Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

De afgelopen tijd werd er in de kleuterklassen gewerkt rond het thema ‘zomer’. We maakten hierbij gebruik van het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar zee’.

We hebben heel veel gelezen in de klassen, alle boeken van boer Boris kwamen wel voorbij. Wat extra leuk hieraan is: de boeken zijn op rijm. Er werd dus gelijk veel gerijmd in de klas.

Ook hebben we veel leuke werkjes gedaan. Zo knutselden we bijvoorbeeld boerderijdieren (schapen en kippen), ijsjes, en een koffer waarin we onze spullen voor op vakantie in tekenden. Ook oefenden we met verschillende doelen, zoals het leggen van plaatjes (van klein naar groot) of een verhaal in de goede volgorde leggen en bijvoorbeeld het horen van de eerste-, middelste-, of laatste letter in een woord, de cijfers tot en met 20 en nog veel meer! Er is dus hard gewerkt, maar gelukkig hadden we ook genoeg tijd om te spelen.

Naast het harde werken hebben we de afgelopen tijd ook een hoop leuke dingen tussendoor kunnen doen. Zo hebben we bijvoorbeeld vaderdag gehad, we maakten een mooi cadeautje voor onze superheld op sokken! We hadden ook het zomerfeest van de kleuters, gezellig buiten waterspelletjes spelen op het plein, en als afsluiting een heerlijk ijsje!

Als klap op de vuurpijl sluiten we dit schooljaar af met de Feestweek! Een week lang hebben we iedere dag iets leuks te doen tussen het spelen en werken door. Zo sluiten we met zijn allen het (een beetje gekke) jaar toch nog gezellig af.

Tot na de zomervakantie allemaal!

Liefs, de kleuterjuffen.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Wat een gezellige tijd hebben wij gehad!
In de klassen hadden we het thema ‘jungle’. In de jungle-hoek konden de kinderen op zoek gaan naar verschillende sporen en deze meten, daarnaast zongen we veel liedjes en werd er natuurlijk ook hard gewerkt. We knutselden ook verschillende dieren, zoals toekans, flamingo’s en leeuwen!
Ook hadden we tussendoor nog de Paascrea, gezellig de hele dag knutselen, en natuurlijk Koningsdag! We versierden de fietsen voor koningsdag zodat de kinderen met een mooie fiets door het dorp konden.
Na de meivakantie gaan we aan de slag met het thema ‘Boer Boris gaat naar zee’, waarin de boerderij, maar natuurlijk ook de zomer terugkomt. Wij hebben er al zin in!
Groetjes,
de Kleuterjuffen.

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Dat was even schakelen… Ineens werd de laatste week voor de kerstvakantie heel anders. Het kerstgala kon/ mocht niet doorgaan en we hoorden dat we na de vakantie weer over moesten schakelen op online- thuisonderwijs.

Gelukkig wisten we hoe we dat konden aanpakken en zijn we hiermee aan de slag gegaan.
Zo gingen de juffen iedere ochtend online met alle kleuters en startten we met elkaar de dag. Zo konden we elkaar toch even zien en spreken.
De juffen bedachten voor iedere ochtend spelletjes, liedjes, beweegspellen, opdrachtjes om te gaan doen.
Zo deden we bijvoorbeeld een spelletjes: wat is er weg? Op de computer, speelden we quizzen met gekleurde voorwerpen, moest je sokken zoeken voor opdrachtjes. Lieten de juffen leuke speelideeën zien om thuis te doen.
Bijvoorbeeld tekenen op keukenpapier en een bakje water, een wedstrijd vanaf een helling met autootjes, een dobbelspel voor buiten en zo kwamen we de weken best door.

Tussendoor werd er lekker gezongen en voorgelezen.
Zo waren er ook de Nationale voorleesdagen, alle kinderen ontvingen thuis wat lekkers en een eigen boekje om lekker uit te (voor)lezen.
Er hebben ouders voorgelezen (online) en dat was erg leuk!
Gelukkig mochten we voor de voorjaarsvakantie nog 2 weken naar school. Met hier en daar wat aanpassingen en nieuwe regels worden we daar natuurlijk heel erg blij van. Heerlijk met elkaar, kletsen, lachen en spelen.
En wat boften we! Op de eerste dag lag er gelijk een pak sneeuw. Daar konden we de hele week van genieten. We kwamen dik aangekleed naar school en speelden veel in de sneeuw.


En wat fijn om weer met elkaar in de klas te kunnen spelen. Heel leuk en gezellig.
We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we toch beetje bij beetje de goede kant op gaan. Want dat zou ook heel fijn zijn!

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Wat een gezellige feestmaanden zijn het!

Na de herfstvakantie zijn we aan de slag gegaan met het thema restaurant. We maakten een pizzeria in de klas, maakten koksmutsen, stempelden woorden, knutselden pizza´s en we hebben onze eigen pizza gemaakt en natuurlijk opgegeten.


We leerden nieuwe woorden, speelden spelletjes, oefenden met rijmen en de cijfers en verzonnen woorden voor de letterboom met de letter ´r´.
Na drie weken kwam daar dan toch de Sint naar Nederland ondanks het gekke jaar. Natuurlijk begrepen we al snel dat Sinterklaas thuis zou werken dit jaar. Maar daar verzonnen we wel iets op. We maakten tekeningen voor Sinterklaas, speelden online bingo met hem en keken natuurlijk met elkaar naar het Sinterklaasjournaal.


We deden echte pietengym, bakten zelf kruidnootjes, knutselden, zongen veel liedjes en dansten op de muziek.


Gelukkig konden we Sinterklaas verjaardag toch vieren en belden we online met de Sint. Wat was dat bijzonder en leuk.
We hebben een fijne maar ook spannende tijd gehad.

Na het weekend was het gelijk sfeervol versierd in het thema kerst. De lampjes gezellig aan en ´s morgens het grote licht uit. Zongen we gezellig kerstliedjes in de klas en gebruikten we ook instrumenten. We leken wel op een orkest.
We hebben kerstkaarten gemaakt met elkaar, heerlijk geknutseld met veel glitters en natuurlijk als afsluiting voor de kerstvakantie was er een feest. Anders dan anders, maar ook erg leuk. In plaats van ons kerstdiner hadden we een kerstgala. Wow! Wat cool en spannend. In de avond naar school en wel in je mooiste feestkleding!


We wensen iedereen een fijne kerstvakantie met mooie feestdagen, ondanks dat dit jaar alles anders is….

Van de zomervakantie tot de herfstvakantie in groep 1/2 a (schooljaar 20-21)

Lang geleden… Leefden de dino’s

In de kleutergroepen hebben wij gewerkt over het thema dino’s. We vonden een mega ei in de klas. Hoe moesten we daar nou voor zorgen? Wat had het nodig? Wat zit erin? Spannend..spannend..spannend!
De volgende dag kwam het ei uit en de dino was geboren.

We leerden nieuwe en moeilijke woorden (archeoloog, uitgestorven, stegosaurus, brontosaurus, fossielen)
De afgelopen weken werkten we over dino’s. We speelden dino spellen, we oefenden met begrippen( van klein-groot, rangtelwoorden), zongen dino- liedjes, knutselden dino’s, zochten in de zandtafel dino botten en tekenden dino’s in de stad.
De laatste week van het thema bakten we dino koekjes en zongen we onze dino liedjes voor de peuters en maakten we daarvoor dino mutsen.

Nu is het tijd voor herfstvakantie en starten we na de vakantie met een nieuw thema.. Maar dat blijft nog even een verrassing!

Van de meivakantie tot aan de zomervakantie in groep 1/2 a.

Jippie! We mogen weer naar school.

Wat een gekke tijd hebben we gehad. Thuis aan de slag, maar ook gewoon thuis zijn.
Gelukkig hebben we elkaar op de schooldagen elke ochtend kunnen zien en horen. We waren dan online via Teams.
De juffen deden dan spelletjes met de kinderen, lazen voor, we zongen liedjes, kletsten met elkaar en we deden proefjes.

Gelukkig mochten we na de meivakantie weer half naar school. Dat was fijn, maar ook gek de helft was dan ook thuis.
Maar gewoon weer met elkaar live kunnen spelen was ook weer zo gewoon en leuk.

Gelukkig zijn we de laatste schoolweken gewoon op school geweest en ook nog met de hele groep. We hebben weer heerlijk gespeeld, geverfd, gewerkt, buiten gespeeld, gedanst en gezongen.

 

We werkten met elkaar aan het thema zomer. We hebben vliegers en kwallen geknutseld, leerden ook nieuwe woorden, speelden zomerspelletjes en hadden een “echte” ijssalon in de klas.

Daar is superleuk gespeeld. Er werden ijsjes besteld, bolletjes geschept, geld geteld en heerlijk gelachen op het terras. Tijdens het thema hadden we ons kleuter zomerfeest. Samen met groep 8 gingen we (water)spelletjes doen.

We eindigden met een waterfestijn en een verkoelend ijsje! Kortom een mooie afsluiting voor de zomervakantie!! We wensen iedereen een fijne zomer.

Van de voorjaarsvakantie tot de meivakantie in groep 1/2 a.

Niet in de klas maar allemaal thuis

Wat een gekke tijd. We zijn helemaal niet met elkaar in de klas sinds 16 maart. Gelukkig kunnen we iedere ochtend met alle kinderen live gaan via Teams.Wat is dat gezellig. Even met elkaar kletsen, spelletjes doen, de juf leest voor en we bekijken met elkaar foto´s van dingen die de kinderen thuis doen.

 

De eerste drie weken van het thuisonderwijs hebben alle kleuters voor iedere week een bingo gekregen. Hierop konden ze elke dag verschillende activiteiten kiezen om te doen.

Na drie weken hebben we er een nieuwe variant gekozen, namelijk opdrachtkaartjes voor de grabbelton. De juffen zoeken, maken en verzamelen iedere week opdrachten voor groep 1 en 2.

Alle spullen worden op woensdag thuisgebracht bij de kinderen. Wat krijgen we dagelijks veel leuke foto´s opgestuurd van knutsels, werkjes, een rondje buiten in de natuur en heerlijk spelen.

   

    

Daar worden we blij van! En hard gewerkt wordt er zeker. Alles waar we mee in de klas aan de slag zijn of zouden gaan zit wekelijks in de tasjes als opdracht.

We zijn trots op jullie allemaal en natuurlijk alle ouders!! Samen staan we sterk.

Heel fijne meivakantie allemaal!!

Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie in groep 1/2 a.

Op 7 januari is groep 1-2A gestart met een leuk nieuw thema: Winter.

Op naar weer veel gezelligheid en leerzame momenten in 2020! We zijn gisteren gestart met het thema winter. Zo hebben we het prentenboek: Wat een winterslaap voorgelezen, woorden bedacht over de winter en al werkjes gedaan die bij het thema horen. Hopelijk kunnen we binnenkort nog een keer spelen in de sneeuw of misschien zelfs wel het ijs op. In de kring hebben we aan elkaar verteld wat we hebben gedaan in de kerstvakantie en hebben we heerlijk binnen en buiten gespeeld.

Er is het nodige meegemaakt en geleerd

Aan het begin van de week vonden we een schildpad in de klas, die bij ons zijn winterslaap wil houden. In de kring hebben we geoefend met de begrippen meer en minder, woorden die bij de winter horen, we hebben geleerd over harde en zachte geluiden bij muziek en we hebben door te tellen de schildpad geholpen om bij zijn nieuwe bed te komen!

Het boek van de Gruffalo heeft tot mooi spel en mooie plaatjes geleid.

Techniekles en rekenen…

Vandaag hadden de kleuters weer eens een techniekles van meester Jasper. We maakten vishengels en leerden zo hoe magneten werken! Verder is er gezellig gespeeld in de klassen en veel voorgelezen de afgelopen dagen. Daarnaast zijn we begonnen met het 100 dagen rekenproject. Hierbij mag iedere dag een rietje in een bekertje gedaan worden totdat we 100 rietjes hebben. Vandaag mochten we het 10e rietje in het bekertje doen  En hier hoorde het verhaal van verdrietige Koning Kien bij. De kinderen hebben hem al blij kunnen maken door dingen met het getal 10 te maken voor zijn koninkrijk. En dat mogen ze de komende weken nog verder uitbouwen

Een nieuw thema:

Gisteren zijn we in de kleuterklassen gestart met het nieuwe thema: ziek zijn. Het thema is in de klassen geïntroduceerd en er is een doktershoek gemaakt waar de kinderen heerlijk kunnen spelen! Ook de eerste werkjes zijn gemaakt: groep 2 maakt een dokterskoffer en groep 1 verft bloed en plakt hier later pleisters op.

Tussendoor tijd voor studiedagen en actie dagen in verband met de onderwijsproblematiek die om aandacht vraagt.

Ingesloten de link naar onze FILMpje Blauw har(d)t in actie. https://youtu.be/Nyl9t6asUj4 (Kopiëren en plakken in de browser)

De film staat ook op onze website: kjs-heerjansdam.nl (naar beneden scrollen op de Home pagina)

Veel kijk plezier.

We kunnen het waarderen als u het filmpje wilt delen op socialmedia En als u het tegenkomt wilt liken.

Bedankt voor uw hulp! Team KJS

Het thema ziek zijn is meer en meer uitgewerkt in de klas.

Maar er wordt aan meer zaken gewerkt…

Het was een drukke week! We hadden deze week weer een dansles van Toppie Sport en begonnen een knutselwerkje voor Valentijn. Tussendoor is er gewerkt en gespeeld, gelukkig konden we ondanks de storm vaak toch gewoon naar buiten! We probeerden een brug te bouwen en oefenden met de beebot met hulp van mama’s tijdens de techniekochtend op woensdag. We oefenden met letters, puzzelen, vormen, tellen enzovoort!  Natuurlijk is er ook weer gezellig getekend, gebouwd en in de doktershoek gespeeld. Om de week af te sluiten kwam meester Jasper weer een gave techniekles geven!

Een leuk thema wordt op een leuke manier afgerond!

Deze week sluiten we het thema: ziek zijn alweer af. Wat hebben we veel geleerd, geknutseld, gespeeld, gezongen en gezien. Na het ziek zijn is het altijd fijn om weer beter te worden. Daarom willen we deze week graag ” beter” afsluiten.  We hebben het gisteren en vandaag gehad over groente en fruit, vergelijken van kleuren, een staafdiagram maken van alle soorten fruit. We hebben weer gewisseld met de groepen 1 en 2 op maandagmiddag. Groep 2 deden in circuitvorm allerlei leuke (spel)opdrachten in het thema ziek zijn. Zo spelen we ook nog lekker in de doktershoek, maken we een stethoscoop en krijgen we donderdag nog speciaal bezoek. Er komt een kinderverpleegkundige in de klas op bezoek. ( de moeder van Wolf ) Daarom mogen alle kinderen op donderdag één knuffel(beer/dier) meenemen zodat deze mee kan op bezoek bij de zuster.

Na al dat harde werken is het tijd voor een welverdiende voorjaarsvakantie.

Heel fijne vakantie allemaal!!

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie in groep 1/2 a.

Wat een gezellige tijd is het toch na de herfstvakantie. We hebben Sinterklaas weer naar Nederland zien komen.
We genoten van deze tijd, erg gezellig en toch ook altijd erg spannend. We hebben in de groepen lekker gespeeld in het Sinterklaashuis,
geknutseld in het Sinterklaasthema. Met natuurlijk de jaarlijkse Sint-crea. Hierbij werden we een hele ochtend geholpen door enthousiaste mama’s en oma’s. Zij hielpen de kinderen met knutselen, bakken in de grote keuken en natuurlijk DE Pietengym! Wat een feest!!
En we hadden weer geluk dat Sinterklaas op donderdag 5 december tijd had om een bezoekje te brengen aan de school.
Wat een extra gezellige dag was dat met elkaar. We mochten in de Schatkamer van Sint allemaal zelf een cadeautje kiezen.

Tijd om te schakelen is er weinig, want dan komen de gezellige lampjes en kerstbomen in de klassen kijken.
Een gezellige tijd in de klas, waar we gezellig kerstliedjes zingen, gezellig spelen met ons nieuwe poppenhuis- gekregen van Sinterklaas. En waar de glitters je om de oren vliegen…
Als afsluiting voor de kerstvakantie hebben we een gezellig kerstdiner op woensdagavond en hebben we donderdag een gezellige kerstcrea met elkaar.

Wij wensen iedereen een fijne kerstvakantie!

  

    

  

  

De eerste weken van het schooljaar 2019 – 2020

Na de zomervakantie zijn we bij de kleuters begonnen met het thema ‘Het Kleurenmonster’. We hebben geleerd over kleuren en over emoties. We hielpen de kleurenmonsters door opdrachtjes te doen en oefenden zo bijvoorbeeld rijmen, sorteren en tellen. Daarnaast knutselden en tekenden we ook monsters. Ook was er veel aandacht voor hoe we met elkaar omgaan en wanneer je je blij, boos of verdrietig voelt.

Op 30 september zijn de kleuterklassen samen op schoolreis geweest naar De Belhamel. Hier hebben we samen binnen- en buiten kunnen spelen! Ook kregen we nog wat lekkers te eten en te snoepen. Het was een hele leuke dag!

Daarna hadden we nog de opening van de Kinderboekenweek. Het thema was ‘reis mee!’. De kleuters leerden binnen dit thema over Nederland. We verfden Delfts blauwe borden, knutselden molens en groep 2 deed ook een schrijfoefening: de liggende acht, die ze later omtoverden tot een weg! Tussendoor hadden we ook nog het juffenfeest, waarbij we een hele leuke cardiodrum workshop hadden en een pannenkoekenlunch! Als afsluiting van de Kinderboekenweek hadden we een prachtige tentoonstelling, waarbij je door heel de school op bezoek kon in verschillende landen!

Het waren hele gezellige weken en na de herfstvakantie starten we weer met een nieuw thema!

Groetjes, de kleuterjuffen.