Verkeersexamen 2021

Heel trots mag ik mededelen dat heel groep 7 is geslaagd voor het landelijk theoretisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland dit schooljaar!

Wat een kanjers!

Vorig jaar was ook de gehele groep geslaagd maar door de eerste Lock down vanwege corona kon toen niet het praktijk examen worden afgenomen.

Dit jaar staat het praktijk examen gepland op woensdag 26 mei. Het was echt fantastisch hoe snel alle ouders hebben gereageerd om de groepen 7 & 8 dit jaar te assisteren om het examen te laten plaats vinden.

De kinderen fietsen in hun eentje een uitgezet parcours door Heerjansdam. Ze dragen een hesje met een nummer erop. Door heel het dorp zitten op strategische punten observanten om te kijken of de leerlingen de goede handelingen verrichten en noteren dit op een lijst.

Het is natuurlijk heel belangrijk dat de leerlingen op een goede fiets zitten. Deze worden van te voren gekeurd door de politie. Hieronder ziet u waar de fiets aan moet voldoen. Het is ook wel fijn als het kind de fiets al goed kent. Dus dat hij/zij er vaker op heeft gefietst. 😉

Het wordt weer mooi weer dus graag de aandacht voor de campagne van VVN:

 

Ga lopend of fietsend naar school

Meedoen is makkelijk

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer! Doe jij ook mee? Laat de auto staan en breng je kind(eren) vaker lopend of met de fiets naar school. Dit maakt de schoolomgeving veiliger. Ook doen kinderen zo meer praktijkervaring op. Vrijwel iedereen is verkeersdeelnemer. En dus kan iedereen ook een steentje bijdragen om het verkeer veiliger te maken.  Iedereen veilig over straat.

Dankjewel!                                                                       

Heel graag willen we iedereen erop attenderen om te wandelen op de stoep voor de het RaJuBiBos met de fiets aan de hand en de fietsen te parkeren op de daarvoor bestemde plekken tussen de rekken.

 

Groetjes,  Juf Femke