Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 3

Afgelopen tijd was het erg druk, maar gezellig. We hebben al veel letters geleerd en we lezen al boekjes zelf.
De laatste letter dit jaar (2019) die we leren is de uu van vuur. Dat komt goed uit, want we hebben een lekker haardvuurtje op het digibord om een beetje in de kerstsfeer te komen.

We hebben het tijdens de rekenlessen over meten gehad. We ontdekten dat we ook heel goed kunnen meten met onze voeten, een touwtje, een rolmaat of een liniaal.

We lezen elke woensdag met groep 8, dat vinden de kinderen erg leuk.

We mochten ook dit jaar onze schoen zetten. Malle Pietje vond het erg leuk om de schoenen te verstoppen. Gelukkig kunnen de kinderen goed zoeken en hebben ze allemaal iets lekkers gekregen.

En natuurlijk hebben we lekkere kruidnoten gebakken en gerekend met kruidnoten.

 

Juf Anja heeft speciaal een pietengymles gegeven.

De eerste weken van het schooljaar 2019 – 2020

In groep 3 leren we lezen, rekenen en nog veel meer… lees en kijk maar mee.

We zijn begonnen met het woord “ik”, daar konden we al snel nieuwe woorden mee maken. We lezen nu al boekjes, samen of alleen.

Daarnaast leren we rekenen, grafieken, getallen op de juiste plaats zetten, met reken-rek of met kralenketting. Ook weten wij al hoeveel mensen er in de bus zitten, als er mensen zijn uitgestapt of juist instappen.

We hebben onze eigen klassenregels gemaakt met plaatjes en woorden, deze hangen in de klas.

Wat voor ons ook helemaal nieuw was, was de gym in de gymzaal. Af en toe krijgen we les van een leraar van Toppiesport, zoals badminton.

We hebben nu net de Kinderboekenweek “Reis mee” afgesloten met een tentoonstelling. We hebben het land Afrika gekozen om uit te werken.