Corona stand van zaken op de KJS…

 

Nog steeds doen we aan alle kanten ons best om de besmetting kans zo laag mogelijk te houden.

We merken dat ouders het lastig vinden dat kinderen zoveel handen wassen. We hebben kritisch gekeken naar de zeep die we gebruiken en hebben handcrème in alle klassen gelegd. Op die manier hopen we schrale handen een beetje te voorkomen. Handen wassen zal doorgaan omdat het nodig is om de besmettingskans zo laag mogelijk te houden.

 

Ook merken we dat ouders het lastig vinden dat verkouden kinderen thuis moeten blijven. Helaas is dit echt noodzakelijk. Want verkoudheid is besmettelijk. Hier hebben we een paar websites over en voor geraadpleegd. https://www.kno.nl/patienten-informatie/neus/verkoudheid/ , https://www.rivm.nl/griep-griepprik/zorg/informatiemateriaal

Als kinderen verkouden naar school komen zullen ze andere kinderen en volwassenen besmetten. Deze worden dan (ook) verkouden.  Meerdere kinderen en volwassenen moeten hierdoor dan thuis blijven. Ze moeten zich gaan laten testen, waardoor het voor kan gaan komen dat er lessen komen te vervallen. Niet omdat er sprake is van Corona, maar omdat er sprake is van verkoudheid.

De regels zijn hier daarom heel helder over.

Kinderen die verkouden zijn moeten thuisgehouden worden. Om deze reden zullen we verkouden kinderen dan ook steeds naar huis sturen. Het fijnst is echter als dit niet nodig is omdat ouders hun verkouden kind zelf al thuishouden.

 

We weten van veel scholen in de omgeving dat de besmettingen onder kinderen oplopen en groepen naar huis gestuurd moeten worden. Het is duimen dat dit voor ons niet nodig gaat zijn.

 

Op dit moment heerst er wel een en ander aan ziektes bij ons op school anders dan Corona. Vrij veel kinderen zijn thuis in verband met klachten als buikpijn, misselijkheid, koorts. Verschillende ouders hebben hun kind laten testen. Deze bleken negatief. We zijn erg blij met deze uitkomst maar ook met het feit dat ouders hun kind laten testen.

Op die manier helpen ze met voorkomen van de verdere verspreiding van Corona.

Maar ook beschermen ze onze leerkrachten die dagelijks voor de klas staan.

 

Het is nog steeds zo dat de school geen uitstapjes mag organiseren. De schoolreis die gepland staat op 12 april komt hierdoor te vervallen.