• groep 1/2A met juf Rianne en juf Denise

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 1/2 a (schooljaar 22-23)

De afgelopen periode hebben we bij de kleuters de afsluiting van het 100-dagen project gevierd! Het project zorgde ervoor dat de kinderen inzicht krijgen in ons 10-tallig systeem. Waarom is 39 anders dan 93? Door 100 schooldagen de tel bij te houden en dit zichtbaar te maken met concrete materialen én de schrijfwijze van de getallen, werd dit voor de kinderen duidelijk. Voor de afsluiting maakten we 100 dagen slimmer-kronen, kregen we een diploma, mochten we verkleed naar school, zongen we liedjes, namen we van huis 100 dingen mee, en nog veel meer!
Daarna werkten we aan het thema “lente” en hebben we mooie werkjes gemaakt, gerijmd, geteld, liedjes gezongen en versjes geleerd. Wat is het toch altijd een gezellig thema!
De laatste week zijn we bezig geweest met Koningsdag! Ook nu mochten we een mooie muts maken en onze fiets of step versieren op school. En de laatste dag voor de vakantie hebben we fijn afgesloten met de Koningsspelen!
Nu lekker genieten van een fijne mei-vakantie!
Zonnige groetjes,
De kleuterjuffen

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 22-23)

Het einde van het jaar 2022 is ook voor de kleuters in zicht!
De afgelopen maanden hebben we weer veel geleerd en gedaan.
We kennen nu de letters: l, k, b, m, s, p, a en r. Ook hebben we veel geoefend met de cijfers tot en met 20, kennen we de buurgetallen en hebben we de rangtelwoorden geleerd.

We knutselden van alles! Van pieten vouwen tot kerstballen versieren en van huisjes prikken tot kerstkaarten versieren met wasco voor ouderen.

Groep 1/2 wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2023!

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 22-23)

Na de zomervakantie zijn we begonnen met het thema “Vriendschap” aan de hand van het boek “Mag ik meedoen?” over eend die graag in een club vrienden wil zijn met olifant, slang en leeuw. Dit gaat niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk maakt eend een club waar iedereen bij mag. Net zoals bij ons in de klas!
Binnen het thema hebben we versjes en liedjes geleerd, gelezen, geknutseld, gespeeld en nog veel meer. Er was zelfs een poppenkast als afsluiting van het thema!
Hierna zijn we begonnen met het thema “Gi-ga-groen”, hetzelfde als het thema van de kinderboekenweek dit jaar. Onze klasen werden omgetoverd tot een bos en een moestuin, vol geknutselde paddenstoelen (met hele lieve kabouters), egeltjes, vosjes en spinnen. Een moestuin vol met bloemkool, worteltjes, pompoen en tomaten en natuurlijk vogelverschrikkers en hard werkende kinderen! Heel gezellig! En ook binnen dit thema hebben we natuurlijk veel gewerkt, gespeeld, geknutseld, gezongen en natuurlijk ook veel gelezen!
Een hele fijne herfstvakantie en we zien jullie snel weer!

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Na de meivakantie zijn we begonnen met het thema groeien en bloeien. We hebben gezongen over de lente en van alles geknutseld: van rupsen tot bijen. Ook kregen we echte rupsen in de klas! Iedere dag hebben we hun bak verschoond en ze verse koolbladeren gegeven. We hebben gezien hoe de rupsen steeds groter werden, verpopten en hoe ze uiteindelijk veranderden in prachtige koolwitjes die we met zijn allen vrij hebben gelaten.
Ook in de moestuin hebben we gekeken hoe de plantjes groeien en bloeien. We hebben de plantjes water gegeven en gezocht naar kriebelbeestjes.

Na het thema groeien en bloeien was het tijd voor het thema kamperen en zomer. We zingen zomerliedjes, leren van alles over kamperen, knutselen badpakken en zwembroeken en spelen heerlijk buiten (met water). We genieten van de laatste weken met elkaar en van het lekkere weer.

Voor straks een hele fijne zomervakantie toegewenst!

De kleuterjuffen

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

De kleuters zijn na de voorjaarsvakantie ondergedompeld in het thema onder water.
We sprongen diep in de zee, bekeken de zeedieren, leerden dingen over dieren, knutselden octopussen, mooiste vissen van de zee. We maakten onszelf als duikers en zwommen tussen de schildpadden.

Het hele thema werkten we in dit thema, speelden spelletjes met vissen.


Na een paar weken kwamen de piraten en zeemeerminnen ook tevoorschijn in het thema.


De juffen speelden poppenkast voor de peuters en kleuters. Wat was dat leuk en ook een beetje spannend. Na afloop lieten de juffen zichzelf zien en mochten we achter de poppenkast kijken wat er allemaal lag en waar de juffen zaten.

In de zandtafel konden we zandkastelen bouwen, gouden stenen zoeken en zeven. Maar ook in de watertafel lagen zeedieren verstopt tussen de orbeez. Hihi, dat is een grappig gevoel met je handen in die bak (water) balletjes.

We hebben heerlijke prentenboeken gelezen in het thema en er kwamen nieuwe letters voorbij in onze letterboom. Welke woorden hebben een bepaalde letter in hun woord? Wat kunnen de kinderen dat al goed zeg.
In de week voor Pasen hebben we een gezellige Paascrea gehad met ouder- en omahulp. We speelden spelletjes, knutselden een paasmandje en vogelnestje en mochten koekjes bakken in de grote keuken!


De week voor de meivakantie zaten we ook zeker niet stil. We bewegen sowieso lekker veel tussendoor, maar we oefenen nu ook lekker het liedje voor de Koningsspelen; Fit top 10!

Wat zijn dat toch altijd heerlijke meezing en dansnummers van Kinderen voor kinderen.
We maakten Koningsdagmutsen, versierden onze eigen fiets/ step en we sluiten de week af met de Koningsspelen van 2022! En yesss weer met ouderhulp. Dat is toch weer fijn, terug naar normaal.
En dan is het even tijd voor de meivakantie. Tijd om bij te komen, uit te rusten en leuke dingen te doen.

Geniet ervan kanjers! Tot na de vakantie.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Afgelopen tijd hebben we gewerkt binnen het thema ‘muziek’.

Samen spelen, veel zingen en natuurlijk muziek maken met echte instrumenten, het was een groot feest! Ook hebben we djembé lessen gehad. We leerden heel zacht te spelen als muisjes, maar ook zo hard als een olifant en we maakten er samen een lied van.

Binnen het thema werd er ook veel geknutseld, zo maakten we schudkokers, een tamboerijn, en een accordeon, maar ook knipten en plakten we een xylofoon en een notenbalk.

We hebben naast de instrumenten waarmee we samen muziek maakten, bijvoorbeeld meespelen met 123Zing, ook met andere instrumenten kennis gemaakt. Zo hadden we een echte xylofoon in de klas! Op de xylofoon konden de kinderen tijdens het spelen en werken muziek maken, en juf Denise had een keer een elektrisch drumstel bij zich, waarop we allemaal even mochten spelen.

Kortom: de laatste tijd was het één groot muzikaal feest in de klassen!

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Na de herfstvakantie begonnen we met het herfstpad. Lekker naar buiten, in groepjes volgden we een pad. We eindigden in de speeltuin waar we op zoek moesten naar puzzelstukken. Daarna mochten we nog even spelen.

Ook startten we met een nieuw thema: post. We hebben een posthoek om brieven/ kaarten te maken, pakketjes te versturen, brieven te bezorgen, alles te wegen en natuurlijk betalen voor pakketten.

Langzaamaan kwamen we dichterbij de aankomst van de Sint. Altijd een superleuke, maar ook spannende tijd. We volgen het Sinterklaasjournaal altijd op de voet. Dit jaar was het weer spannend…. Ging de pakjeskamer op tijd open? Alles was van chocolade en er was ineens een babypiet.
Intussen hadden we op school sint-crea, we knutselden allerlei leuks voor in de klas, bakten kruidnoten en oefenden bij de pietengym.
Maar eind goed al goed… Sinterklaas kwam gelukkig op 3 december op school langs. Wat een feest!

Op bezoek bij de sint en zijn pieten, wat stond er allemaal in het grote boek? Gelukkig was de Sint weer trots op ons en sloten we af met een optreden voor de Sint en zijn pieten.


Tijdens de decembermaand kregen we ook nog djembé les, zo leuk en knap wat de kinderen na één les al konden. We trommelden als olifanten en muizen, telden in het ritme 1.2.3 en moesten tegelijk trommelen.

Na de Sint gezelligheid veranderde klas in een kerstklas. De lampjes kwamen tevoorschijn, de kerstboom werd door de kinderen opgetuigd en we knutselden gezellig in kerstsferen. Tijdens het spelen en werken zetten we gezellige kerstliedjes op.
We maakten kerstkaarten voor de bewoners van het Midden-Inn, maakten sfeerlichtjes, kerstbomen en kerstballen van papier en natuurlijk kwamen daar veel glitters bij kijken.

We sloten de decembermaand helaas iets eerder af, maar gelukkig wel met een kerstlunch en kerstcrea. Het was een gezellige tijd met elkaar en hopen elkaar snel te zien na de kerstvakantie.

Fijne feestdagen, zorg voor elkaar en blijf vooral gezond!

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 21-22)

Wat hebben we de afgelopen alweer veel gedaan.
We begonnen met het thema vriendschap. We leerden elkaar kennen, speelden spelletjes om elkaar beter te leren kennen en maakten met elkaar afspraken over hoe we met elkaar omgaan in en buiten de klas.


We hebben geknutseld, handtekeningen gemaakt en natuurlijk ook veel met elkaar gespeeld binnen en buiten.
Groep 2 is begonnen met werkjes maken op hun werkbrief, hoe leuk is dat. En wat lukt het ze al goed.

Eind september zijn we op schoolreis gegaan naar Pukkemuk, met de grote bus. Wat was het een toffe dag met elkaar.
We konden binnenspelen, buiten waren dieren, een skelterbaan, heel veel zand, een trampoline en het klompenbootje was favoriet.

Inmiddels zijn we begonnen aan het thema beroepen. Na de herfstvakantie gaan we daar nog mee verder, want wat is dat leuk. In de gang hebben we de brandweerhoek en de poppenhoek is omgetoverd tot kapsalon knip. Een feestje om daar te spelen! Er komen zelfs juffen op bezoek om hun haar te laten doen.


We hebben een tentoonstelling gehad met de hele school die in hetzelfde thema werkten, omdat de Kinderboekenweek ook het thema had: Worden wat je wil.

Een mooie afsluiter voor de vakantie om even bij te komen en uit te rusten. Weer opladen voor een nieuwe periode waar het soms ook spannend is met de Sint die hopelijk weer naar Nederland komt.
Fijne vakantie!