KJS start pilot afvalvrije school

In de week van 15 -19 oktober zal het onderwijs op onze school veel in het teken staan van het milieu. Kinderen leren over afval en afvalscheiding. Over de kansen om zelf en samen te werken aan een beter milieu en waarom dit belangrijk is.

Op maandag zijn we de ochtend buiten gestart met kinderliedjes over een beter milieu en Ruut van Hooft die een Don Quichot verbeelde in gevecht met het vele plastic afval.

Later in de ochtend heeft hij voor de onderbouw en later voor de midden/bovenbouw zijn theatervoorstelling ‘de Wereldwachter’ uitgevoerd.

Een voorstelling die heel leerzaam, ontroerend maar zeker ook vol humor was.

Een goede inspiratie voor de kinderen en het team om enthousiast aan de slag te gaan voor een beter milieu.

Op dinsdag komt vuilophaaldienst HVC naar school. Van hen zullen we leren hoe we afval kunnen scheiden. Ze brengen meteen ook spullen mee die afvalscheiding mogelijk maakt.

Gedurende de hele week zullen we op school en in het dorp aan de slag gaan met het schoner maken van onze omgeving.

Er zullen lessen gegeven worden over afval, er zullen liedjes en dansjes geleerd worden en er zal geknutseld worden met afvalmaterialen (kosteloos materiaal genoemd).

Op vrijdag sluiten we de milieuweek samen af op het schoolplein, waar de geleerde liedjes gezongen worden en kinderen laten zien wat ze gemaakt en/of geleerd hebben.

We zullen er ook meteen de herfstvakantie inluiden.