• groep 6 met juf Melissa en juf Britt

Bordrij

Bordrij en huiswerk staat in Teams!

Huiswerk

Maandag  Huiswerk gr. 6 staat in Teams!
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 6 (2023-2024)

De afgelopen tijd hebben we weer genoten van de technieklessen van meester Jasper. De kinderen moesten een zelfgemaakte vliegtuig naar beneden takelen en de kinderen maakten een eigen knikkerbaan.
Elke week hebben de kinderen een weektaak. De weektaak bevat veel herhalingen of extra verdieping wat aansluit bij de leerdoelen van een bepaalde periode. Zo staan er onder andere wekelijks rekenspellen op de planning.
De kinderen zien dit als echte spellen en doen dit met plezier. Win-winsituatie dus, want ze leren er ook nog veel van!
We besteden veel tijd aan onze sociale vaardigheidsmethode, Leefstijl.
Zo ging het de afgelopen periode veel over verschillende manieren van luisteren en hebben we het nu voornamelijk over onze gevoelens.
In de klas doen we elke week iets aan crea. Vaak sluit het aan bij thema’s die er spelen, zoals herfst, sneeuw, vuurwerk, etc. Zo maken we de klas meteen een stuk gezelliger.
Gedurende het schooljaar hebben we het geluk dat we diverse workshops mogen volgen. Zo volgden we laatst een dansworkshop!
De school heeft een eigen moestuin. De afgelopen tijd hebben we ons bezig gehouden om de tuin winterklaar te maken. Weer of geen weer: de kinderen genieten ZO erg van deze tijd buiten om vervolgens wel lekker op te warmen in de klas met een beker thee.
We hebben ook de drukke decemberperiode achter de rug. Hoe groot de kinderen in groep 6 ook zijn: zingen bij de schoorsteen voor Sinterklaas en zijn pieten hoort er wel bij toch? Als dank was de klas de dag erna in rep en roer, want rommelpiet was geweest.
Wat was het een rommel!
De Sintperiode sloten we af met erg leuke surprises!
In december staat er bij ons op school altijd een goed doel centraal. Dit jaar was dat het Sophia Kinderziekenhuis. We maakten lampionnen en zamelden geld in met zelfgemaakte kerstkaarten.
Voor de vakantie sloten we de drukke periode af met een heerlijk kerstdiner!

van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 6 (2023-2024)

Welkom in groep 6!

Wij zijn dit nieuwe schooljaar gestart met de gouden weken en de klassenregels opstellen. Wij hebben verschillende spelletjes in de klas gespeeld om elkaar nog beter te leren kennen.

Bij de lessen rekenen, spelling en taal proberen wij de kinderen altijd actief de stof te laten verwerken. Dit kan zijn door breuken te tekenen op het wisbordje, met stoepkrijt ontdekken of er meer woorden zijn met ei of ij bij spelling, of de kinderen aan de slag zetten met de verschillende zintuigen bij natuur en techniek.

Ook zorgen wij in groep 6 dat de kinderen elke week 2 spellen kunnen spelen van ‘met sprongen vooruit’. Deze spellen komen op de weektaak van de kinderen. Hierdoor leren de zij spelenderwijs de breuken, de tafels en nog veel meer!

Ook zijn de kinderen naar de moestuin geweest. Door te grote hoeveelheid oogst hebben wij pompoensoep kunnen maken en dit ook kunnen proeven én zelfs nog uitgedeeld aan alle juffen! Ook hebben we al een keer een tosti-middag gehad. In groep 6 houden we dus van lekker eten!

De kinderen hebben ook techniekles & de klusklas gehad!

Toen hadden we de Kinderboekenweek! De kinderen zijn flink aan de knutsel gegaan. Wij hebben gemaakt: een stamboom, de slaapkamers van de kinderen, een plattegrond van een boerderij en een stad en de kijkdozen.

Ook is de eerste talentenmiddag geweest. De kinderen hebben bijvoorbeeld met naald & draad gewerkt, in de kunstgeschiedenis gedoken, gekookt met producten uit de moestuin en gewerkt met papier maché.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 6 (schooljaar 22-23)

Het is weer zover! Een nieuw stukje voor op de website. Afgelopen periode hebben we veel activiteiten gedaan.

Zo hebben we techniek lessen bij meester Jasper gevolgd, maar zijn we ook de Techplek geweest in Barendrecht en hebben we weer genoten van onze talentmiddagen.

Ook op sportief vlak is groep 6 actief geweest. Er is een paaslijnbal toernooi gespeeld in de gymzaal, zijn we naar de Efteling geweest en hebben we een heerlijke paaslunch gehad.

Groep 8 is bij ons op bezoek geweest om hun project ‘jong ondernemen’ te presenteren.

Hieronder wat foto’s.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 6 (schooljaar 22-23)

De laatste talentmiddag van de reeks is weer geweest. De kinderen zijn onder andere bezig geweest met banden plakken, spelletjes spelen met de kleuters, koken, creatief met naald en draad, basketbal, voetbal, etc. Voor iedereen zat er een passende activiteit bij. 

 Op donderdagen hebben de kinderen altijd crea. De technieken die gebruikt worden, worden zoveel mogelijk afgewisseld. We verven, gebruiken wasco en waterverf, etc. De kinderen vinden crea op donderdag altijd erg leuk. 

 Van Sinterklaas hebben de kinderen het spel Weerwolven van Wakkerdam gekregen. Een groot succes! Tijdens het spel nemen de kinderen verschillende rollen aan en moeten ze de weerwolven gaan ontmaskeren.  

 De kinderen hebben de afgelopen tijd ook klusklas gehad. Een deel gaat dan naar techniek en een deel blijft in de klas met andere materialen spelen. Bij techniek mochten de kinderen zelf een opdracht bedenken. In de klas waren de kinderen bezig met Kapla en Korbo. 

 Tijdens de rekenlessen zijn we veelal bezig op een actieve manier. Zo hebben we het de laatste tijd gehad over het meten in centimeters en decimeters. De kinderen gingen actief aan de slag door het lokaal met een meetlint. Later hebben we het ook gehad over verschillende kijkhoeken en daar maakten we kokers voor. 

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 6 (schooljaar 22-23)

volgt

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 6 (schooljaar 22-23)

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan!

Groep 6 is het jaar begonnen met de gouden weken. Er worden diverse spellen gespeeld om elkaar (weer) te leren kennen en zijn er klassenafspraken gemaakt.

Met biologie zijn er proefjes gedaan om onze zintuigen te testen. Zo hebben we ook het zintuig voelen ontdekt.

Dit jaar is groep 6 ook al een paar keer in de moestuin geweest voor een les van meester Jasper. De kinderen moesten stukken grond meten, zodat meester Jasper hout kan bestellen voor onze moestuinbakken.

Ook is er hard gewerkt aan taal, rekenen en spelling. Dit wordt soms in een andere vorm gegoten door dit in de vorm van coöperatief leren of bewegend leren te doen. Zo wordt er met rekenen regelmatig een spel gespeeld en met spelling buiten op de straat een dictee met stoepkrijt geschreven.

Dit jaar is ook de klusklas weer van de partij! Zodra de kinderen naar de klusklas gaan, werken de overgebleven kinderen met ander technisch materiaal zoals knex of kapla.

De kinderboekweek was dit jaar giga groen! Het thema gaat over het milieu en wat dit betekent voor de dieren. Bij ons in de klas ging het boek over de Noord-  en Zuidpool. Er zijn verschillende knutselwerkjes gemaakt: pinguïns, ijsberen van klei, een woordweb, een muurkrant, iglo’s met kinderen als eskimo en zo nog veel meer! Ook is er weer een boekenruilmarkt en voorleeswedstrijd georganiseerd. Onze voorleeskampioen Kayley heeft de wedstrijd gewonnen!

Wat is er weer hard gewerkt in groep 6. Op naar onze welverdiende herfstvakantie!

juf Melissa en juf Gaby

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 6 (schooljaar 21-22)

Het waren weer gezellige weken waarin we een hoop hebben gedaan.
In de klas hebben we heel hard gewerkt maar we hebben ook hard gefeest! Niet alleen vierden we het meester en juffenfeest met een pannenkoekenlunch. We gingen ook op schoolreis en vierden de Koningsspelen.

Bij de rekenlessen hebben we aandacht besteed aan oppervlaktes en aan het metrieke stelsel. Wat is dat lastig! Gelukkig hebben we vaak tijd over voor een rekenspelletje.
Bij de leefstijllessen hebben we aandacht besteed aan het thema ‘Vertrouw op mij’. We hebben een paspoort gemaakt waarin we niet alleen onze lengte en oogkleur opgeschreven hebben maar ook ons sterrenbeeld, geboortedag en op welke sport we zitten.
Tijdens de technieklessen hebben we een flipperkast gemaakt en we hadden ook eindelijk weer een talentmiddag waarbij we nieuwe talenten van onszelf hebben ontdekt.

Koningsspelen

Techniek

Meester- en juffenfeest

Schoolreis

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 6 (schooljaar 21-22)

De afgelopen periode heeft groep 6 ook weer hard gewerkt. Bij rekenen leerden we over oppervlaktes en verhoudingstabellen. Bij taal en spelling over samengestelde (werk)woorden en bij biologie leerden we over zintuigen. Dit doen we niet alleen op de laptop maar ook buiten, met puzzelstukjes en met spelletjes.

Naast de reguliere lessen hebben de kinderen ook 3 keer djembé lessen gehad. Dit was erg leuk! Bij de technieklessen is de klas begonnen met het maken van een eigen flipperkast.

Wij zijn ook met elkaar bezig geweest met de Ringaanpak. Het is voor ons erg belangrijk dat er voor iedereen een prettige en veilige sfeer is op school. Tijdens deze dagen hebben we in de klas besproken hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat iedereen zich prettig voelt in groep 6. Dit is goed gelukt!

Tot slot zijn we de afgelopen weken ook nog veel creatief bezig geweest. We hebben pinguïns geknutseld, de sterrennacht van Vincent van Gogh nagemaakt en ook voor Valentijnsdag iets moois geknutseld.

Heel fijne voorjaarsvakantie!

juf Gaby en juf Eva

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 6 (schooljaar 21-22)

De weken tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie zijn altijd volle en drukke weken. Al snel na de herfstvakantie kwam de Sint in het land en ook groep 6 heeft hij dit jaar niet over geslagen.
We knutselden Piet Mondriaan in de klas en thuis aan onze surprise en de resultaten mochten er zijn!


Rommelpiet kwam langs                 Piet Mondriaan


Leuke gedichten,                                 mooie surprises,                               en gave cadeaus!

Helaas kwamen we vlak voor Sinterklaas thuis te zitten omdat er veel coronabesmettingen in de klas hadden. We hebben toen online les gehad en ook toen is er heel hard gewerkt. We hadden een paar leuke challenges bedacht en die hebben de kinderen zo leuk uitgevoerd thuis.


Er zijn dingen opgemeten               Maak met verschillende voorwerpen de letter C

De talentmiddagen konden helaas niet doorgaan. Corona gooide roet in het eten. Gelukkig konden we er in groep zes nog wel een leuke middag van maken. De helft van de klas heeft gekookt en de andere helft ging aan de slag met robotica bij meester Jasper.

Bladerdeeg cadeautjes met verschillende vullingen

Ten slotte kon ook het kerstfeest niet doorgaan zoals we het hadden bedacht. Maar gelukkig hebben we er wel een feestje van kunnen maken. We hebben geknutseld, gezongen, kerstbingo gespeeld en samen gegeten. Nu mag iedereen gaan genieten van een iets langere vakantie!

Van de zomervakantie tot aan de herfstvakantie in groep 6 (schooljaar 21-22)

De eerste weken van het schooljaar zitten er weer op! Wat is het toch spannend.. zowel voor de juffen als voor de kinderen. Alles is weer nieuw en weer even wennen.

In de eerste weken is er ontzettend hard gewerkt aan de groepsvorming. Dit noemen we ook wel de gouden werken. Hierin leren de juffen de kinderen kennen. De kinderen leren de juf kennen en de kinderen leren elkaar weer kennen! Dit doen we door verschillende spellen in de klas te doen. Denk hierbij als spellen: ga op volgorde staan, hoepelspel en wat is waar?

Naast het kennismaken, is er natuurlijk ook keihard gewerkt met de vakken rekenen, spelling, taal, verkeer, Engels, techniek, gym enz. Hier wat voorbeelden van lessen.

Techniek:
Hierbij hebben ze gesproken over kinetische grootheden. Oei, wat lastig!

Crea:
Kleurrijke koeien

Kinderboekenweek:
Ook daar is natuurlijk keihard aan gewerkt. We hebben de volgende dingen gemaakt: een muurkant, onze beroepen getekend, een beroepen elfje gemaakt, een verslag geschreven over wat we willen worden en waarom, 1146 km gelezen en we hebben het hoofdkwartier van het boek ‘baas vd wereld gemaakt’.

Kortom in groep 6 wordt er hard gewerkt! Voor nu gaan we lekker vakantie houden!

Fijne herfstvakantie!
Liefs,
Juf Gaby & Juf Eva

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 6 (schooljaar 20-21)

Het einde van het schooljaar komt steeds meer in zicht. Wat is toch hard gewerkt hier in groep 6. Ze hebben dit jaar weer veel nieuwe dingen geleerd. Zo zijn we na de lockdown weer begonnen met lessen gym, leefstijl, techniek, godsdienst, muziek, verkeer en ga zo maar door!

Ook hebben we aan crea gedaan. De leerlingen moesten allemaal hun eigen wereldbol maken. Een land uitkiezen en hier informatie over opzoeken. Er is een super leuke doorschuifochtend geweest. Wat vonden de kinderen het toch leuk in groep 7! Er is kennisgemaakt met de juffen van groep 7 en de kinderen hebben zichzelf voorgesteld en een leuk werkblad over zichzelf gemaakt. In groep 6 houden we ook wel van een spelletje! Het spel weerwolven is enorm populair!

In groep 6 maken we graag gebruik van verschillende werkvormen. Zo hebben we met topografie gewerkt in 2 of 3 tallen. Werken we regelmatige in circuitvorm zoals te zien is bij spelling.

Op naar een leuke afsluiting van het jaar!

Liefs,
Juf Eva & Juf Gaby

Van de voorjaarsvakantie tot aan de meivakantie in groep 6 (schooljaar 20-21)

We hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt. Dit hebben we niet alleen uit boeken of via Snappet gedaan. We proberen zoveel mogelijk verschillende werkvormen aan te bieden. Zo gebeurt het regelmatig dat we rekenen in een circuit, leesspelletjes doen met Estafette of dat we taalspelletjes doen.

De kinderen krijgen om de week technieklessen van meester Jasper. Dit gebeurt nu online. De kinderen leren programmeren en maken zelfs hun eigen game.

Met Pasen hebben de kinderen opdrachten gemaakt uit een paasboekje en spelletjes gespeeld met elkaar. De dag werd afgesloten met een lekkere paaslunch.

19 april kwam juffrouw Gaby weer terug van zwangerschapsverlof. We zijn blij dat ze er weer is!

Van de Koningsspelen hebben we een groot feest gemaakt. We speelden de Ik hou van Holland quiz. Daarin kwamen verschillende spellen aan bod, die allemaal heel goed gespeeld werden. Zo goed zelfs dat het winnende groepje ook uit groep 6 kwam!


We zijn ook lekker naar buiten geweest en we hebben gegymd.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 6 (schooljaar 20-21)

Het was een beetje een gekke periode vanaf de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie. Ineens kwamen we door Corona thuis te zitten en moesten we weer online de lessen volgen.

Groep 6 kwam vier keer per dag online voor uitleg of even een gezellig momentje samen. We werkten zelfstandig maar ook samen aan verschillende opdrachten en leerden ook hoe je online werk inlevert. Naast het online werken, bijvoorbeeld via Snappet, stonden er op de weektaak ook challenges en creatieve opdrachten! Deze werden per foto ingeleverd. Even niet leren op de computer maar leren door te doen en lekker ontspannen, want dat hoort er ook bij!

Gelukkig konden we de twee weken voor de voorjaarsvakantie eindelijk weer naar school! Fijn om elkaar weer te zien en (ondanks alle regels) toch samen in de klas te zijn. Weer klassikaal les en lekker met je klasgenoten kunnen kletsen, we hebben het zo gemist, maar nu kan het gelukkig weer! Ook hebben we kennis gemaakt met de nieuwe juf, juf Eva. En daarnaast zijn de rapporten mee naar huis gegaan. We zijn trots op de mooie resultaten die jullie allemaal toch samen hebben behaald!

We hopen jullie allemaal weer uitgerust, gemotiveerd, gezond en vrolijk te zien na de vakantie.

Groetjes, juf Eva en juf Marjolein.

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 6 (schooljaar 20-21)

De afgelopen weken waren hele drukke weken voor groep 6.
We hebben veel nieuwe dingen geleerd. Zo zijn we bijvoorbeeld gestart met topografie, we leren plaatsen en wateren in Nederland en zoeken van alles op in onze nieuwe Bosatlassen. Bij rekenen oefenden we de afgelopen tijd veel met klokkijken, tijdsduur uitrekenen, verhoudingstabellen en grote keersommen. Best een uitdaging! Gelukkig doen we dit regelmatig op een leuke manier in een circuit, zo kunnen we samen leuke spellen spelen en toch het rekenen oefenen!
Natuurlijk hebben we de afgelopen periode ook weer een aantal talentmiddagen gehad. Voetballen, dansen, programmeren, bakken, de kinderen zijn weer heerlijk bezig geweest. Daarnaast ook nog de technieklessen van meester Jasper, waarbij we een spel maakten: een interactief verhaal.
Ook is er gefeest de afgelopen tijd: Sinterklaas was in het land. In de klas kwamen prachtige surprises voorbij. We hadden een enorm leuke dag: surprises uitpakken, pietengym en ook nog een pietendisco!
Helaas moesten we voor de vakantie ineens wat eerder dicht en online verder, maar ook onze ´laatste´ online lesdag voor de vakantie hebben we gezellig kunnen maken door met zijn allen een kerstquiz te spelen. Na de vakantie zien we iedereen graag weer online en gaan we vol goede moed verder.


Nu eerst vakantie. Lekker uitrusten en genieten van een gezellige kerst!

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 6 (schooljaar 20-21)

De eerste weken in groep 6 zitten er al weer op. We hebben al heel veel gedaan!

De afgelopen weken zijn we weer begonnen met technieklessen, we hadden muziek van Toppie Cultuur en oefenden bijvoorbeeld breuken door een leuke les met pannenkoeken!

Tijdens de Kinderboekenweek leerden we in het thema ‘En toen…’ over de Middeleeuwen! Er werd een muurkrant gemaakt, er werden schilden geknutseld, jonkvrouwen en ridders getekend, middeleeuwse steden gemaakt enzovoort! Hele leuke en leerzame weken dus.

Als afsluiting het juffen- en meesterfeest. Heel gezellig! We speelden gezelschapsspelletjes, keken een film, hadden een pannenkoekenlunch en vooral: een hele gezellige dag met elkaar!

Nu is het tijd voor de welverdiende herfstvakantie. Rust lekker uit, na de herfstvakantie gaan we weer hard aan het werk!