Moestuin (april ’24)

De Koningin Julianaschool uit Heerjansdam heeft sinds 2022 een schoolmoestuin op het volkstuincomplex Ons Genoegen. Elke week wandelt er wel een groep kinderen van school naar de moestuin om te komen zaaien, wieden of oogsten. En op talentenmiddagen kunnen kinderen ook de moestuin kiezen. Zo leren de kinderen waar ons voedsel vandaan komt.

De week tussen 8 en 12 april was de landelijke week van de schooltuin. Die week werd officieel geopend door wethouder Ronald de Meij. Samen met drie handige kleuters plantte hij een druif op de schooltuin. Dat was het startsein voor veel extra activiteiten. Meester Richard van Natuurstad Rotterdam gaf de kleuterklassen een pieperles. Op een zonnige woensdagmiddag konden de kinderen na schooltijd met een strippenkaart allerlei leuke dingen doen. En op donderdag werden er smaaklessen verzorgd door moestuincoach Kor van Duzadorp.

De extra lessen werden mede mogelijk gemaakt door JOGG van de gemeente Zwijndrecht die dit soort gezonde initiatieven van harte ondersteunen.

We zijn altijd op zoek naar (groot)ouders die ons af en toe willen helpen in de moestuin. Bent of kent u iemand die dit graag zou willen, dan kunt u bellen met Sandra 0616567336. Alvast bedankt!

De moestuin commissie