Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 6.

Wij deden mee aan de KinderKlimaatTop!
In de Drechtsteden hebben 250 leerlingen les gekregen over het klimaat. Zo deed groep 6 van de KJS ook mee. In de eerste les zijn verschillende thema’s behandeld die te maken hebben met het klimaat: energie, water, afval en vervoer. De leerlingen hebben zelf een thema uitgekozen dat hen het meest aanspreekt. Zij hebben gekozen voor de elektrische schoolbus. Door middel van goed samenwerken, overleggen, brainstormen en knopen doorhakken maakten zij een video waarin zij hun ideeën of plan lieten zien. De leerlingen presenteerden de video op 15 november in de Duurzaamheidsfabriek tijdens de KinderKlimaatTop.

Om een nog beter werkklimaat te krijgen in de groep, heeft de klas les gekregen van juf Eva Gooijer. Zij leerde de kinderen inzien hoe de groepsdynamiek nog meer verbeterd kon worden. We spraken met elkaar af hoe wij bijvoorbeeld met elkaar het beste kunnen samenwerken, spelen, luisteren enz.

 In de klas werkten wij aan verschillende doelen. Met rekenen leren wij o.a. het berekenen van de oppervlakte. Dit hebben wij onder andere geoefend door een vierkante meter in de klas te maken en te bekijken hoeveel kinderen daar in konden staan. Ook hebben wij op het plein de oppervlakte berekend door een plattegrond te tekenen van een huis.

Tijdens de Sinterklaasperiode hebben wij met de groep kruidnoten gebakken in de keuken en daarbij hebben wij geoefend met de verhoudingstabellen. Hoeveel kruidnootjes kan ik bakken met 320 gram deeg?
Op 5 december hebben wij het `Ik houd van Sinterklaas’ spel gespeeld. De surprises waren erg leuk geworden!

Bij meester Jasper hebben wij de afgelopen lessen leren programmeren. Dit leerden wij d.m.v. het ontwerpen van een game. De spelletjes als `Ski or die’ of `The Prince of Persia’ waren hiervoor een inspiratiebron.

De eerste weken van het schooljaar 2019-2020

De eerste zeven weken van het schooljaar zitten er alweer bijna op en dan kunnen wij lekker uitrusten van een welverdiende herfstvakantie.
We hebben de afgelopen weken al ontzettend veel geleerd in groep 6.
Naast alle reguliere lessen, hebben wij namelijk aan meerdere projecten gewerkt. Zo starttten wij met de klimaatlessen, waar wij na de herfstvakantie mee verder gaan. Bij deze lessen, aangeboden door het Lexlab, denken jullie na over de opwarming van de aarde. Jullie kregen drie Breakdance lessen aangeboden van meester Roderick van de Toppiecultuur. Bij de technieklessen van meester Jasper bouwden jullie gebouwen van ijslolliestokjes. Met de bieblessen spraken jullie over het leesboek ‘Het Hanengevecht’.
Ook hebben jullie in de anti-Pestweek o.a. aandacht besteed aan elkaar complimenteren.
We sloten deze weken af met de Kinderboekenweek over ‘Reis je mee naar de USA?’ Met aansluitend het juffenfeest met o.a. het geweldige optreden met de ‘Cardio Drums’.
Kortom op de KJS doen wij mee aan vele activiteiten om de talenten van de kinderen verder te ontwikkelen of misschien wel te ontdekken.