Bordrij

brief bordrijwoorden 24 januari 2020

Geen nieuwe bordrijwoorden i.v.m. staking – bezoek loket 31-01-2020

Huiswerk

Maandag

gym

27-01 Inleveren huiswerk spelling
Dinsdag 28-01 Werkstuk
Toets aardrijkskunde
Woensdag 29-01 Inleveren huiswerk rekenen
Toets topografie

Donderdag 30-01

Film première
Tosti lunch
Gastles ouders

Vrijdag

Geen gym

31-01 Bezoek Loket techniekles
Lunch
Bezoek Biezepol

Wij sparen schone melkpakken (1/2 liter + 1 liter)

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 7.

Na de herfstvakantie hebben we van Toppiesport weer een superleuke Hockey les gekregen tijdens onze gymles.

​​

We blijven tussendoor natuurlijk in de klas leuke Energizers doen. En proberen ook steeds nieuwe uit. Deze met ballonnen is natuurlijk altijd een feestje!!

We zijn op school dolblij dat de bibliotheek ook in het Rajubibos zit. Zo kunnen we altijd een nieuw leesboek halen, ook onder schooltijd en hebben we keuze uit de allerlaatste leukste en nieuwe boeken!! Juf Karin van de bibliotheek geeft ons ook regelmatig tips en heeft dit keer in klas leuke informatie over boeken gegeven en daarna mochten we in de bieb op speurtocht.

 

Een spellingles op een andere manier. We oefenen een nieuwe spellingsafspraak (b die klinkt als een p) met het spel Zeeslag Spelling.

Een variant op Zeeslag. Superleuk!! Raak….mis….en uiteindelijk….raak en gezonken!!  😉  Net zo lang tot alle 5 woorden gevonden zijn.

 

De eerste talentenmiddag zit er al weer op. De kinderen hadden keuze uit de volgende workshops:
koken-schaken-3D printen-sport/tennis- gezelschapsspelletjes/Midden-Inn-dansen-schoolkrant maken – creatief met naald&draad-kunst-voetbal-handletteren en een animatiefilmpje maken.

Eerder hadden de kinderen al aan kunnen geven waar hun voorkeur naar uit ging. Daar kregen we een top 5 uit. En alle kinderen hebben een plekje gevonden op één van hun favoriete workshop. Deze gaan ze op 3 vrijdagmiddagen volgen. En het eindresultaat gaan ze op de talentenshow laten zien. #IEDER KIND HEEFT EEN TALENT#

De helft van de klas volgt in groep 7 godsdienstlessen van juf Doretta en de andere helft van de klas volgt: Wat geloof jij? (wereldgodsdiensten) van de eigen leerkracht. De kinderen maken aan het begin van het schooljaar hiervoor een keuze in overleg met hun ouders.

 

Kent u het spel BOGGLE nog?? De kinderen maken zoveel mogelijk Engelse woorden met de letters op het bord. Dat is best nog wel lastig!

Woordsoorten oefenen op een “andere” manier. De bobbelsteen bepaalt welk woord onderstreept moet worden. Zo is taal tóch net iets leuker 🙂 .

 

In groep 7 gaan we fietsexamen doen. Dan is het wel handig als je alle verkeersregels kent!@ We gebruiken hiervoor verkeerskrantjes van Veilig Verkeer Nederland. Hierin komen alle regels en afspraken aan de orde. M.b.v. plaatjes en filmpjes. Maar hoe zit het ook alweer? Waar loop en fiets ik op de goede plaats en wie moet ik voor laten gaan? We hebben de opdrachten gelezen en vragen gemaakt in ons boekje. We leren extra tijdens de groeitaak. Ook als we buiten lopen, fietsen of spelen kunnen we oefenen. En juf Marleen heeft de Lego er bij gehaald.

Meester Jasper is tijdens de technieklessen gestart met programmeren.
Eerst aantekeningen maken in het techniekschrift en daarna met het programma SCRATCH een eigen “Sinterklaas cadeautjes pak spel” maken.  😆
Geweldig!! Iedereen ontwerpt zijn eigen spel en een lol dat ze hebben. De komende keren gaan we hier nog verder aan werken. De kinderen kunnen natuurlijk niet wachten! (Ook thuis kunnen ze natuurlijk lekker verder gaan.)

 

Het thema geschiedenis nemen we voordat we de “echte” toets gaan maken eerst nog even door d.m.v. een KAHOOT quiz. Een soort generale repetitie maar dan op een leuke manier  😉

Het Sinterklaasfeest was weer en groot succes. Alle kinderen hadden hun best gedaan om een schitterende surprise en gedicht te maken.
Op 5 december kwam ook Sinterklaas zelf nog even langs met zijn knechten. Wat fijn dat hij de tijd kon vinden om ook langs te komen bij het RaJuBiBos.

  

De eerste weken van het schooljaar 2019- 2020

De eerste 6 weken zitten er al weer op in groep 7. Even een terugblik wat we allemaal al hebben gedaan.

Welkom in groep 7

We hebben met elkaar afspraken gemaakt om er een leuk en leerzaam jaar van te maken. Deze afspraken hebben we op een poster gezet en deze hangt in de klas.

We doen tussendoor leuke Energizers om ons hoofd weer een beetje leeg te krijgen en om even tussendoor lekker te kunnen bewegen. We hebben zelfs een minirad van fortuin in de klas met allerlei vragen erop. Draaien en vragen beantwoorden = SUPER leuk tussendoortje.

Er zijn verkiezingen geweest voor de leerlingenraad en mooie presentaties gehouden. Volgens de stemmen is er unaniem gekozen voor Noa & Yip! Zij gaan na elke leerlingenraad een verslag maken (notulen) van de bespreekpunten. Later kan iedereen dit verslag lezen in de Nieuwsflits.

We hebben breakdance lessen gehad van meester Roderick. Dance dance dance is er helemaal niets bij. Wat een waanzinnige moves werden er gemaakt. Het speellokaal werd omgetoverd tot een heus danslokaal.

Natuurlijk hebben we ook weer technieklessen van meester Jasper gekregen. Deze periode hebben we als architecten mooie huizen gebouwd van ijslolly stokjes.

WHO AM EYE?

We hebben aandacht besteed aan de week tegen het pesten. Mooie gesprekken zijn er gevoerd en besproken wat nu de verschillen zijn tussen plagen en pesten.

Ook hebben we meegedaan aan de kinderpostzegelacties

We hebben een gastles gehad van meneer Fred Kerkhof. Hij vertelde over energie transitie. Vervolgens zijn we samen met groep 8 naar AHOY geweest naar Generation Discover Festival geweest waar we zelf allerlei onderzoeken konden doen zoals een auto op zoutwater laten rijden en dansen in een silent disco op een kinetische dansvloer om zo energie op te wekken en allerlei andere leuke dingen.

Tenslotte hebben we een hele leuke Kinderboekenweek gehad. Het thema dit keer was REIS MEE.  Een feestelijke opening en vervolgens een boekenruilbeurs. Wij zijn in groep 7 Down Under gegaan. Helemaal naar Australië zijn we gereisd. We hebben een hele mooie lap boek geknutseld en Aboriginal art gemaakt. Als afsluiting was er een juffenfeest met een heerlijke pannenkoekenlunch (Dank je wel alle lieve pannenkoekouders!!) Op die dag was er ook een cardioworkshop met een voorstelling voor alle ouders in de sporthal. En tenslotte was er een tentoonstelling als afsluiting waarbij iedereen natuurlijk eerst door de douane moest en vervolgens zijn paspoort moest vol stempelen door allerlei opdrachten in alle landen te doen.

Tussen al deze fantastische leuke dingen door zijn we ook nog aan het werk. Iedereen begrijpt natuurlijk wel dat we nu hard toe zijn aan een welverdiende herfstvakantie. Zodat we na de vakantie er weer uitgerust tegenaan kunnen gaan.