Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 3 (schooljaar 23-24)

Wat gaat de tijd snel. Er wordt hard gewerkt, veel geleerd en natuurlijk is er ook ruimte om andere dingen te doen met elkaar.
Een spelletje tussendoor, liedjes zingen, dansen en gewoon lekker spelen.
Groep 3 heeft ook zelf een circusvoorstelling gemaakt. Deze hebben we afgelopen week aan de kleuters en verkenners laten zien.

Wat was het leuk! Maar ook wel een beetje spannend 🙂  . We zijn megatrots op groep 3. Als u de foto’s ziet, begrijpt u vast waarom!
Er werd zelf gepresenteerd, verschillende acts gedaan en er werd gezongen. De kinderen hebben zelf ook de T-shirts versierd voor de show.

De kinderen die kwamen kijken vonden het erg leuk en hebben hard geapplaudiseerd voor groep 3.

Van de herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 3 (schooljaar 23-24)

Wat begonnen we 2024 gezellig met elkaar! Na de kerstvakantie starten we met proosten in de klas MET oliebollen. Wat een feestje!

Eind januari was het zover, we kennen alle letters. Dus op woensdag 24 januari was het tijd voor het letterfeest! Een superleuke ochtend met elkaar. We mochten verkleed komen, speelden letterbingo, deden een letterspeurtocht, een disco, smulden van versierde cupcakes en sloten af met de letterdiploma uitreiking. Superleuk dat er zoveel ouders bij waren! Een echte mijlpaal voor de kinderen.

Maar natuurlijk zijn we nu niet uitgeleerd, we leren nog steeds nieuwe dingen met lezen. De –sch, -ng, meerdere medeklinkers voor- en achteraan.

Met rekenen staan we ook niet stil. We oefenen veel met de cijfers tot 50 (& al een beetje tot 100). De 10-tallen op de getallenlijn, splitsen en +en – sommetjes. Deze week maakten we valentijnskaarten met elkaar. Een mooie boodschap; wees lief voor elkaar!

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 3 (schooljaar 23-24)

Wat gaat de tijd toch snel. We leren veel, maken lol, leren elkaar steeds beter kennen en mogen ook nog spelen in de klas. We leren nieuwe letters, kunnen steeds meer woorden lezen, oefenen met de letters en het lezen in ons werkboekje, spelen leesspelletjes tussendoor. Maar ook zijn wij druk bezig met rekenen, we oefenen veel met de getalrij, de cijfers schrijven, we maken groepjes van 5, kunnen handig tellen en zijn ook begonnen met splitsen. In de groep hebben we veel verschillende spellen gedaan om elkaar beter te leren kennen. Zo worden we steeds meer een groep, heel leuk en fijn!!

We zijn de laatste twee weken hard bezig geweest met de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar bij mij thuis. Wij hebben gewerkt over Villa Kakelbont van Pippi Langkous. We lezen voor uit het boek van Pippi, kijken filmpjes, knutselen over Pippi en we maakten ons eigen Villa Kakelbont huis in de klas. Ook tekenden we ons huis, je kamer als je pippi zou zijn en onze eigen familie. Als afsluiting was de tentoonstelling van de Kinderboekenweek. We mogen dan altijd in alle klassen kijken wat ze hebben gedaan. Een feestje om te komen kijken en natuurlijk ook een kijkje nemen in de andere klassen is leuk. Zelfs een echte Kinderboekenwinkel waar boeken gekocht kunnen worden!

Nu is het tijd voor een weekje herfstvakantie, lekker uitrusten, opladen en daarna weer fris en fruitig aan de slag in een leuke tijd die komen gaat.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 3 (schooljaar 22-23)

Wat groeien onze kanjers van groep 3 toch hard.
Niet alleen worden ze groter, maar ook leren en weten ze steeds meer.
We hebben in de klas hard gewerkt om ons eigen circus te maken. Na ons meester- en juffenfeest gingen wij nog even door met ons thema.
We hebben ons optreden laten zien aan de kleuters en peuters.
Het was een groot feest! En zo knap, de kinderen deden het helemaal zelf. Er werd gepresenteerd, gezongen, gedanst en acts gedaan. Het was net echt!
We hebben zaadjes geplant in de klas en deze goed verzorgd. Dit deden we voor onze school moestuin.
Daar zijn we in maart en april een keer geweest met onze klas. Er is hard gewerkt. Hopelijk kunnen we na de meivakantie zien dat er van alles gaat groeien en bloeien.

We oefenen met rekenen hard met de cijfers tot 100, van klein naar groot, splitsen, sommen maken met + en – en met klokkijken.
Niet alleen werken we daarin in onze schriften, maar we doen ook veel spelletjes ermee. Zo leren we op een spelende manier ook met elkaar.
Dat vinden we heel leuk.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 3 (schooljaar 22-23)

Vanaf de kerstvakantie…

  • hebben we met elkaar geproost, met echte bubbel kinderchampagne, op het nieuwe jaar. 😀
  • hebben wij aan “de zilveren weken” met de groep gewerkt. Voor ons zijn dit leuke spelletjes of activiteiten.
  • hebben wij alle letters geleerd, daar hoort natuurlijk een echt letterfeest bij. Allerlei activiteiten, van bingo tot spelletjes circuit met alle geleerde letters. Wat zijn wij trots op onszelf. Zo “trots als een pauw”.
  • hebben wij voorleesdagen gehouden, waarbij ouders een (prenten)boek in de klas mochten voorlezen. Meestal een lievelingsboek van het kind.
  • hebben wij, ondanks dat de juffen vermomd waren, “the masked reader” ontmaskerd. Elke dag 1 of 2 filmpjes, zolang de kinderboekenweek duurde, kregen we een kort filmpje te zien. Met elkaar hadden wij alles goed geraden.
  • lezen wij ook met een maatje uit groep 8 en halen we boeken uit de bieb.
  • hebben wij de Cito’s afgenomen, wij werken dan uit een boekje en hebben wij ons eerste rapport gekregen.
  • leren wij door middel van “bewegen” de letters, lezen en rekenen.
  • hebben wij aan onze talenten gewerkt, tijdens de talentmiddagen.
  • hebben wij ook aan de technische vaardigheden gewerkt.

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 3 (schooljaar 22-23)

Wat zijn die groep 3-ers toch knap!

Alsof je twee keer knippert met je ogen en groep 3 kan ineens lezen… Ze weten bijna alle letters al en wat kunnen ze al veel zelf.
Het werken met de weektaak na ons andere werk vinden we heel leuk. Elke week staan er verschillende en nieuwe opdrachtjes op. Zo proberen we het werken en oefenen af te wisselen en leuk te maken. Lekker spelend leren zijn we fan van!

Sinterklaas kwam in het land. Wat een gezelligheid en spannende tijd is dat toch. Natuurlijk volgden wij het Sinterklaasjournaal op de voet. We vonden het heel spannend wat de nieuwe naam van pakjesboot 12 zou worden… In de tussentijd werkten we natuurlijk hard. Oefenden we met splitsen, deze tijd natuurlijk splitsen met: kruidnootjes!
Dat maakt het rekenen toch nog wat leuker. We knutselden mooie stoomboot mutsen en bakten heerlijke kruidnootjes. Op 5 december kwam Sinterklaas gezellig langs op school, wat een feestje is dat altijd!
We speelden in de klas bingo, stoelendans en mochten naar de schatkamer van de Sint om zelf een mooi cadeau te kiezen. We boften!

Inmiddels is de klas omgetoverd tot een gezellige kerstklas. Lampjes, de openhaard aan, kerstmuziekje erbij en ’s morgens gezellig het grote licht uit. Wat een gezelligheid. De week van de kerstcrea met de hele school, het kerstdiner in de klas. In de avond op je mooist naar school en lekker met elkaar eten in een omgetoverde klas. Wat een prachtige en mooie tijd is dat. Gezellig met en voor elkaar!

Genieten van de kerstvakantie na een drukke tijd op school en thuis. We wensen iedereen natuurlijk fijne feestdagen met elkaar en een mooi, fijn, leerzaam en gezond 2023.

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 3 (schooljaar 22-23)

Zoeffff! Wat gaat de tijd toch hard. Wat hebben we al veel gedaan en geleerd.
We begonnen met warme weken in groep 3, maar het afwisselen met spelen en werken lukte onze kanjers al goed.
We leerden letters, woordjes, cijfers en sommetjes. Dit wisselen we veel af met bewegend leren, coöperatief leren, samen spelletjes doen en lekker bewegen tussendoor.


Maar waar we ook blij van worden is toch wel even spelen zo af en toe.
Na een paar weken begonnen we met het thema: gi-ga-groen, het thema van de Kinderboekenweek.
We hadden opdrachtjes op onze weektaak, knutselden, gingen naar de bieb, lazen veel zelf en er werd nog meer voorgelezen.
Onze klas veranderde dan ook langzaam in een ware jungle!


Met de tentoonstelling als afsluiting in onze klas werd er genoten van alles wat er gemaakt is.
We hebben veel over jungle dieren geleerd en gewerkt.
Nu even tijd om te ontspannen in de herfstvakantie en weer op te laden voor de gezellige en drukke november en decembermaand.