Huiswerk

Maandag

gym

9/12
Dinsdag 10/12
Woensdag 11/12 Inleveren huiswerk rekenen
Donderdag 12/12

Inleveren huiswerk spelling

Vrijdag

gym

13/12 Bordrijwoorden dictee

Hieronder de doelenbladen van Taal & Spelling Thema 2

Taal verkennen + woordenschat samengevat

taal thema_2_groep_7

Spelling categorieën thema 2 nov 2019

De eerste weken van het schooljaar 2019- 2020

De eerste 6 weken zitten er al weer op in groep 7. Even een terugblik wat we allemaal al hebben gedaan.

Welkom in groep 7

We hebben met elkaar afspraken gemaakt om er een leuk en leerzaam jaar van te maken. Deze afspraken hebben we op een poster gezet en deze hangt in de klas.

We doen tussendoor leuke Energizers om ons hoofd weer een beetje leeg te krijgen en om even tussendoor lekker te kunnen bewegen. We hebben zelfs een minirad van fortuin in de klas met allerlei vragen erop. Draaien en vragen beantwoorden = SUPER leuk tussendoortje.

Er zijn verkiezingen geweest voor de leerlingenraad en mooie presentaties gehouden. Volgens de stemmen is er unaniem gekozen voor Noa & Yip! Zij gaan na elke leerlingenraad een verslag maken (notulen) van de bespreekpunten. Later kan iedereen dit verslag lezen in de Nieuwsflits.

We hebben breakdance lessen gehad van meester Roderick. Dance dance dance is er helemaal niets bij. Wat een waanzinnige moves werden er gemaakt. Het speellokaal werd omgetoverd tot een heus danslokaal.

Natuurlijk hebben we ook weer technieklessen van meester Jasper gekregen. Deze periode hebben we als architecten mooie huizen gebouwd van ijslolly stokjes.

WHO AM EYE?

We hebben aandacht besteed aan de week tegen het pesten. Mooie gesprekken zijn er gevoerd en besproken wat nu de verschillen zijn tussen plagen en pesten.

Ook hebben we meegedaan aan de kinderpostzegelacties

We hebben een gastles gehad van meneer Fred Kerkhof. Hij vertelde over energie transitie. Vervolgens zijn we samen met groep 8 naar AHOY geweest naar Generation Discover Festival geweest waar we zelf allerlei onderzoeken konden doen zoals een auto op zoutwater laten rijden en dansen in een silent disco op een kinetische dansvloer om zo energie op te wekken en allerlei andere leuke dingen.

Tenslotte hebben we een hele leuke Kinderboekenweek gehad. Het thema dit keer was REIS MEE.  Een feestelijke opening en vervolgens een boekenruilbeurs. Wij zijn in groep 7 Down Under gegaan. Helemaal naar Australië zijn we gereisd. We hebben een hele mooie lap boek geknutseld en Aboriginal art gemaakt. Als afsluiting was er een juffenfeest met een heerlijke pannenkoekenlunch (Dank je wel alle lieve pannenkoekouders!!) Op die dag was er ook een cardioworkshop met een voorstelling voor alle ouders in de sporthal. En tenslotte was er een tentoonstelling als afsluiting waarbij iedereen natuurlijk eerst door de douane moest en vervolgens zijn paspoort moest vol stempelen door allerlei opdrachten in alle landen te doen.

Tussen al deze fantastische leuke dingen door zijn we ook nog aan het werk. Iedereen begrijpt natuurlijk wel dat we nu hard toe zijn aan een welverdiende herfstvakantie. Zodat we na de vakantie er weer uitgerust tegenaan kunnen gaan.