• groep 7 met juf Femke en juf Astrid

Bordrij

Huiswerk

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Dinsdag 24 maart Toets Engels song 3

Komende weken staat er voor spelling een woordendictee en een werkwoorden dictee en een zinnendictee op de planning. En voor taal een woordenschat toets en een taal verkennen toets op de planning.
Hieronder de hulpbladen om extra mee te oefenen.

Huiswerkbladen taal en spelling thema 5

taal thema_5_groep_7 woordenschat

Spelling categorieën thema 5

Huiswerk thema 5 gr. 7 Taal verkennen + woordenschat samengevat

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 7 (schooljaar 21-22)

Op 9 en 23 maart waren er gastlessen van ‘over de streep’ in groep 7 en 8. De eerste les ging over de rechten van een kind. Over grenzen aangeven. Je veilig voelen en waar en bij wie je hulp kan vragen. De tweede les van over de streep was ook een mooie les. De kinderen waren heel dapper en oprecht. Over gevoelens praten is best moeilijk maar wat hebben ze dat respectvol gedaan. Alle emoties kwamen wel aan bod. Diepe bewondering voor de kanjers van groep 7. PLUIM!!


In de week van 14 maart hadden we kom in de klas week. Alle ouders mochten een ochtend uitkiezen om in de klas te komen kijken. Dat was heel gezellig om de ouders na zo’n lange tijd weer in de school te hebben. Op vrijdag 18 maart hebben we de week afgesloten met het juffen- en meesterfeest. De ouderraad had allerlei leuke activiteiten bedacht en natuurlijk was er de traditionele pannenkoekenlunch. Heerlijk!!!

Het is lente dus ook het weer laat zich weer van zijn mooie kant zien. Af en toe kunnen we in de pauze lekker naar de grote speeltuin om daar pauze te houden.

Gelukkig kon de Talentmiddag ook weer doorgaan na de voorjaarsvakantie. Er was keus uit allerlei superleuke workshops. Van een voetbalclinic, workshop schminken, bootcamp, koken tot EHBO, moestuin en lekkere olie en geurtjes maken. De kinderen genoten weer volop.

 

Ennnn… groep 7 is geslaagd voor het theorie-examen verkeer!!! Allemaal in 1 keer. Super trots zijn wij op onze kanjers natuurlijk. Na de meivakantie volgt nog het praktijkexamen, maar daar hebben we alle vertrouwen in natuurlijk.

Maandag 4 april gingen we op schoolreis naar Duinrell. We boften helaas niet erg met het weer. Het was nat en koud. Maar ondanks dat was het een gezellige dag. Omdat het niet druk was, hoefden de kinderen niet lang in de rij te staan bij de attracties. En af toe even lekker opwarmen in het restaurant.

Op 5 april heeft groep 7 een heel indrukwekkend toneelstuk gezien in het Islemunda theater. Samen met groep 8 zijn we naar de voorstelling : Ik ga op reis, Pieter wezen kijken.
De kinderen hebben heel geboeid geluisterd. Na afloop mochten de kinderen vragen stellen aan de spelers en speelsters. Op school hebben ze het toneelstuk nabesproken met juf Elana. En tenslotte kregen alle leerlingen een schitterend boek. Hierin is het toneelstuk na te lezen plus heel veel achtergrond informatie. Tip: Lees het samen maar eens door.

Op 12 april vond het jaarlijkse paashazenlijnbaltoernooi plaats. Er werd zeer sportief gestreden om de chocolade paashaas. Groep 7 speelde gemengd met groep 8. Elk jaar weer een succes.

13 april is groep 7 naar de Sophiapolder geweest op excursie. Eerst met een bootje over varen en daarna een heerlijk stuk gewandeld. Wat een bijzondere plek. Heel veel verschillende vogels gespot. Nesten met eieren. Braakballen. Beversporen. In twee groepen kregen we een interessante rondleiding.

Donderdag 14 april hebben we genoten van een heerlijke paaslunch geregeld door de OR. Heel erg bedankt lieve moeders van de OR. Het was heerlijk weer dus hebben we lekker pauze gehouden in de speeltuin. Met rekenen hebben we een paasspel gedaan met allemaal paassommen verstopt in het lokaal en de gang. En we hebben afgesloten met een paascrea.
Wij wensen iedereen een hele fijne meivakantie!

Juf Jolanda en juf Femke

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 7 (schooljaar 21-22)

Na de kerstvakantie krijgen we weer nieuwe plekjes in de klas. Regelmatig rouleren we van plaats zodat we leren om met iedereen samen te werken. We kijken goed naar de plattegrond op het bord en dan samen helpen verhuizen in de klas. Want de kinderen zijn de beste hulp tijdens de verhuizing en dan weer heerlijk aan het werk. Ook zijn we gestart met een nieuwe manier van werken met de weektaak. Om papier te besparen gebruiken we nu een manier online. Wel even wennen maar de reacties zijn positief. Zeker handig voor de kinderen die thuis moeten werken als ze in quarantaine moeten of als we misschien weer online les moeten gaan geven. En we starten natuurlijk ook met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!

Helaas mogen we in corona tijd geen grote feestjes meer vieren. Maar gelukkig mochten we wel in onze eigen bubbel het feestje van onze directeur Diana vieren. Het thema was de TOPPERS want daar houdt juf Diana zo van en elke groep had een lied voor haar uitgekozen. Groep 7 had Wild Wild West. Een medley van Nederlandse liedjes die we lekker mee konden zingen en natuurlijk mocht de polonaise in de klas niet ontbreken. In de winter periode zijn er schitterende Olaf creaties gemaakt en stonden ook de CITO’s weer op het programma. Ook proberen we tijdens rekenlessen wel eens wat anders uit. Dit keer moest er een puzzel worden opgelost. Rekenen op een andere manier. Met goed samenwerken is het gelukt. De Nationale voorleesdagen hebben we op de KJS dit keer in een ander jasje gegoten. Omdat er niemand de school in mocht (wegens corona) hebben de leerkrachten allemaal een verhaaltje voorgelezen maar wel verkleed. De Masked Reader. Elke dag een filmpje online bekijken en in de bovenbouw ook nog een stemvervormer erop gezet. Totaal 12 filmpjes. Moeilijk!! De kinderen kregen een blad waarop ze hun bevindingen mochten noteren. Nu heeft groep 7 wel bewezen hier heel erg goed in te zijn want we hadden van de bovenbouw de allerbeste score!! De workshop slagwerk van meester Marco was ook een groot succes. Met z’n allen trommelen op de djembé.

Natuurlijk hebben we op Valentijnsdag een mooie kaart gemaakt voor onze zelf gekozen Valentijn. En juf Anja, onze gymnastiek vakleerkracht, heeft weer een fantastisch nieuw spel bedacht. Het heeft nog geen naam maar het was wel SUPER leuk! En daar houden we van. En we hebben gekeken naar de schilderkunst van Vasily Kandinsky. Deze kunstenaar liet zich inspireren door de muziek waar hij naar luisterde terwijl hij aan het werk was. Wij hebben gewerkt op pianomuziek van Mozart en dit zijn de bomen die we hebben gemaakt. Echt mooie kunstwerken.

Fijne voorjaarsvakantie!

Juf Jolanda en juf Femke

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 7 (schooljaar 21-22)

Hoe vinden wij het fijn in de klas? En welke afspraken maken we daarbij? Met behulp van een placemat hebben we met elkaar duidelijke afspraken gemaakt in groep 7. Een mooie coöperatieve werkvorm waar bij heel goed wordt samengewerkt.

Mooie pompoenen aan het maken. Gebruik makend van een positieve en negatieve afdruk. Dat is best wel lastig en ingewikkeld maar is heel goed gelukt!

Ook wordt er hard gewerkt aan de toetsen. Dit keer een taaltoets. Opperste concentratie en rust in de kas. Maar we krijgen ook leuke visite. Heerlijk knuffelen met puppy’s. Van meester Jasper een superleuke techniekles. Robotica was het dit keer. De kinderen moesten met een microbit de robots programmeren en over een zelfgemaakt parcours laten rijden. Erg leuk!


Regelmatig krijgen we een leuke les van juf Karin uit de bibliotheek. Het is zo fijn dat de bibliotheek ook in het Rajubibos gebouw zit. Het geeft een hele fijne samenwerking. Dit keer ging de les over mediawijsheid. We gingen we een sandwichrobot programmeren. Bo speelde voor robot en de kinderen moesten via een stappenplan de opdrachten geven. De betekenis van de themawoorden van taal gaan we tekenen. Zo kunnen we ze beter onthouden 😉 . En we kijken elke dag weer naar het Sinterklaasjournaal. Dat blijft zo leuk!! Met de crea les hebben we spinnenwebben gemaakt van glitters. Natuurlijk gelijk goed gekeken hoe echte spinnen dit maken want dat helpt. En natuurlijk blijven we tussendoor gezellig feest vieren! En een vervolg les van meester Jasper.

We zijn bij de Techplek geweest. De Techplek is een plaats waar kinderen van de groepen 7& 8 kennis kunnen komen maken met techniek. Wij zijn op de locatie Barendrecht geweest. Die bevindt zich bij het OZHW groencollege. Er zijn 7 modules waaraan gewerkt kan worden en om te starten zijn wij met de ontdekmodule begonnen. De kinderen zijn aan de slag gegaan met Ozobot Eva met codes de robot programmeren. Een boomhut ontwerpen en maken. Ontwerpen in TinkerCAD om een paperclip te printen uit de 3D printer. En een sleutelhanger ontwerpen en uit een lasersnijder laten komen.

Tijdens een biologieles moesten de kinderen in groepjes posters over een tekst maken/ tekenen. Vervolgens gingen ze de posters in weer een andere groepssamenstelling presenteren aan elkaar. Een nieuwe coöperatieve werkvorm met mooie leerresultaten. Zo proberen we het leren leren te stimuleren.

Helaas moest juf Diana ons komen vertellen dat we weer even thuisonderwijs moesten gaan volgen. Er waren in onze klas net iets teveel corona besmettingen. We vonden dat echt niet fijn maar wat een kanjers zijn dat in groep 7. Samen met de kinderen de tassen voor thuis gevuld. Gelukkig hoefde het maar een weekje en konden we elkaar snel weer in de klas ontmoeten. Dat is toch veel prettiger les geven.

Dus konden we een verlaat verjaardagsfeestje vieren en hebben we wat lekkers van pepernotendeeg gemaakt. Naast het dagelijks automatiseren met rekenen zijn we nu ook gestart met racelezen. In tweetallen oefenen om zoveel mogelijk woordjes te lezen binnen een minuut. En we komen steeds verder. Dat houden we netjes bij in een staafdiagram. Zo ontdekken ze zelf wat een mooie groei ze maken.

In het thema van Sinterklaas hebben we een propjes gooi dictee gedaan. In de propjes staan dictee woorden die we later op de juiste plaats in een sinterklaas verhaal moesten verwerken. Bewegend leren.
En gelukkig kon het Sinterklaasfeest op school gewoon doorgaan. De kinderen hadden allemaal heel erg hun best gedaan om een mooie surprise te maken met gedicht. Top! Hayden had voor de hele klas nog heerlijke Sinterklaas cupcakes gebakken. Super Hayden! Ook hadden we in de middag nog Pietengym en als knallende afsluiter een echte Pietendisco. Kortom een echte feestdag! Iedereen heeft genoten.

In deze rare periode moest de leerlingenraad de vergadering online doen. Gelukkig weten de kinderen nu wel precies hoe dat moet in Teams. We leren heel wat nieuwe skills erbij. En we hebben weer een nieuwe knutsel in de klas.


Met rekenen hebben de kinderen een kerstraadsel opgelost. Wie stal de kerstboom? De kinderen moesten in groepjes rekenraadsels oplossen om er zo achter te komen wie de kerstboom had gestolen. Een succes, want ze gingen serieus en hard aan de slag. Verder had groep 7 nog kerstgym en techniekles van meester Jasper. Bij techniek moesten ze met papier en verschillende vormen een zo hoog mogelijke toren maken. Dat viel nog niet echt mee.

Van meester Marco hebben we een workshop slagwerk gehad. We kregen allemaal een Djembé. Daarop hebben we allemaal verschillende ritmes geslagen. En dat klonk echt wel goed. In de klas natuurlijk ook aandacht bestreed aan de fantastische overwinning van Max Verstappen. Eerst met Nieuwsbegrip en later ook een werkwoorden les hierover. Nog een Kraak de Kerstcode gemaakt. Tijdens de Engelse les een bingospel gespeeld.

Gelukkig hebben we de laatste schoolweek van 2021 nog feestelijk met elkaar kunnen afsluiten. De laatste dagen stonden in het teken van Kerst. Kerstsommen zoeken, flessen versieren, lampionnen knutselen, Kerstquiz spelen, filmpje opnemen voor de KJS got talent Kerst, Kerstgym en een gezellige Kerstlunch.

Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen toe en een gezond en liefdevol 2022!
Tot in het nieuwe jaar!
Lieve groeten van juf Jolanda & juf Femke

Van de zomervakantie tot aan de herfstvakantie in groep 7 (schooljaar 21-22)

Wat waren we weer blij dat we elkaar na zo’n lange vakantie weer konden zien. We zijn dit jaar weer gezellig van start gegaan. In de kring hebben we onze vakantie belevenissen aan elkaar verteld. Vervolgens in groepjes het vakantiespel gespeeld. Het is best wel weer lastig om na zo’n lange periode vrij weer aan de slag te moeten. Hoe schrijf je ook alweer? Daar werken we wekelijks aan in ons schrijfschrift.
In groep 7 houden we van feestjes!! We vieren elke verjaardag. We zijn ook gestart met de topografie van Europa. Gelukkig hebben we hele mooie atlassen waar we alles in op kunnen zoeken. Zo leren we gelijk waar alles ligt. Elke week volgen we lessen van Nieuwsbegrip. Eerst samen praten over het onderwerp. Wat weten we eral over? Dan samen de tekst lezen en kijken of er moeilijke woorden in zitten. De volgende dag in groepjes van drie de les nogmaals lezen en de opdrachten uitwerken. Iedereen heeft dan een eigen taak. Samenwerken.

In groep 7 hebben we ook weer technieklessen van meester Jasper. Werken met Lego. Maar ook van hout een boot maken. Er komt van alles aan bod.

Heerlijk buiten onze lunch opeten (picknicken) en dan de pauze een keertje in de grote speeltuin spelen. Als het weer het toelaat doen we dat zeker!

En er waren 3 KANJERS die een presentatie hebben gegeven zodat de klas kon kiezen wie er in de leerlingenraad zou komen. Na een eerlijke stemming zijn het dit jaar Rosalie en Bo geworden.

Een oud leerling heeft een gastles Chinees gegeven n.a.v. de dag van de taal. Dit was een opdracht van haar opleiding en groep 7 vond dat heel leuk en interessant. 😉

De Kinderboekenweek had dit schooljaar als thema : Worden wat je wil. De opening werd zingend en dansend gevierd. En verder hebben we er twee weken veel aandacht aan besteed op allerlei verschillende manieren. Met als doel lekker veel lezen. We hebben een woord web gemaakt over welk beroep we later zouden willen gaan doen. Er was een foto challenge. Foto’s waar je thuis lezend op te zien was. Er was een boekenruilbeurs zodat iedereen weer een leuk nieuw leesboek mee naar huis mocht nemen. We hebben een beroep bedacht voor in de toekomst. Wat zouden er dan voor beroepen kunnen zijn? Nou de kinderen kwamen met hele leuke, creatieve ideeën. We hebben fotoprops van beroepen gemaakt en zijn daarmee op de foto geweest. Tijdens de tentoonstelling was dit een leuke quiz. Ook hebben de kinderen een exploderende boekenbox gemaakt en deze waren ook te bewonderen tijdens de tentoonstelling. We hebben de leeskilometers bijgehouden en waren zo al snel in Engeland beland. Dus hebben de kinderen scones gebakken en die hebben we heerlijk met een beetje room en wat jam opgegeten. Natuurlijk met een Engels kopje thee erbij. En we hebben visite gehad van een nichtje van Manouk. Zij doet de opleiding voor politie en kwam hierover in de klas vertellen en wij mochten van alles vragen.

Tot slot was er dit schooljaar voor de eerste keer een echte voorleeswedstrijd. Wat waren de juffen trots op Hayden, Robina, Fenne, Bo, Jesaja, Lieke en Jaella die hieraan meededen! En er zijn natuurlijk winnaars gekozen om mee te doen met de finale van de voorleeswedstrijd. Er is door de klas anoniem gestemd. Bo, Fenne en Hayden kregen de meeste stemmen dus die mochten nog een keer voorlezen in de finale. Fenne is de voorleeskampioen geworden van groep 7 & 8!! Toppertje!!

Ook hadden we een Grey of the day in deze periode.

Fijne herfstvakantie!

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

In de vakantie op 14 mei is meester Matthijs zijn dochtertje Minte Koning geboren.

Meester Matthijs is op visite geweest met zijn gezin. We hebben onze mooie slinger meegegeven. En een echt toppertje erbij, de meester heeft getrakteerd.

Ook is er natuurlijk gewerkt en is ook de laatste Cito gemaakt. Dit vroeg ook om een verkoelende beloning die uiteraard met luid gejuich werd ontvangen.

Woensdag 26 mei stond er wederom weer iets spannends op het programma. Het verkeersexamen. Dit blijft toch altijd voor iedereen een klein beetje spannend. Maar ook dit jaar is gelukkig iedereen weer geslaagd. Alle kinderen mogen nu zonder vlaggetje en zijwieltjes de straat op 😉 .

   

we hebben een gastles gehad van meneer de Wit van Het Loket uit Zwijndrecht. Normaal gaan we op bezoek bij die school maar vanwege alle corona maatregelen hebben we dit keer een andere oplossing gevonden. We hebben gewerkt aan een stroomkring. Na hard werken was het een heel mooi resultaat.

Alle rapport gesprekken zijn gedaan. Wat fijn om iedereen in het ‘echt’ te hebben mogen ontmoeten.
Groep 7 heeft ook al kennis mogen maken met hun nieuwe lokaal. Doorgenomen is wat er in groep 8 allemaal gaat gebeuren. De meeste vragen gingen natuurlijk over kamp en de eindmusical.

De laatste week staat deels in het teken van de feestweek. In deze week doen we allerlei leuke activiteiten. Elke dag heeft een ander thema. Van water gooien tot een opblaasbare stormbaan en freerunnen.

Ook hebben de kinderen wetenschappelijke testjes gedaan en gemaakt met Mad Science.

We hebben een top activiteit gehad met Mad Science. De groep heeft een eigen potje slijm mogen maken en nog wat wetenschappelijke testjes. De testjes stonden in het teken van moleculen.

Nog een paar dagen en dan is het zomervakantie. 😎 Geniet ervan en tot volgend schooljaar!

Juf Femke en meester Matthijs.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Na de vakantie zijn we gestart met Cloudwise. Dit is een nieuwe netwerkomgeving. Zeer gebruiksvriendelijk en het ziet er ook nog eens mooi uit. Samen met meester Joost alles opgestart en we konden gelijk aan de slag! Kinderen kunnen hier ook gemakkelijk thuis op inloggen en werken. Dat is fijn als we ‘eventueel’ weer online moeten gaan lesgeven.

Zoals na elke vakantie krijgen de kinderen weer nieuwe plekjes. Dit doen we zodat we leren om met steeds andere kinderen kunnen samen werken en elkaar eens op een andere manier leren kennen. Dat is wel weer een hele volksverhuizing in de klas. Gelukkig helpen de kinderen elkaar goed. En hebben we ook weer een verjaardag gevierd. Want wij houden wel van een feestje!!

  We waren heel blij dat we weer naar de kapper mochten want onze corona kapsels zagen er toch wel hééééééél bijzonder uit!

Elke week doen we een Grej of the day. En we gaan er nog veel meer doen. Onze kaart van Europa vult al goed. Ook gaan we nog steeds 2x per week buiten naar de gymnastiekles met de sportdocent juf Anja. Maar ook tussen de lessen door bewegen we in de klas goed. Allerlei oefeningen om ons hoofd tussen de lessen door even leeg te maken en de spieren soepel te houden. En natuurlijk ook voor de lol!!

We zijn een heel leuk boek in de klas aan het voorlezen. Elk verhaal wat we lezen is waar of niet waar. Dat bespreken we na afloop. En vervolgens wordt er in het boek uitgelegd hoe het precies zit en wie er gelijk heeft. Leuk en leerzaam. Daar houden we van. Ook is mevrouw Jenny Everts in de klas geweest. Dat had ze ons beloofd na de online sessie. Dit keer heeft ze live voorgelezen uit haar lievelingsboek. En we zijn bezig met de CITO toetsen. Per 1 april hebben we een nieuwe directeur. Diana Nolen. Ze is in de klas kennis komen maken en dat was gezellig.

De kinderen uit groep 7 hebben een paasopdracht gemaakt waarbij ze moesten samen werken. Fantastische kippen hebben we nu in de klas hangen. Er was een gastles n.a.v. de week van het geld. Aansluitend hebben de kinderen ook een quiz gemaakt waarbij ook weer goed moest worden samengewerkt. En alle kinderen uit groep 7 zijn geslaagd voor hun VVN theorie verkeersexamen! Toppertjes !! In mei volgt het praktijk examen op de fiets nog……..spannend!

We hebben op school weer een heerlijk paasontbijt gehad wat helemaal corona proof was. Het was verzorgd door de ouderraad! SUPER lief! Dank jullie wel!!

Betalen voor extra schoonmaak van de toiletten. Een geintje voor 1 april hoort er natuurlijk bij 😉 Ook hebben we nog leren programmeren van meester Jasper. Meester Jasper online en de kinderen in de klas.

Via Teams hebben we gebeld met iemand van het project “als ik later groot ben”. De kinderen mogen op een kaart hun dromen voor later schrijven. Op school is een brievenbus gebracht waar de kinderen de kaarten in kunnen doen. De gemeente Zwijndrecht gaat dan kijken waar ze eventueel bij kunnen helpen.
Tijdens een les van Leefstijl aandacht gegeven aan het wel of niet delen van geheimen. En er is ook verschil tussen geheimen. Erg mooi om te horen wat voor antwoorden er komen vanuit de klas. Ook hebben we een “tekenspel” op elkaars rug gedaan en wat dit voor invloed heeft op het origineel. Dit kunnen de kinderen mooi uitleggen!

We zijn weer binnen naar de gymnastiekles gegaan. Helaas zijn we toch nog even over gestapt met de hele klas naar online lesgeven. Hierdoor een ander tintje aan de Koningsdag. In het oranje online 😉 + lieve verrassing van de O.R.

Gelukkig mochten we de laatste dagen voor de meivakantie nog even terug naar school en hebben we van meester Jasper weer een online les gehad. Dit keer hebben we een eigen game mogen maken.

 

Fijne meivakantie!!

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Wat een vreemd begin van deze periode. Weer online lesgeven. Dat was echt weer even wennen. Maar wat een kanjers van kinderen. Heel snel pakten ze het op. En waren we dagelijks met elkaar online. Dit keer vier instructie momenten op een dag en de gehele dag was de juf/ meester online beschikbaar. Zo leek het net een soort gewone schooldag en konden we de ouders thuis een beetje ontlasten. Terwijl wij thuis online hard aan het werk waren werd het klaslokaal geverfd.

Om de ouders thuis een beetje te verwennen zijn alle leerkrachten een challenge aangegaan met de leerlingen. Dit keer een kook challenge. Alle instructie video’s zijn terug te vinden op ons eigen YouTube kanaal kjs-heerjansdam.
En om elkaar niet al te lang hoeven missen en natuurlijk om lekker sportief samen bezig te zijn waren er 2x per week buitengymlessen georganiseerd door Juf Anja en meester Jasper. Dat was een heel groot succes!!
De kinderen hebben ook een brief naar de leerkrachten geschreven. Daarin vertelde ze hoe het met ze ging en hoe ze het thuisonderwijs ervaren. We hebben schitterende brieven terug gekregen. Deze hebben we later in hun rapport gedaan als herinnering aan deze vreemde tijd.

Op woensdag 20 januari was de Nationale Voorleesdag. Dit keer geheel online! De kinderen hadden een tasje gekregen met een leesboek, drinken en een koekje. En voor groep 7 kwam mevrouw Jenny Everts ( bestuur directeur van OZHW) het boek : Kietel nooit een krokodil voorgelezen van Bette Westra. Wat een leuke manier om dit weer samen te kunnen doen. Iedereen luisterde ademloos naar het grappige verhaal. We waren heel blij dat we na afloop ook nog allerlei vragen aan mevrouw Jenny mochten stellen. Zo hebben we haar veel beter leren kennen. De kinderen hebben na afloop een luisterverslag gemaakt en dat hebben we opgestuurd naar mevrouw Jenny.

Naast al het harde werken thuis was er gelukkig ook tijd om mooie kunstwerken te maken. Zo hebben de kinderen een handtekening en een pixie selfie gemaakt en ook al een Valentijn tekening.

En op maandag 8 februari mochten we weer naar school!! Heerlijk om elkaar weer te zien. En wat een bijzondere dag was dat. Er was een heleboel sneeuw gevallen. Dus hupsakee gelijk lekker naar buiten. Heerlijke buitengymnastiekles gehad.

En tenslotte nog een lieve Valentijn tekening gemaakt om weg te geven aan een dierbare.

De rapportgesprekken zijn ook allemaal weer geweest (online) voor de voorjaarsvakantie. Dan nu tijd om weer een beetje uit te rusten en op te laden voor de volgende periode.

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Na de herfstvakantie hebben we getekend wat we hebben meegemaakt tijdens die vakantie. Wat willen we met elkaar delen.

Ook zijn we gestart met Topografie toetsen. We gaan Europa ontdekken. We oefenen dagelijks op school m.b.v. atlassen en via kaartjes maar ook online.

Als het mogelijk is lunchen we soms heerlijk in de speeltuin.

Rond het thema herfst en Halloween hebben we geknutseld en de klas versierd


En soms werken we wat langer aan een creatieve opdracht. Maar de resultaten zijn wel altijd heel mooi.

We krijgen ook nog steeds naast de sportieve lessen van juf Anja ook regelmatig sportlessen van een Toppie coach van Toppie sport. Dit keer korfbal.


Natuurlijk wordt er ook hard gewerkt in de groep. En worden er toetsen afgenomen.

In de klusklas hebben de kinderen een mooie pennenbak gemaakt. Ondertussen hebben de andere kinderen in de klas ook schitterende kunstwerken gemaakt.


Ondanks de corona vieren we gezellig Sinterklaas. Op aangepaste wijze maar zeker wel heel gezellig. We hebben de podcast ontdekt. Daar luisteren we naar sinterklaasverhalen tijdens de lunch. We mochten onze schoen zetten en ook de taalles en rekenles stonden in het teken van sinterklaas. Hoe leuk is het dan om deze rekenles ook uit te werken in het bakken van pepernoten! En er was ook pietengymnastiek en een fantastische DJ Piet!

En we hebben nieuwe klasgenootjes gekregen in de klas. Doen elke week een grej of the day. En worden de verjaardagen heerlijk gevierd.

Regelmatig doen we een Zweeds renspel. Deze keer een taalles. Door de school en in de hal hangen alle opdrachten die je moet opzoeken en beantwoorden. We doen dit in tweetallen. Dus samenwerken en overleggen is belangrijk.

En er was weer een talentenmiddag met o.a. EHBO lessen en kooklessen.

Nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Ook dit feest zal anders dan anders zijn. Maar vooral gezellig en fijn met elkaar.

Hele fijne en gezellige kerstdagen en een heel gezond 2021!

Meester Matthijs en juf Femke

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 7 (schooljaar 20-21)

Welkom op de pagina van groep 7.
Schooljaar 2020-2021.

We hadden elkaar veel te vertellen na de zomervakantie. Waar was iedereen op vakantie geweest?
De kaart van Europa hielp daar goed bij. Zo wisten we gelijk waar de landen lagen.


En met een Scrabble spel hebben we onze namen gemakt en zo vormen we met elkaar een hele gezellige groep 7.

En met elkaar zijn we aan de slag gegaan om de klassenregels te maken. Waar voelen we ons fijn bij? Hoe voelt iedereen zich veilig in de klas?

Iedere dinsdag krijgt een deel van de groep godsdienstlessen van juf Doretta en het andere deel van de groep krijgt les van de eigen juf en dan praten we over Wat geloof jij?

Omdat de leerlingen van groep 7 elke dag al alleen naar school komen sturen we elke ochtend in de Parro een foto om te laten zien en weten aan alle ouders dat we allemaal op school zijn aangekomen.

Eens in de drie weken hebben we op vrijdag techniekles van meester Jasper. Hier zijn we wiebelbeestjes aan het maken.
We krijgen ook verkeerslessen. Want in groep 7 krijgen we een verkeersexamen schriftelijk en gaan we ook echt in het dorp rondfietsen voor een praktijkexamen.

Deze twee dames zijn gekozen voor de leerlingenraad. Zij vertegenwoordigen groep 7.


Ook maken zij na elke leerlingenraad vergadering een duidelijk en mooi verslag van alle onderwerpen die zijn besproken. Deze vertellen ze aan de klas en die zijn dan terug te lezen in de Nieuwsflits voor de ouders.

Begrijpend lezen doen we met Nieuwsbegrip. Actuele teksten die de kinderen echt aanspreken. Hier hebben we gelezen over een nieuw ontwerp vliegtuig in de vorm van een V. De flying-V. Dat gaan we natuurlijk zelf ook uitproberen met een testvlucht. Dus niet alleen lezen maar ook doen. Dan begrijpen we de tekst nog beter.
In ons gebouw Rajubibos zit ook de bibliotheek en regelmatig komt juf Karin hele leuke bieblessen geven. Dit keer: Het kloeke moppenboek. Lachen met theaterlezen.


We werken ook veel met atlassen om alle plaatsen met topografie op te zoeken. In groep 7 werken we vooral over Europa. Waar liggen alle landen, plaatsen en rivieren? Op avontuur in je atlas.

We proberen de lessen niet alleen uit boeken aan te bieden. Ook moet er soms op het plein worden gezocht naar opdrachten. We noemen dit een Zweeds renspel en dit keer ging het over een taalles. Bewegend leren is leuk!


Een gastles van bureau Halt. Uitleg over wat en wie zijn bureau Halt. En er is gesproken over groepsdruk.

Elke maandag en vrijdag hebben we gymnastiek van juf Anja. Bij mooi weer gaan we ook wel buiten naar de gymnastiekles. Deze les zijn ze bezig geweest met Acrogym.Bij de opening van de Kinderboekenweek hebben we een boekenruilbeurs georganiseerd en alle kinderen mochten een ander boek uitkiezen. Heerlijk weer een ‘nieuw’ boek lezen. Het thema is dit jaar : En toen?


In groep 7 werken we over het onderwerp Nederlands-Indië. Naar aanleiding hiervan is er ook een gastspreken in de klas geweest die heel indrukwekkend heeft verteld over de tijd dat hij daar zelf heeft gewoond. Het is 75 jaar geleden dat ook daar de oorlog was afgelopen. De kinderen maken hier een opstel/ verslag van.


Inhoud berekenen. We maken een kubus van 1m3. Hoe groot is dat eigenlijk? De rekenles weer eens op een andere manier beleven.