We hebben een moestuin!

Goed nieuws! Vol trots kunnen wij melden dat wij sinds kort de eigenaar zijn van onze eigen schoolmoestuin. En wat voor één: hij is maar liefst 320 m2! Deze moestuin is op volkstuinvereniging “Ons genoegen” in Heerjansdam. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 gaan straks aan de slag in de moestuin…zaaien, oogsten en alles wat bij deze processen hoort.

Met je handen in de grond het proces van dichtbij meemaken. Wat is er nodig om planten te laten groeien? Wat voor invloed heeft het weer? We hopen verschillende lessen in de praktijk aan te kunnen bieden.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het moestuin seizoen. Met behulp van Jos Scherpenisse, een vrijwilliger en tevens betrokken bij Rechtstreex Heerjansdam, zijn we aan het inventariseren wat we allemaal nodig hebben en hoe we het precies aan gaan pakken zodat we straks helemaal klaar zijn voor het seizoen. Met de opbrengst van de moestuin hopen we aan het einde van het seizoen samen met de kinderen iets lekkers te kunnen maken. Dat wordt smullen!

Wij kijken uit naar een mooi seizoen.

Voor de moestuin gaan we binnenkort ook actief op zoek naar vrijwilligers daarover hoort u t.z.t. meer.

Team moestuin

(bestaande uit: juf Ingrid, juf Marleen, juf Eva, juf Kayleigh, Annerieke (moeder van Olivia en Mathilde) en Sandra (moeder van Ruby)