Bordrij

Huiswerk

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Dinsdag 24 maart Toets Engels song 3

Komende weken staat er voor spelling een woordendictee en een werkwoorden dictee en een zinnendictee op de planning. En voor taal een woordenschat toets en een taal verkennen toets op de planning.
Hieronder de hulpbladen om extra mee te oefenen.

Huiswerkbladen taal en spelling thema 5

taal thema_5_groep_7 woordenschat

Spelling categorieën thema 5

Huiswerk thema 5 gr. 7 Taal verkennen + woordenschat samengevat

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

In de vakantie op 14 mei is meester Matthijs zijn dochtertje Minte Koning geboren.

Meester Matthijs is op visite geweest met zijn gezin. We hebben onze mooie slinger meegegeven. En een echt toppertje erbij, de meester heeft getrakteerd.

Ook is er natuurlijk gewerkt en is ook de laatste Cito gemaakt. Dit vroeg ook om een verkoelende beloning die uiteraard met luid gejuich werd ontvangen.

Woensdag 26 mei stond er wederom weer iets spannends op het programma. Het verkeersexamen. Dit blijft toch altijd voor iedereen een klein beetje spannend. Maar ook dit jaar is gelukkig iedereen weer geslaagd. Alle kinderen mogen nu zonder vlaggetje en zijwieltjes de straat op 😉 .

   

we hebben een gastles gehad van meneer de Wit van Het Loket uit Zwijndrecht. Normaal gaan we op bezoek bij die school maar vanwege alle corona maatregelen hebben we dit keer een andere oplossing gevonden. We hebben gewerkt aan een stroomkring. Na hard werken was het een heel mooi resultaat.

Alle rapport gesprekken zijn gedaan. Wat fijn om iedereen in het ‘echt’ te hebben mogen ontmoeten.
Groep 7 heeft ook al kennis mogen maken met hun nieuwe lokaal. Doorgenomen is wat er in groep 8 allemaal gaat gebeuren. De meeste vragen gingen natuurlijk over kamp en de eindmusical.

De laatste week staat deels in het teken van de feestweek. In deze week doen we allerlei leuke activiteiten. Elke dag heeft een ander thema. Van water gooien tot een opblaasbare stormbaan en freerunnen.

Ook hebben de kinderen wetenschappelijke testjes gedaan en gemaakt met Mad Science.

We hebben een top activiteit gehad met Mad Science. De groep heeft een eigen potje slijm mogen maken en nog wat wetenschappelijke testjes. De testjes stonden in het teken van moleculen.

Nog een paar dagen en dan is het zomervakantie. 😎 Geniet ervan en tot volgend schooljaar!

Juf Femke en meester Matthijs.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Na de vakantie zijn we gestart met Cloudwise. Dit is een nieuwe netwerkomgeving. Zeer gebruiksvriendelijk en het ziet er ook nog eens mooi uit. Samen met meester Joost alles opgestart en we konden gelijk aan de slag! Kinderen kunnen hier ook gemakkelijk thuis op inloggen en werken. Dat is fijn als we ‘eventueel’ weer online moeten gaan lesgeven.

Zoals na elke vakantie krijgen de kinderen weer nieuwe plekjes. Dit doen we zodat we leren om met steeds andere kinderen kunnen samen werken en elkaar eens op een andere manier leren kennen. Dat is wel weer een hele volksverhuizing in de klas. Gelukkig helpen de kinderen elkaar goed. En hebben we ook weer een verjaardag gevierd. Want wij houden wel van een feestje!!

  We waren heel blij dat we weer naar de kapper mochten want onze corona kapsels zagen er toch wel hééééééél bijzonder uit!

Elke week doen we een Grej of the day. En we gaan er nog veel meer doen. Onze kaart van Europa vult al goed. Ook gaan we nog steeds 2x per week buiten naar de gymnastiekles met de sportdocent juf Anja. Maar ook tussen de lessen door bewegen we in de klas goed. Allerlei oefeningen om ons hoofd tussen de lessen door even leeg te maken en de spieren soepel te houden. En natuurlijk ook voor de lol!!

We zijn een heel leuk boek in de klas aan het voorlezen. Elk verhaal wat we lezen is waar of niet waar. Dat bespreken we na afloop. En vervolgens wordt er in het boek uitgelegd hoe het precies zit en wie er gelijk heeft. Leuk en leerzaam. Daar houden we van. Ook is mevrouw Jenny Everts in de klas geweest. Dat had ze ons beloofd na de online sessie. Dit keer heeft ze live voorgelezen uit haar lievelingsboek. En we zijn bezig met de CITO toetsen. Per 1 april hebben we een nieuwe directeur. Diana Nolen. Ze is in de klas kennis komen maken en dat was gezellig.

De kinderen uit groep 7 hebben een paasopdracht gemaakt waarbij ze moesten samen werken. Fantastische kippen hebben we nu in de klas hangen. Er was een gastles n.a.v. de week van het geld. Aansluitend hebben de kinderen ook een quiz gemaakt waarbij ook weer goed moest worden samengewerkt. En alle kinderen uit groep 7 zijn geslaagd voor hun VVN theorie verkeersexamen! Toppertjes !! In mei volgt het praktijk examen op de fiets nog……..spannend!

We hebben op school weer een heerlijk paasontbijt gehad wat helemaal corona proof was. Het was verzorgd door de ouderraad! SUPER lief! Dank jullie wel!!

Betalen voor extra schoonmaak van de toiletten. Een geintje voor 1 april hoort er natuurlijk bij 😉 Ook hebben we nog leren programmeren van meester Jasper. Meester Jasper online en de kinderen in de klas.

Via Teams hebben we gebeld met iemand van het project “als ik later groot ben”. De kinderen mogen op een kaart hun dromen voor later schrijven. Op school is een brievenbus gebracht waar de kinderen de kaarten in kunnen doen. De gemeente Zwijndrecht gaat dan kijken waar ze eventueel bij kunnen helpen.
Tijdens een les van Leefstijl aandacht gegeven aan het wel of niet delen van geheimen. En er is ook verschil tussen geheimen. Erg mooi om te horen wat voor antwoorden er komen vanuit de klas. Ook hebben we een “tekenspel” op elkaars rug gedaan en wat dit voor invloed heeft op het origineel. Dit kunnen de kinderen mooi uitleggen!

We zijn weer binnen naar de gymnastiekles gegaan. Helaas zijn we toch nog even over gestapt met de hele klas naar online lesgeven. Hierdoor een ander tintje aan de Koningsdag. In het oranje online 😉 + lieve verrassing van de O.R.

Gelukkig mochten we de laatste dagen voor de meivakantie nog even terug naar school en hebben we van meester Jasper weer een online les gehad. Dit keer hebben we een eigen game mogen maken.

 

Fijne meivakantie!!

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Wat een vreemd begin van deze periode. Weer online lesgeven. Dat was echt weer even wennen. Maar wat een kanjers van kinderen. Heel snel pakten ze het op. En waren we dagelijks met elkaar online. Dit keer vier instructie momenten op een dag en de gehele dag was de juf/ meester online beschikbaar. Zo leek het net een soort gewone schooldag en konden we de ouders thuis een beetje ontlasten. Terwijl wij thuis online hard aan het werk waren werd het klaslokaal geverfd.

Om de ouders thuis een beetje te verwennen zijn alle leerkrachten een challenge aangegaan met de leerlingen. Dit keer een kook challenge. Alle instructie video’s zijn terug te vinden op ons eigen YouTube kanaal kjs-heerjansdam.
En om elkaar niet al te lang hoeven missen en natuurlijk om lekker sportief samen bezig te zijn waren er 2x per week buitengymlessen georganiseerd door Juf Anja en meester Jasper. Dat was een heel groot succes!!
De kinderen hebben ook een brief naar de leerkrachten geschreven. Daarin vertelde ze hoe het met ze ging en hoe ze het thuisonderwijs ervaren. We hebben schitterende brieven terug gekregen. Deze hebben we later in hun rapport gedaan als herinnering aan deze vreemde tijd.

Op woensdag 20 januari was de Nationale Voorleesdag. Dit keer geheel online! De kinderen hadden een tasje gekregen met een leesboek, drinken en een koekje. En voor groep 7 kwam mevrouw Jenny Everts ( bestuur directeur van OZHW) het boek : Kietel nooit een krokodil voorgelezen van Bette Westra. Wat een leuke manier om dit weer samen te kunnen doen. Iedereen luisterde ademloos naar het grappige verhaal. We waren heel blij dat we na afloop ook nog allerlei vragen aan mevrouw Jenny mochten stellen. Zo hebben we haar veel beter leren kennen. De kinderen hebben na afloop een luisterverslag gemaakt en dat hebben we opgestuurd naar mevrouw Jenny.

Naast al het harde werken thuis was er gelukkig ook tijd om mooie kunstwerken te maken. Zo hebben de kinderen een handtekening en een pixie selfie gemaakt en ook al een Valentijn tekening.

En op maandag 8 februari mochten we weer naar school!! Heerlijk om elkaar weer te zien. En wat een bijzondere dag was dat. Er was een heleboel sneeuw gevallen. Dus hupsakee gelijk lekker naar buiten. Heerlijke buitengymnastiekles gehad.

En tenslotte nog een lieve Valentijn tekening gemaakt om weg te geven aan een dierbare.

De rapportgesprekken zijn ook allemaal weer geweest (online) voor de voorjaarsvakantie. Dan nu tijd om weer een beetje uit te rusten en op te laden voor de volgende periode.

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Na de herfstvakantie hebben we getekend wat we hebben meegemaakt tijdens die vakantie. Wat willen we met elkaar delen.

Ook zijn we gestart met Topografie toetsen. We gaan Europa ontdekken. We oefenen dagelijks op school m.b.v. atlassen en via kaartjes maar ook online.

Als het mogelijk is lunchen we soms heerlijk in de speeltuin.

Rond het thema herfst en Halloween hebben we geknutseld en de klas versierd


En soms werken we wat langer aan een creatieve opdracht. Maar de resultaten zijn wel altijd heel mooi.

We krijgen ook nog steeds naast de sportieve lessen van juf Anja ook regelmatig sportlessen van een Toppie coach van Toppie sport. Dit keer korfbal.


Natuurlijk wordt er ook hard gewerkt in de groep. En worden er toetsen afgenomen.

In de klusklas hebben de kinderen een mooie pennenbak gemaakt. Ondertussen hebben de andere kinderen in de klas ook schitterende kunstwerken gemaakt.


Ondanks de corona vieren we gezellig Sinterklaas. Op aangepaste wijze maar zeker wel heel gezellig. We hebben de podcast ontdekt. Daar luisteren we naar sinterklaasverhalen tijdens de lunch. We mochten onze schoen zetten en ook de taalles en rekenles stonden in het teken van sinterklaas. Hoe leuk is het dan om deze rekenles ook uit te werken in het bakken van pepernoten! En er was ook pietengymnastiek en een fantastische DJ Piet!

En we hebben nieuwe klasgenootjes gekregen in de klas. Doen elke week een grej of the day. En worden de verjaardagen heerlijk gevierd.

Regelmatig doen we een Zweeds renspel. Deze keer een taalles. Door de school en in de hal hangen alle opdrachten die je moet opzoeken en beantwoorden. We doen dit in tweetallen. Dus samenwerken en overleggen is belangrijk.

En er was weer een talentenmiddag met o.a. EHBO lessen en kooklessen.

Nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Ook dit feest zal anders dan anders zijn. Maar vooral gezellig en fijn met elkaar.

Hele fijne en gezellige kerstdagen en een heel gezond 2021!

Meester Matthijs en juf Femke

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Welkom op de pagina van groep 7.
Schooljaar 2020-2021.

We hadden elkaar veel te vertellen na de zomervakantie. Waar was iedereen op vakantie geweest?
De kaart van Europa hielp daar goed bij. Zo wisten we gelijk waar de landen lagen.


En met een Scrabble spel hebben we onze namen gemakt en zo vormen we met elkaar een hele gezellige groep 7.

En met elkaar zijn we aan de slag gegaan om de klassenregels te maken. Waar voelen we ons fijn bij? Hoe voelt iedereen zich veilig in de klas?

Iedere dinsdag krijgt een deel van de groep godsdienstlessen van juf Doretta en het andere deel van de groep krijgt les van de eigen juf en dan praten we over Wat geloof jij?

Omdat de leerlingen van groep 7 elke dag al alleen naar school komen sturen we elke ochtend in de Parro een foto om te laten zien en weten aan alle ouders dat we allemaal op school zijn aangekomen.

Eens in de drie weken hebben we op vrijdag techniekles van meester Jasper. Hier zijn we wiebelbeestjes aan het maken.
We krijgen ook verkeerslessen. Want in groep 7 krijgen we een verkeersexamen schriftelijk en gaan we ook echt in het dorp rondfietsen voor een praktijkexamen.

Deze twee dames zijn gekozen voor de leerlingenraad. Zij vertegenwoordigen groep 7.


Ook maken zij na elke leerlingenraad vergadering een duidelijk en mooi verslag van alle onderwerpen die zijn besproken. Deze vertellen ze aan de klas en die zijn dan terug te lezen in de Nieuwsflits voor de ouders.

Begrijpend lezen doen we met Nieuwsbegrip. Actuele teksten die de kinderen echt aanspreken. Hier hebben we gelezen over een nieuw ontwerp vliegtuig in de vorm van een V. De flying-V. Dat gaan we natuurlijk zelf ook uitproberen met een testvlucht. Dus niet alleen lezen maar ook doen. Dan begrijpen we de tekst nog beter.
In ons gebouw Rajubibos zit ook de bibliotheek en regelmatig komt juf Karin hele leuke bieblessen geven. Dit keer: Het kloeke moppenboek. Lachen met theaterlezen.


We werken ook veel met atlassen om alle plaatsen met topografie op te zoeken. In groep 7 werken we vooral over Europa. Waar liggen alle landen, plaatsen en rivieren? Op avontuur in je atlas.

We proberen de lessen niet alleen uit boeken aan te bieden. Ook moet er soms op het plein worden gezocht naar opdrachten. We noemen dit een Zweeds renspel en dit keer ging het over een taalles. Bewegend leren is leuk!


Een gastles van bureau Halt. Uitleg over wat en wie zijn bureau Halt. En er is gesproken over groepsdruk.

Elke maandag en vrijdag hebben we gymnastiek van juf Anja. Bij mooi weer gaan we ook wel buiten naar de gymnastiekles. Deze les zijn ze bezig geweest met Acrogym.Bij de opening van de Kinderboekenweek hebben we een boekenruilbeurs georganiseerd en alle kinderen mochten een ander boek uitkiezen. Heerlijk weer een ‘nieuw’ boek lezen. Het thema is dit jaar : En toen?


In groep 7 werken we over het onderwerp Nederlands-Indië. Naar aanleiding hiervan is er ook een gastspreken in de klas geweest die heel indrukwekkend heeft verteld over de tijd dat hij daar zelf heeft gewoond. Het is 75 jaar geleden dat ook daar de oorlog was afgelopen. De kinderen maken hier een opstel/ verslag van.


Inhoud berekenen. We maken een kubus van 1m3. Hoe groot is dat eigenlijk? De rekenles weer eens op een andere manier beleven.

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 7 (schooljaar 19-20)

Na de meivakantie mochten we weer naar school.


Halve groepen 50% en om de dag. Maar we konden elkaar gelukkig weer live zien! Elke ochtend stuurde we een foto naar de ouders om te laten weten dat we er allemaal waren, want de leerlingen gingen alleen naar school. De andere helft zat thuis en werkte verder aan hun dagtaak.

Ook zijn we met geschiedenis gestart met de 80 Jarige Oorlog en daar speelde Willem van Oranje natuurlijk een belangrijke rol in. Hier hebben we het canon-pad over Willem van Oranje over gemaakt…super leuk, soms wel een beetje moeilijk en vooral heel leerzaam. Eerst informatie/kennis vergaren en daarna de puzzel maken.


Fantastisch!! Buiten krijgen de bewoners van Midden Inn een bewegingsprogramma van Toppiesport op muziek. Dit doet Toppiesport in het kader van de Nationale Balkon Beweegdag. Wij doen in de klas gezellig mee. Goede Energizer….ook voor de juf!

En vanaf 15 juni (na een weekje vrij) weer allemaal hele dagen naar school. We zijn weer compleet. En we voelen ons als een vis in het water. Wat fijn om weer samen te zijn. We hebben elkaar gemist.

Gelijk weer hard aan het werk en nog een keertje oefenen met een Kahoot quiz voor het theorie verkeersexamen. Volgend schooljaar doen we het praktijkexamen. Dat was een beetje ingewikkeld om te organiseren met alle ouders en voldoende afstand. Voor het theorie examen is heel groep 7 geslaagd! Kanjers!

We hebben ook een hele interessante gastles gehad van bureau Halt. Het ging over groepsdruk. Dit vond de groep wel boeiend en leerzaam.

Met Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) hebben we het gehad over Het meisje met de parel van Johannes Vermeer. In groep 4 gingen ze proberen het schilderij na te maken met de kinderen zelf. Dat kan groep 7 ook!! Kijk maar:

En bij de techniekles van meester Jasper is er goed samengewerkt om een vogelhuisje te maken. Die nu hopelijk ergens in het dorp hangen zodat alle vreemde vogels een mooi huisje kunnen vinden.

 

We hebben in de Coronatijd aan alle kinderen zonnebloemzaadjes gegeven. Er zijn een paar hele mooie exemplaren uit gegroeid. Kijk ze eens stralen!

En tenslotte hebben we afscheid genomen van Eden omdat zij al naar het V.O. gaat. Natuurlijk geven we haar een gepast afscheidscadeau zodat ze ons niet gaat vergeten.


En we nemen helaas afscheid van juf Paula. Zij gaat een nieuw avontuur beginnen op een andere school. Ook voor haar een passend cadeau zodat ze ons niet snel zal gaan vergeten. We wensen ze allebei heel veel succes en geluk. En alle andere wensen we een fijne en gezonde vakantie en tot volgend schooljaar!!

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 7 (schooljaar 19-20)

Toppiesport volleybal les

   

Weer een keer Toppiesport. De gymles staat in het teken van volleybal. We beginnen met een tik spel om op te warmen. Daarna 3 verschillende onderdelen in de zaal. Een stukje uitleg en daarna lekker bewegen.

Rekenles

    

Rekenen saai? Welnee !! Dit keer was het super leuk! We hebben een lijngrafiek gemaakt van de kleurpotloden in de kleurdoos. Daarnaast hebben we geoefend met allerlei verschillende lijngrafieken en daar opdrachten bij gemaakt. We hebben heerlijk gerekend!! En breuken omrekenen naar procenten….poeh dat was even moeilijk! Eerst even opwarmen met een spelletje! En toen viel het eigenlijk best wel mee!

En ook weer een leuke techniekles van meester Jasper stond er op het programma. We zijn dit keer gaan figuurzagen maar we zijn nog niet klaar…..volgende keer verder

 

En toe ging de school dicht vanaf 16 maart. Dit i.v.m. het coronavirus. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Het team is gelijk op les gegaan om vervolgens online les te kunnen gaan geven.

 

En op 18 maart gingen we van start. Dat was soms echt wel even wennen. Maar dan wel van 2 kanten. Voor de kinderen (en ouders) maar ook voor de leerkrachten. Elke schooldag van 8:30 tot 9:00 uur online instructie en vervolgens kon iedereen aan het werk. Gelukkig kan er de hele dag om hulp worden gevraagd via een chat. En natuurlijk proberen de juffen er leuke dingen bij te halen. Elke week kwam er een tasje met werk. Dankzij de hulp van fantastische ouders kwamen de tasjes bij de leerlingen en kregen we weer spullen terug om na te kijken. Wat een mooie samenwerking. In het tasje zat niet alleen werk maar ook cadeautjes of verrassingen. Het moet natuurlijk ook een beetje leuk blijven!

   
Via foto’s krijgen we heel veel terugkoppeling over de resultaten van hun knutsel kunsten en opdrachten en natuurlijk kunnen de juffen de leerlingen volgen tijdens het werken op de Snappet.

   

Wij missen de kinderen en de kinderen en ouders missen ons. Dat laten we op allerlei manieren merken.
Ook de ouderraad laat van zich horen en ook ouders zelf steken ons een hart onder de riem. LIEF!!!

In de klas waren we al begonnen om vogelhuisjes te maken. Maar ze waren nog helemaal niet af. Gelukkig hebben de kinderen daar thuis heel hard aan gewerkt. En kijk eens wat een mooie resultaten!! Daar wil je toch gelijk in gaan wonen??

    
We keken ook naar lessen van Meester Freek. Wat een enthousiaste man is dat toch. En wat kan hij het toch mooi en duidelijk uitleggen allemaal. Zien jullie op de foto’s over welk dier het ging? Tip = Het sloomste dier ter wereld.

   

We hebben een Mindmap gemaakt over Pasen. Eerst hebben we een begrijpend lezen tekst van Nieuwsbegrip goed gelezen en er vragen over gemaakt en vervolgens een mindmap over gemaakt. Wat werd er allemaal in de tekst verteld en schrijf of teken dit eens op papier. Een hele mooie manier om een samenvatting te maken.

 

Natuurlijk moeten we ook voldoende bewegen na al dat harde werken. Hier wordt het bewegingsganzenbord gespeeld. En ook hebben de kinderen een eigen bewegingspinner gemaakt. Draaien maar en kijken welke beweging je moet doen.

En tijdens geschiedenis hebben we het over de Tweede Wereldoorlog gehad. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat deze oorlog er was. We hebben daar over gelezen en gewerkt. Uit het geschiedenis boek en uit een werkboekje Tweede Wereldoorlog. Ook hebben we een heel mooi boek gekregen DENKBOEK 4 & 5 mei. Een heleboel informatie om over na te denken en over te praten thuis. Er zijn ook nog oma’s en opa’s die er indrukwekkend over kunnen vertellen omdat zij deze oorlog nog zelf hebben meegemaakt. Hier zijn woordspinnen van gemaakt. Tweede Wereldoorlog — Waar denk je aan:

We hebben weer van alles gedaan de afgelopen tijd. Een hoop geleerd. Op een bijzondere manier. Onze dank en respect gaat uit naar alle ouders die thuis met onze leerlingen (hun kinderen) heel hard hebben gewerkt.

Samen staan we sterk!!Dank jullie wel allemaal. Zorg goed voor elkaar. Wees lief en blijf gezond en ga genieten van een welverdiende meivakantie!!

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 7 (schooljaar 19-20)

In groep 7 wordt veel nieuwe best lastige lesstof behandeld. Gelukkig weten de leerkrachten dit op een boeiende manier te doen, waarbij veel verschillende werkvormen worden gebruikt.

Rara….wat gaat dit worden??? Eerst kleuren en daarna puzzelen. Hier zijn we nog wel even mee bezig maar het eindresultaat mag er zeker zijn!

2020 dobbelspel. We spelen een spel met vier dobbelstenen 1 t/m 10. Doel van het spel is om zo snel mogelijk op precies 2020 uit te komen. Met optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Rekenen op een andere manier Best wel lastig.

Vandaag gestart met een actieve rekenles. Een Zweeds – renspel. Overal in de hal zijn sommen verstopt. Deze moeten ze in 2- tallen opzoeken en samen gaan ze de sommen noteren en oplossen. In de klas bespreken we de uitkomsten. Lekker bewegen en tegelijk samenwerken en rekenen. # lekker bezig # leerzaam #

Vandaag hebben we een les van juf Karin van de bibliotheek over het boek: Toen mijn vader een struik werd. De kinderen hebben een dialoog geoefend en voor de klas laten horen. Leuk en spannend! We hebben voor alle kinderen het leesboek in de klas dus we kunnen ook nog gezamenlijk lezen en daarna de film kijken.

Na een dag keihard werken sluiten we af met een spelletje. Natuurlijk wel een leerzaam spelletje. Tafel vierkantje (kamertje verhuur). In tweetallen met 2 dobbelstenen 1 t/m 10 een vermenigvuldiging gooien en inkleuren op je werkblad. Wij houden van spelletjes.

Vandaag eerste les van cultuurcoach Jennifer. Zij is van Toppiecultuur. We krijgen les in het maken van een stop motion film. We starten met het maken van een verhaallijn (storybord- script) zonder tekst in een groepje. Dit gaan we de volgende keer verder uitwerken en maken van gekleurde klei. Zodat we dit kunnen gaan vastleggen met foto’s en vervolgens foto’s achter elkaar plakken tot een filmpje. # Toppiecultuur # leuk # enthousiast # fantasie # zin in # samenwerken

Leefstijlles. Gebarentaal. Een les waar alles in gebaren wordt gedaan. Dat is super lastig maar (als het goed gaat) het wel heel stil is. Meester Yerman maakt er wel een hele leuke les van.

Vanmiddag was het tijd voor de 2e talentenmiddag op de KJS. De kinderen van gr.3 t/m 8 zijn weer heerlijk aan de slag gegaan met allerlei verschillende workshops! Wat een diversiteit door de hele school, de gymzaal en het Midden-Inn. Bakken, kunst, een schoolkrant maken, schaken, de 3Dprinter, dans, tennis, handvaardigheid, gezelschapspelletjes spelen,voetbal, handletteren en een stopmotion filmpje maken. Wat een talenten zagen we vanmiddag weer stralen!

Vandaag besteden we in de les wereldgodsdiensten aandacht aan het Jodendom. Sluit ook goed aan bij de actualiteit. Het keppeltje, de Davidster, de Thora, synagoge en de Klaagmuur zijn aan bod gekomen. Veel nieuwe en onbekende stof. Volgende week gaan weer verder…

Vandaag een fantastische presentatie gehad van een ouder. De moeder van Thorsten heeft verteld over haar beroep. Zij is transplantatie coördinator bij het Erasmus MC. Wat een boeiend en leerzaam verhaal. Hartstikke bedankt!!

Vandaag bezorgt groep 7 een bosje zelfgemaakte troostbloemen bij juf Angela. We hopen dat dit helpt en ze zich snel weer beter gaat voelen. We missen haar.

Vandaag echt een super fantastische techniekles bij het Loket!! We kregen eerst uitleg over pneumatiek en hydrauliek. Meneer de Wit gaf zeer interessante informatie. Daarna mochten we zelf aan de slag. We hebben een kluis gemaakt met een unieke sleutel. Tussendoor kregen we nog leuke weetjes te horen en zien. Echt GENIETEN.

Aansluitend op bezoek bij Biezepol. Hier krijgen we een rondleiding door het bedrijf. Wat een indrukwekkend technisch bedrijf.

Vandaag sneeuwballen gevecht gehad!!! We hebben op papier onze naam gezet en daar een sneeuwbal (prop)van gemaakt. Door de klas gooien. Prop openen en en daar complimenten opgezet. En dan weer weggooien #lol# blij worden# complimenten geven en ontvangen#

Inmiddels is het tijd voor de voorjaarsvakantie. We wensen iedereen een heel fijne vakantie!!

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 7 (schooljaar 19-20)

Na de herfstvakantie hebben we van Toppiesport weer een superleuke Hockey les gekregen tijdens onze gymles.

​​

We blijven tussendoor natuurlijk in de klas leuke Energizers doen. En proberen ook steeds nieuwe uit. Deze met ballonnen is natuurlijk altijd een feestje!!

We zijn op school dolblij dat de bibliotheek ook in het Rajubibos zit. Zo kunnen we altijd een nieuw leesboek halen, ook onder schooltijd en hebben we keuze uit de allerlaatste leukste en nieuwe boeken!! Juf Karin van de bibliotheek geeft ons ook regelmatig tips en heeft dit keer in klas leuke informatie over boeken gegeven en daarna mochten we in de bieb op speurtocht.

 

Een spellingles op een andere manier. We oefenen een nieuwe spellingsafspraak (b die klinkt als een p) met het spel Zeeslag Spelling.

Een variant op Zeeslag. Superleuk!! Raak….mis….en uiteindelijk….raak en gezonken!!  😉  Net zo lang tot alle 5 woorden gevonden zijn.

 

De eerste talentenmiddag zit er al weer op. De kinderen hadden keuze uit de volgende workshops:
koken-schaken-3D printen-sport/tennis- gezelschapsspelletjes/Midden-Inn-dansen-schoolkrant maken – creatief met naald&draad-kunst-voetbal-handletteren en een animatiefilmpje maken.

Eerder hadden de kinderen al aan kunnen geven waar hun voorkeur naar uit ging. Daar kregen we een top 5 uit. En alle kinderen hebben een plekje gevonden op één van hun favoriete workshop. Deze gaan ze op 3 vrijdagmiddagen volgen. En het eindresultaat gaan ze op de talentenshow laten zien. #IEDER KIND HEEFT EEN TALENT#

De helft van de klas volgt in groep 7 godsdienstlessen van juf Doretta en de andere helft van de klas volgt: Wat geloof jij? (wereldgodsdiensten) van de eigen leerkracht. De kinderen maken aan het begin van het schooljaar hiervoor een keuze in overleg met hun ouders.

 

Kent u het spel BOGGLE nog?? De kinderen maken zoveel mogelijk Engelse woorden met de letters op het bord. Dat is best nog wel lastig!

Woordsoorten oefenen op een “andere” manier. De bobbelsteen bepaalt welk woord onderstreept moet worden. Zo is taal tóch net iets leuker 🙂 .

 

In groep 7 gaan we fietsexamen doen. Dan is het wel handig als je alle verkeersregels kent!@ We gebruiken hiervoor verkeerskrantjes van Veilig Verkeer Nederland. Hierin komen alle regels en afspraken aan de orde. M.b.v. plaatjes en filmpjes. Maar hoe zit het ook alweer? Waar loop en fiets ik op de goede plaats en wie moet ik voor laten gaan? We hebben de opdrachten gelezen en vragen gemaakt in ons boekje. We leren extra tijdens de groeitaak. Ook als we buiten lopen, fietsen of spelen kunnen we oefenen. En juf Marleen heeft de Lego er bij gehaald.

Meester Jasper is tijdens de technieklessen gestart met programmeren.
Eerst aantekeningen maken in het techniekschrift en daarna met het programma SCRATCH een eigen “Sinterklaas cadeautjes pak spel” maken.  😆
Geweldig!! Iedereen ontwerpt zijn eigen spel en een lol dat ze hebben. De komende keren gaan we hier nog verder aan werken. De kinderen kunnen natuurlijk niet wachten! (Ook thuis kunnen ze natuurlijk lekker verder gaan.)

 

Het thema geschiedenis nemen we voordat we de “echte” toets gaan maken eerst nog even door d.m.v. een KAHOOT quiz. Een soort generale repetitie maar dan op een leuke manier  😉

Het Sinterklaasfeest was weer en groot succes. Alle kinderen hadden hun best gedaan om een schitterende surprise en gedicht te maken.
Op 5 december kwam ook Sinterklaas zelf nog even langs met zijn knechten. Wat fijn dat hij de tijd kon vinden om ook langs te komen bij het RaJuBiBos.

  

De eerste weken van het schooljaar 2019- 2020

De eerste 6 weken zitten er al weer op in groep 7. Even een terugblik wat we allemaal al hebben gedaan.

Welkom in groep 7

We hebben met elkaar afspraken gemaakt om er een leuk en leerzaam jaar van te maken. Deze afspraken hebben we op een poster gezet en deze hangt in de klas.

We doen tussendoor leuke Energizers om ons hoofd weer een beetje leeg te krijgen en om even tussendoor lekker te kunnen bewegen. We hebben zelfs een minirad van fortuin in de klas met allerlei vragen erop. Draaien en vragen beantwoorden = SUPER leuk tussendoortje.

Er zijn verkiezingen geweest voor de leerlingenraad en mooie presentaties gehouden. Volgens de stemmen is er unaniem gekozen voor Noa & Yip! Zij gaan na elke leerlingenraad een verslag maken (notulen) van de bespreekpunten. Later kan iedereen dit verslag lezen in de Nieuwsflits.

We hebben breakdance lessen gehad van meester Roderick. Dance dance dance is er helemaal niets bij. Wat een waanzinnige moves werden er gemaakt. Het speellokaal werd omgetoverd tot een heus danslokaal.

Natuurlijk hebben we ook weer technieklessen van meester Jasper gekregen. Deze periode hebben we als architecten mooie huizen gebouwd van ijslolly stokjes.

WHO AM EYE?

We hebben aandacht besteed aan de week tegen het pesten. Mooie gesprekken zijn er gevoerd en besproken wat nu de verschillen zijn tussen plagen en pesten.

Ook hebben we meegedaan aan de kinderpostzegelacties

We hebben een gastles gehad van meneer Fred Kerkhof. Hij vertelde over energie transitie. Vervolgens zijn we samen met groep 8 naar AHOY geweest naar Generation Discover Festival geweest waar we zelf allerlei onderzoeken konden doen zoals een auto op zoutwater laten rijden en dansen in een silent disco op een kinetische dansvloer om zo energie op te wekken en allerlei andere leuke dingen.

Tenslotte hebben we een hele leuke Kinderboekenweek gehad. Het thema dit keer was REIS MEE.  Een feestelijke opening en vervolgens een boekenruilbeurs. Wij zijn in groep 7 Down Under gegaan. Helemaal naar Australië zijn we gereisd. We hebben een hele mooie lap boek geknutseld en Aboriginal art gemaakt. Als afsluiting was er een juffenfeest met een heerlijke pannenkoekenlunch (Dank je wel alle lieve pannenkoekouders!!) Op die dag was er ook een cardioworkshop met een voorstelling voor alle ouders in de sporthal. En tenslotte was er een tentoonstelling als afsluiting waarbij iedereen natuurlijk eerst door de douane moest en vervolgens zijn paspoort moest vol stempelen door allerlei opdrachten in alle landen te doen.

Tussen al deze fantastische leuke dingen door zijn we ook nog aan het werk. Iedereen begrijpt natuurlijk wel dat we nu hard toe zijn aan een welverdiende herfstvakantie. Zodat we na de vakantie er weer uitgerust tegenaan kunnen gaan.