Parkeren buiten de vakken……

Voor de voorjaarsvakantie kreeg school een aantal mails van een vader die zijn buik vol heeft van ouders die hun auto voor en na schooltijd buiten de parkeervakken neerzetten.

Bij de ingang van de straat staat een verkeersbord dat duidelijk maakt dat parkeren buiten de vakken niet toegestaan is. Helaas zijn er behoorlijk wat ouders die zich niet aan deze regel houden. Auto’s blokkeren hierdoor gedeeltelijk de smalle weg die voornamelijk een fietsstraat is. Om zo het fietsen naar school veilig mogelijk te maken voor kinderen en hun ouders.

Daarbij zijn er ook ouders die hun auto gedeeltelijk op de stoep zetten. Hierdoor blokkeren ze gedeeltelijk de stoep waarover kinderen en ouders naar school toe komen. Het veroorzaakt gevaarlijke situaties. Heel begrijpelijk dat de vader boos is.

De mails zijn doorgestuurd naar de politie met het verzoek om de komende periode weer eens te handhaven. Op verzoek van de boze vader onderstaand de foto’s, maar een beetje aangepast, om duidelijk te maken wat er bedoeld wordt met het verkeersbord en de gevaarlijke situaties.

Maar vooral tot slot een dringend verzoek: beste ouders, kom lopend of fietsend naar school.

Is dit niet mogelijk, parkeer dan in de vakken. Zijn deze vol? Een stukje verder in de straat zijn parkeergelegenheden genoeg. Het is echt niet nodig om verkeersregels te overtreden of verkeerssituaties onveilig te maken.