Chiara is kinderambassadeur!

“Ik had mij aangemeld voor de verkiezing van kinderburgemeester en kinderambassadeurs. Ik mocht toen samen met allemaal andere kinderen op het gemeentehuis meedoen met de pitch. Dan moet je vertellen waarom je kinderambassadeur wil worden en wat je belangrijk vindt in je woonplaats. De volgende dag kregen we een berichtje dat ik komend jaar kinderambassadeur mag zijn. Er is 1 kinderburgemeester en 12 kinderambassadeurs. Met elkaar gaan we nadenken over bijvoorbeeld veiligheid, natuur, schone leefomgeving en nog meer dingen. 1 keer in de 6 weken komen we dan bij elkaar om dingen te bespreken. De echte burgemeester is daar ook bij. Binnenkort wordt in de krant bekendgemaakt wie komend jaar de kinderburgemeester en kinderambassadeurs van de gemeente Zwijndrecht zijn. Daar is een fotoshoot voor geweest en toen moest ik eerst alleen op de foto en daarna met alle kinderen. In september word ik ook nog beëdigd op het gemeentehuis.”

Op dinsdag 12 september is Chiara beëdigd als kinderambassadeur van de gemeente Zwijndrecht. Bij de start van de raadsvergadering in het gemeentehuis van Zwijndrecht.

De KJS is trots op onze leerling uit groep 8!