Studiedag OZHW break out

Donderdag 23 maart was een studiemiddag voor heel OZHW.
In het kader van ‘de stem van de leerling’ waren kinderen van de bovenbouw van het primair onderwijs en kinderen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs uitgenodigd door het bestuur. Zij werden ontvangen op de SS Rotterdam en mochten die middag met elkaar in gesprek.

Een verslag van die middag van de kinderen:

We kwamen aan op de SS Rotterdam het was er super mooi en erg groot. Toen we binnen waren lagen er veel hapjes en drankjes, en toen kregen we een presentatie over wat  we nou gingen doen. We mochten als eerst vragen stellen  aan de directeuren van de directeuren van alle OZHW scholen. We gingen daarna het visie spel (een visie spel is een spel waarbij je 3 vragen krijgt en dan moet je, je poppetje op een van de 6 antwoorden zetten ) doen en de andere groep  ( de middelbare school) kregen een rondleiding , daarna kregen wij een rondleiding en gingen zij een debat doen.

Toen we de rondleiding kregen ging de gids even wat vertellen over de geschiedenis van de SS Rotterdam en daarna kregen we een rondleiding. We zijn langs een Theater  geweest en langs het stuurhutje en we zijn ook in de zaal geweest waar Feyenoord  een feestje gevierd heeft. Op het laatst van de rondleiding kregen we een mini model van de SS Rotterdam te zien. Na de rondleiding kregen we een toneel stukje te zien. Bij het toneelstuk hoorde ook een leuk afsluit spel waarbij je moest volleyballen met grote strandballen. In SS Rotterdam zijn er ook heel veel beroemde mensen gekomen zoals K3 en Michael Jackson. We kregen een blaadje waarop we moesten schrijven wat de minpunten en pluspunten van onze school zijn.

Minpunten:

Irritante stoelen
Klaslokalen zijn heel warm (airco)
Weinig muziekles op school

De pluspunten:

Leuke activiteiten
Goed aanbod voor mensen die hulp nodig hebben met bepaalde dingen en voor mensen die moeilijkere dingen nodig hebben

Wat vinden wij?

Wij vinden dat iedereen iets kan bereiken ook al gaat het moeilijk of duurt het langer dan andere maar je kan alles (geld verdienen als je geen geld hebt) Bijv.( een taal leren als je uit een ander land komt) en dat iedereen gelijke kansen krijgen.

Groetjes  Mette, Manouk, Noor, Sven.

 

Na deze middag zijn de 4 leerlingen in gesprek gegaan met Diana, onze directeur.

Tijdens een lunch hebben zij de plus- en minpunten toegelicht. Ook hebben we het gehad over armoede en gelijke kansen op school. Een waardevol gesprek!