• groep 1/2A met juf Ingrid en juf Kayleigh

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Na de meivakantie zijn we begonnen met het thema groeien en bloeien. We hebben gezongen over de lente en van alles geknutseld: van rupsen tot bijen. Ook kregen we echte rupsen in de klas! Iedere dag hebben we hun bak verschoond en ze verse koolbladeren gegeven. We hebben gezien hoe de rupsen steeds groter werden, verpopten en hoe ze uiteindelijk veranderden in prachtige koolwitjes die we met zijn allen vrij hebben gelaten.
Ook in de moestuin hebben we gekeken hoe de plantjes groeien en bloeien. We hebben de plantjes water gegeven en gezocht naar kriebelbeestjes.

Na het thema groeien en bloeien was het tijd voor het thema kamperen en zomer. We zingen zomerliedjes, leren van alles over kamperen, knutselen badpakken en zwembroeken en spelen heerlijk buiten (met water). We genieten van de laatste weken met elkaar en van het lekkere weer.

Voor straks een hele fijne zomervakantie toegewenst!

De kleuterjuffen

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

De kleuters zijn na de voorjaarsvakantie ondergedompeld in het thema onder water.
We sprongen diep in de zee, bekeken de zeedieren, leerden dingen over dieren, knutselden octopussen, mooiste vissen van de zee. We maakten onszelf als duikers en zwommen tussen de schildpadden.

Het hele thema werkten we in dit thema, speelden spelletjes met vissen.


Na een paar weken kwamen de piraten en zeemeerminnen ook tevoorschijn in het thema.


De juffen speelden poppenkast voor de peuters en kleuters. Wat was dat leuk en ook een beetje spannend. Na afloop lieten de juffen zichzelf zien en mochten we achter de poppenkast kijken wat er allemaal lag en waar de juffen zaten.

In de zandtafel konden we zandkastelen bouwen, gouden stenen zoeken en zeven. Maar ook in de watertafel lagen zeedieren verstopt tussen de orbeez. Hihi, dat is een grappig gevoel met je handen in die bak (water) balletjes.

We hebben heerlijke prentenboeken gelezen in het thema en er kwamen nieuwe letters voorbij in onze letterboom. Welke woorden hebben een bepaalde letter in hun woord? Wat kunnen de kinderen dat al goed zeg.
In de week voor Pasen hebben we een gezellige Paascrea gehad met ouder- en omahulp. We speelden spelletjes, knutselden een paasmandje en vogelnestje en mochten koekjes bakken in de grote keuken!


De week voor de meivakantie zaten we ook zeker niet stil. We bewegen sowieso lekker veel tussendoor, maar we oefenen nu ook lekker het liedje voor de Koningsspelen; Fit top 10!

Wat zijn dat toch altijd heerlijke meezing en dansnummers van Kinderen voor kinderen.
We maakten Koningsdagmutsen, versierden onze eigen fiets/ step en we sluiten de week af met de Koningsspelen van 2022! En yesss weer met ouderhulp. Dat is toch weer fijn, terug naar normaal.
En dan is het even tijd voor de meivakantie. Tijd om bij te komen, uit te rusten en leuke dingen te doen.

Geniet ervan kanjers! Tot na de vakantie.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Afgelopen tijd hebben we gewerkt binnen het thema ‘muziek’.

Samen spelen, veel zingen en natuurlijk muziek maken met echte instrumenten, het was een groot feest! Ook hebben we djembé lessen gehad. We leerden heel zacht te spelen als muisjes, maar ook zo hard als een olifant en we maakten er samen een lied van.

Binnen het thema werd er ook veel geknutseld, zo maakten we schudkokers, een tamboerijn, en een accordeon, maar ook knipten en plakten we een xylofoon en een notenbalk.

We hebben naast de instrumenten waarmee we samen muziek maakten, bijvoorbeeld meespelen met 123Zing, ook met andere instrumenten kennis gemaakt. Zo hadden we een echte xylofoon in de klas! Op de xylofoon konden de kinderen tijdens het spelen en werken muziek maken, en juf Denise had een keer een elektrisch drumstel bij zich, waarop we allemaal even mochten spelen.

Kortom: de laatste tijd was het één groot muzikaal feest in de klassen!

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Na de herfstvakantie begonnen we met het herfstpad. Lekker naar buiten, in groepjes volgden we een pad. We eindigden in de speeltuin waar we op zoek moesten naar puzzelstukken. Daarna mochten we nog even spelen.

Ook startten we met een nieuw thema: post. We hebben een posthoek om brieven/ kaarten te maken, pakketjes te versturen, brieven te bezorgen, alles te wegen en natuurlijk betalen voor pakketten.

Langzaamaan kwamen we dichterbij de aankomst van de Sint. Altijd een superleuke, maar ook spannende tijd. We volgen het Sinterklaasjournaal altijd op de voet. Dit jaar was het weer spannend…. Ging de pakjeskamer op tijd open? Alles was van chocolade en er was ineens een babypiet.
Intussen hadden we op school sint-crea, we knutselden allerlei leuks voor in de klas, bakten kruidnoten en oefenden bij de pietengym.
Maar eind goed al goed… Sinterklaas kwam gelukkig op 3 december op school langs. Wat een feest!

Op bezoek bij de sint en zijn pieten, wat stond er allemaal in het grote boek? Gelukkig was de Sint weer trots op ons en sloten we af met een optreden voor de Sint en zijn pieten.


Tijdens de decembermaand kregen we ook nog djembé les, zo leuk en knap wat de kinderen na één les al konden. We trommelden als olifanten en muizen, telden in het ritme 1.2.3 en moesten tegelijk trommelen.

Na de Sint gezelligheid veranderde klas in een kerstklas. De lampjes kwamen tevoorschijn, de kerstboom werd door de kinderen opgetuigd en we knutselden gezellig in kerstsferen. Tijdens het spelen en werken zetten we gezellige kerstliedjes op.
We maakten kerstkaarten voor de bewoners van het Midden-Inn, maakten sfeerlichtjes, kerstbomen en kerstballen van papier en natuurlijk kwamen daar veel glitters bij kijken.

We sloten de decembermaand helaas iets eerder af, maar gelukkig wel met een kerstlunch en kerstcrea. Het was een gezellige tijd met elkaar en hopen elkaar snel te zien na de kerstvakantie.

Fijne feestdagen, zorg voor elkaar en blijf vooral gezond!

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Wat hebben we de afgelopen alweer veel gedaan.
We begonnen met het thema vriendschap. We leerden elkaar kennen, speelden spelletjes om elkaar beter te leren kennen en maakten met elkaar afspraken over hoe we met elkaar omgaan in en buiten de klas.


We hebben geknutseld, handtekeningen gemaakt en natuurlijk ook veel met elkaar gespeeld binnen en buiten.
Groep 2 is begonnen met werkjes maken op hun werkbrief, hoe leuk is dat. En wat lukt het ze al goed.

Eind september zijn we op schoolreis gegaan naar Pukkemuk, met de grote bus. Wat was het een toffe dag met elkaar.
We konden binnenspelen, buiten waren dieren, een skelterbaan, heel veel zand, een trampoline en het klompenbootje was favoriet.

Inmiddels zijn we begonnen aan het thema beroepen. Na de herfstvakantie gaan we daar nog mee verder, want wat is dat leuk. In de gang hebben we de brandweerhoek en de poppenhoek is omgetoverd tot kapsalon knip. Een feestje om daar te spelen! Er komen zelfs juffen op bezoek om hun haar te laten doen.


We hebben een tentoonstelling gehad met de hele school die in hetzelfde thema werkten, omdat de Kinderboekenweek ook het thema had: Worden wat je wil.

Een mooie afsluiter voor de vakantie om even bij te komen en uit te rusten. Weer opladen voor een nieuwe periode waar het soms ook spannend is met de Sint die hopelijk weer naar Nederland komt.
Fijne vakantie!

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

De afgelopen tijd werd er in de kleuterklassen gewerkt rond het thema ‘zomer’. We maakten hierbij gebruik van het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar zee’.

We hebben heel veel gelezen in de klassen, alle boeken van boer Boris kwamen wel voorbij. Wat extra leuk hieraan is: de boeken zijn op rijm. Er werd dus gelijk veel gerijmd in de klas.

Ook hebben we veel leuke werkjes gedaan. Zo knutselden we bijvoorbeeld boerderijdieren (schapen en kippen), ijsjes, en een koffer waarin we onze spullen voor op vakantie in tekenden. Ook oefenden we met verschillende doelen, zoals het leggen van plaatjes (van klein naar groot) of een verhaal in de goede volgorde leggen en bijvoorbeeld het horen van de eerste-, middelste-, of laatste letter in een woord, de cijfers tot en met 20 en nog veel meer! Er is dus hard gewerkt, maar gelukkig hadden we ook genoeg tijd om te spelen.

Naast het harde werken hebben we de afgelopen tijd ook een hoop leuke dingen tussendoor kunnen doen. Zo hebben we bijvoorbeeld vaderdag gehad, we maakten een mooi cadeautje voor onze superheld op sokken! We hadden ook het zomerfeest van de kleuters, gezellig buiten waterspelletjes spelen op het plein, en als afsluiting een heerlijk ijsje!

Als klap op de vuurpijl sluiten we dit schooljaar af met de Feestweek! Een week lang hebben we iedere dag iets leuks te doen tussen het spelen en werken door. Zo sluiten we met zijn allen het (een beetje gekke) jaar toch nog gezellig af.

Tot na de zomervakantie allemaal!

Liefs, de kleuterjuffen.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Wat een gezellige tijd hebben wij gehad!
In de klassen hadden we het thema ‘jungle’. In de jungle-hoek konden de kinderen op zoek gaan naar verschillende sporen en deze meten, daarnaast zongen we veel liedjes en werd er natuurlijk ook hard gewerkt. We knutselden ook verschillende dieren, zoals toekans, flamingo’s en leeuwen!
Ook hadden we tussendoor nog de Paascrea, gezellig de hele dag knutselen, en natuurlijk Koningsdag! We versierden de fietsen voor koningsdag zodat de kinderen met een mooie fiets door het dorp konden.
Na de meivakantie gaan we aan de slag met het thema ‘Boer Boris gaat naar zee’, waarin de boerderij, maar natuurlijk ook de zomer terugkomt. Wij hebben er al zin in!
Groetjes,
de Kleuterjuffen.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Dat was even schakelen… Ineens werd de laatste week voor de kerstvakantie heel anders. Het kerstgala kon/ mocht niet doorgaan en we hoorden dat we na de vakantie weer over moesten schakelen op online- thuisonderwijs.

Gelukkig wisten we hoe we dat konden aanpakken en zijn we hiermee aan de slag gegaan.
Zo gingen de juffen iedere ochtend online met alle kleuters en startten we met elkaar de dag. Zo konden we elkaar toch even zien en spreken.
De juffen bedachten voor iedere ochtend spelletjes, liedjes, beweegspellen, opdrachtjes om te gaan doen.
Zo deden we bijvoorbeeld een spelletjes: wat is er weg? Op de computer, speelden we quizzen met gekleurde voorwerpen, moest je sokken zoeken voor opdrachtjes. Lieten de juffen leuke speelideeën zien om thuis te doen.
Bijvoorbeeld tekenen op keukenpapier en een bakje water, een wedstrijd vanaf een helling met autootjes, een dobbelspel voor buiten en zo kwamen we de weken best door.

Tussendoor werd er lekker gezongen en voorgelezen.
Zo waren er ook de Nationale voorleesdagen, alle kinderen ontvingen thuis wat lekkers en een eigen boekje om lekker uit te (voor)lezen.
Er hebben ouders voorgelezen (online) en dat was erg leuk!
Gelukkig mochten we voor de voorjaarsvakantie nog 2 weken naar school. Met hier en daar wat aanpassingen en nieuwe regels worden we daar natuurlijk heel erg blij van. Heerlijk met elkaar, kletsen, lachen en spelen.
En wat boften we! Op de eerste dag lag er gelijk een pak sneeuw. Daar konden we de hele week van genieten. We kwamen dik aangekleed naar school en speelden veel in de sneeuw.


En wat fijn om weer met elkaar in de klas te kunnen spelen. Heel leuk en gezellig.
We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we toch beetje bij beetje de goede kant op gaan. Want dat zou ook heel fijn zijn!

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Wat een gezellige feestmaanden zijn het!

Na de herfstvakantie zijn we aan de slag gegaan met het thema restaurant. We maakten een pizzeria in de klas, maakten koksmutsen, stempelden woorden, knutselden pizza´s en we hebben onze eigen pizza gemaakt en natuurlijk opgegeten.


We leerden nieuwe woorden, speelden spelletjes, oefenden met rijmen en de cijfers en verzonnen woorden voor de letterboom met de letter ´r´.
Na drie weken kwam daar dan toch de Sint naar Nederland ondanks het gekke jaar. Natuurlijk begrepen we al snel dat Sinterklaas thuis zou werken dit jaar. Maar daar verzonnen we wel iets op. We maakten tekeningen voor Sinterklaas, speelden online bingo met hem en keken natuurlijk met elkaar naar het Sinterklaasjournaal.


We deden echte pietengym, bakten zelf kruidnootjes, knutselden, zongen veel liedjes en dansten op de muziek.


Gelukkig konden we Sinterklaas verjaardag toch vieren en belden we online met de Sint. Wat was dat bijzonder en leuk.
We hebben een fijne maar ook spannende tijd gehad.

Na het weekend was het gelijk sfeervol versierd in het thema kerst. De lampjes gezellig aan en ´s morgens het grote licht uit. Zongen we gezellig kerstliedjes in de klas en gebruikten we ook instrumenten. We leken wel op een orkest.
We hebben kerstkaarten gemaakt met elkaar, heerlijk geknutseld met veel glitters en natuurlijk als afsluiting voor de kerstvakantie was er een feest. Anders dan anders, maar ook erg leuk. In plaats van ons kerstdiner hadden we een kerstgala. Wow! Wat cool en spannend. In de avond naar school en wel in je mooiste feestkleding!


We wensen iedereen een fijne kerstvakantie met mooie feestdagen, ondanks dat dit jaar alles anders is….

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Lang geleden… Leefden de dino’s

In de kleutergroepen hebben wij gewerkt over het thema dino’s. We vonden een mega ei in de klas. Hoe moesten we daar nou voor zorgen? Wat had het nodig? Wat zit erin? Spannend..spannend..spannend!
De volgende dag kwam het ei uit en de dino was geboren.

We leerden nieuwe en moeilijke woorden (archeoloog, uitgestorven, stegosaurus, brontosaurus, fossielen)
De afgelopen weken werkten we over dino’s. We speelden dino spellen, we oefenden met begrippen( van klein-groot, rangtelwoorden), zongen dino- liedjes, knutselden dino’s, zochten in de zandtafel dino botten en tekenden dino’s in de stad.
De laatste week van het thema bakten we dino koekjes en zongen we onze dino liedjes voor de peuters en maakten we daarvoor dino mutsen.

Nu is het tijd voor herfstvakantie en starten we na de vakantie met een nieuw thema.. Maar dat blijft nog even een verrassing!