertellen wat een ‘WOW’ oproept. Zo hebben we al verteld over bananen, paddenstoelen en de maan.

Sinterklaas
Sinterklaas is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Ieder jaar is het spannend of de Sint weer langskomt. Dit jaar werkte hij met zijn Pieten vooral vanuit huis. Dus wij hadden een rechtstreekse online verbinding met Sinterklaas op ons grote digibord. En wat wist hij weer veel over de kinderen en de juffen te vertellen. Er was een cadeautje voor ieder kind, welke zij zelf konden uitkiezen uit de schatkamer van Sint op school.

Kerst
Dit jaar een bijzondere maar vooral ook een korte kerstperiode. De kinderen hebben wel veel geknutseld; een kerstbal, kerstboom, kerstster en een kerstschilderij. We hopen dat deze knutselwerkjes een mooie plek thuis hebben gekregen. De kinderen hebben ook een kerstkaarten gekleurd, die bij ouderen in Heerjansdam zijn bezorgd. Uiteraard mocht de kerstdisco niet ontbreken en wat hebben ze gedanst onze kids. Op de valreep hebben we ook nog een kerst-taal-speurtocht uitgezet.

Iedereen een fijne kerstvakantie toegewenst!

Groetjes van groep 3!

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 3 (schooljaar 20-21)

Groep 3

Op maandag 31 augustus was het zover, na de zomervakantie weer naar school. Spannend voor iedereen, de leerlingen gaan naar groep 3 en de leerkrachten staan te popelen om de kinderen te ontmoeten. Met de start 26 lieve en enthousiaste kinderen die willen leren lezen, rekenen en schrijven. Wat is er hard gewerkt de afgelopen weken en wat hebben we leuke activiteiten met elkaar gedaan. Kijkt u mee?

Iedereen is aanwezig op de eerste dag! Door corona kunnen ouders, grootouders, familieleden en/ of verzorgers niet persoonlijk de klas in. Daarom laten wij iedere dag in Parro zien dat de kinderen er zijn en dat we weer begonnen zijn. Op de eerste dag ook direct gym in de grote zaal, tikkertje en judo-stoei-oefeningen op de grote mat. Uiteraard hebben de kinderen ook hun verhalen over zomervakantie verteld.

Iedere dag onder het genot van het pauzehapje wordt er voorgelezen in de klas.

En als het dan mooi weer is, wordt er natuurlijk buiten gegymd. Juf Anja en de kinderen genieten van het sporten buiten. Maar wat wordt er ook hard gewerkt wanneer we binnen zijn. Rekenen, taal, schrijven, knutselen, tekenen, leefstijl en noem maar op. Wat rijmt er op kip…. precies wip!

De kinderen van groep 8 gaan op schoolkamp, we gaan hen natuurlijk met z’n allen feestelijk uitzwaaien. Daarna uitleg van juf Karin over onze mooie bibliotheek, waar de boekjes voor groep 3 liggen en hoe je een boekje kunt kiezen. Belangrijk want lezen is fijn!

De kinderen leren iedere week nieuwe letters. Die moeten natuurlijk ook geoefend worden. Hoe leuk is het om die letters op het schoolplein te schrijven met krijt. Lekker buiten en toch leren.

Meester Thorsten heeft in september de muzieklessen verzorgd. Met elkaar instrumenten bespelen, ritmespelletjes spelen, hoge noten, lage noten en lekker zingen! Een heerlijk uurtje muziek.

Een keer per maand gaan de kinderen echt klussen, in de klusklas. Meester Jasper laat zien hoe je een hamer en spijker gebruikt, uiteraard zonder op je vingers te timmeren.

Het planbord is een vast onderdeel van het lesprogramma. Zelf een keuze maken voor een taak die dag. Kaartje ophangen op het bord en dan aan de slag. Iedere dag een andere keuze, iedere dag een andere zelfgekozen taak.

De klas wordt iedere week weer wat mooier met de werkjes die de kinderen gemaakt hebben.

Kinderboekenweek is ieder jaar een vast thema. Dit jaar gaat het over ‘En toen?’ Geschiedenis dus. Op de eerste dag een leuke boekenruilbeurs. Iedereen neemt een boek van thuis mee en deze ruilen voor een ander boek. Een groot succes, zo hebben alle kinderen weer een nieuw boek thuis. De kinderen werken in deze periode over Ridders en Jonkvrouwen. Er wordt getekend en gekleurd, schilden gemaakt, voorgelezen over de ridders en prinsessen en echte kastelen geknutseld.

Van de meivakantie tot aan de zomervakantie in groep 3

Gelukkig gingen voor ons ook de deuren op maandag 15 juni weer open!

Buitenspelen in de zandbak.

Gelukkig weer buitengym met juf Anja. Een gezellige picknick.

Natuurlijk wordt er ook naar hard gewerkt in ons taal en lees circuit, de laatste weken. Ook onze rapportbespreking ging aan het eind van het schooljaar online door.

Heel groep 3 is een “level-up” gegaan bij meester Jasper, we zijn nu allemaal “level 4”.

Als afsluiting van dit schooljaar hebben we in de laatste week waterspelletjes gespeeld.
Fijne zomervakantie,

Juf Brenda en juf Marjolein

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 3

Rare tijd door het Corona Virus…

Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven. Kinderen gaan niet naar school. Onze groep 3 kinderen leren thuis. De kinderen doen heel erg hun best en natuurlijk ook de ouders.

Elke dag zien we elkaar online. We vinden het erg fijn om alle kinderen weer te zien. De kinderen kunnen dan vertellen, dat ze iets hebben meegemaakt, bijvoorbeeld: dat ze een tand hebben gewisseld of een nieuw hondje hebben gekregen. Soms hapert de juf een beetje en staat de mond van de juf stil, terwijl het geluid gewoon doorgaat. Dat ziet er natuurlijk wel een beetje grappig uit.

 

De juf vertelt veel dingen, legt elke dag een andere som uit, soms met een voorbeeld op het scherm of in het echt. Ook maken we een dictee en kunnen dan controleren of het goed geschreven is. Aan het einde van het dictee kunnen we een krul zetten.

Gelukkig hebben de methodemakers van onze leesmethode instructiefilmpjes online gezet, zodat de kinderen de hele les online kunnen volgen. Dit is natuurlijk wel een andere juf en zij doet het bijna hetzelfde als wij, maar voor de kinderen is het toch niet hetzelfde.

Ook hebben we tijdens de paasviering online eieren gezocht.

De kinderen krijgen ook elke week een opdracht, zoals: maak een hoge toren, stop een zonnebloemzaadje in de grond, maak een regenboog met spullen of bedenk wat je allemaal met een boterhamzakje kan doen. De meeste kinderen vinden die opdrachten wel leuk om te doen.

 

 

We hopen dat het leren dan niet alleen saai is, maar ook leuk kan zijn door de afwisselingen.

Ook gaan we online een korte creales doen. Laatst hebben we een “denk aan elkaar ketting” gemaakt en een papegaai.

  

Kortom, eigenlijk zijn we heel erg knap en goed bezig, maar we missen elkaar wel. De juffen missen de kinderen en de kinderen de juffen.

Groetjes,

Juf Brenda en juf Marjolein

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 3

Groep 3 heeft leuke lessen gehad van Toppie kunst…

Onze tweede tekenles van Toppie zit er weer op. Super leuk geworden. En wat een talenten. Ook de foto’s van de eerste tekenles zitten erbij.

Ouders zijn hierover geïnformeerd via Parro….

Juf Janneke was stagiaire….

Afscheid van Juf Janneke. De stageperiode van onze stagiaire zit er weer op. Vandaag hebben we afscheid genomen en een zelfgemaakt cadeau gegeven. Superblij met ons aandenken. Binnenkort, februari, komt u haar tegen in een andere groep bij ons op school.

Er werd actie gevoerd voor het onderwijs….

Onze actie dagen…zie foto’s. Op donderdag mogen de kinderen extra lunch dingetjes meenemen. Denk aan bijvoorbeeld een tosti of eitje. U maakt het lunch pakketje thuis, afbakken van de tosti’s doen wij. (Zo hebben de kinderen precies de lekkerste/vertrouwde ham en kaas op brood) Wij houden dan ook ons ‘letterfeest’. Inmiddels hebben wij alle letters geleerd. En vrijdag lekker beginnen in je pyjama of onesie. Als het goed is komen een aantal ouders iets vertellen over hun beroep. De derde en laatste tekenles van TOBE. Techniek met meester Jasper en om half twee hebben we gym van juf Anja en tussendoor zullen we popcorn eten en film kijken.

Talentmiddag op onze school

Vanmiddag was het tijd voor de 2e talentenmiddag op de KJS. De kinderen van gr.3 t/m 8 zijn weer heerlijk aan de slag gegaan met allerlei verschillende workshops! Wat een diversiteit door de hele school, de gymzaal en het Midden-Inn. Bakken, kunst, een schoolkrant maken, schaken, de 3Dprinter, dans, tennis, handvaardigheid, gezelschapspelletjes spelen,voetbal, handletteren en een stopmotion filmpje maken. Wat een talenten zagen we vanmiddag weer stralen!

Onze school is onderdeel van Kindcentrum Nova Heerjansdam…Een samenwerking met Yes! kinderopvang… dat leidt tot mooie momenten….

De verrassing. Een rondleiding door manager Annemiek van de Yes. Ze heeft ons verteld over haar werk. We zijn op bezoek geweest. Sommige kinderen hebben nog ervaren hoe het was om op een verschoningskussen te liggen. De kinderen weten nog veel meer te vertellen. We hebben ook baby voeding geproefd.

Letterfeest!!

Als alle letters geleerd zijn is het tijd voor feest!!

Ons letterfeest. Na een uitgebreide lunch was het tijd voor ons letterfeest. Een groot letter circuit. Een beetje leren, lezen, bingo, maken en bouwen. Het was een groot succes. De letters, van zoutdeeg, krijgen de kinderen morgen mee, deze nog wel even bakken op 160 graden in de oven. Uurtje is genoeg. Daarna de oven uit en af laten koelen in de oven. De volgende dag kunnen deze geverfd worden.

Ook enge dingen komen langs in groep 3!

De laatste tekenles van juf Kate. Monsters met scherpe tanden of een lief slijmerig monster. Over een tijdje meer informatie via Toppie. Cursus tekenen na schooltijd.

Techniek met meester Jasper. Laatste les over programmeren.

Er is gewerkt aan het thema de ruimte…

We zijn deze week begonnen met het thema ‘de ruimte’. Gisteren heeft juf Karin van de bibliotheek een prentenboek voorgelezen over een jongen die een robot maakt, die uiteindelijk op een planeet gaat wonen. Daarna hebben de kinderen geleerd om de “beebot” te programmeren.

We zijn bijna klaar met blok 7 van rekenen en kern 7 van taal. We werken aan het thema: de ruimte. Planeten, sterren. Komende weken zullen wij nieuwe berichten ‘uit’ of over de ruimte versturen . Maar nu eerst de ‘ruimte of robot dieren’

Fijne voorjaarsvakantie!

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 3

Afgelopen tijd was het erg druk, maar gezellig. We hebben al veel letters geleerd en we lezen al boekjes zelf.
De laatste letter dit jaar (2019) die we leren is de uu van vuur. Dat komt goed uit, want we hebben een lekker haardvuurtje op het digibord om een beetje in de kerstsfeer te komen.

We hebben het tijdens de rekenlessen over meten gehad. We ontdekten dat we ook heel goed kunnen meten met onze voeten, een touwtje, een rolmaat of een liniaal.

We lezen elke woensdag met groep 8, dat vinden de kinderen erg leuk.

We mochten ook dit jaar onze schoen zetten. Malle Pietje vond het erg leuk om de schoenen te verstoppen. Gelukkig kunnen de kinderen goed zoeken en hebben ze allemaal iets lekkers gekregen.

En natuurlijk hebben we lekkere kruidnoten gebakken en gerekend met kruidnoten.

 

Juf Anja heeft speciaal een pietengymles gegeven.

De eerste weken van het schooljaar 2019 – 2020

In groep 3 leren we lezen, rekenen en nog veel meer… lees en kijk maar mee.

We zijn begonnen met het woord “ik”, daar konden we al snel nieuwe woorden mee maken. We lezen nu al boekjes, samen of alleen.

Daarnaast leren we rekenen, grafieken, getallen op de juiste plaats zetten, met reken-rek of met kralenketting. Ook weten wij al hoeveel mensen er in de bus zitten, als er mensen zijn uitgestapt of juist instappen.

We hebben onze eigen klassenregels gemaakt met plaatjes en woorden, deze hangen in de klas.

Wat voor ons ook helemaal nieuw was, was de gym in de gymzaal. Af en toe krijgen we les van een leraar van Toppiesport, zoals badminton.

We hebben nu net de Kinderboekenweek “Reis mee” afgesloten met een tentoonstelling. We hebben het land Afrika gekozen om uit te werken.