Kinderboekenweek 2022

Op woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek 2022 met het thema: “GI-GA-GROEN”. In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Lees en leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

We nodigen jullie op woensdag 5 oktober om 8.45 uur uit voor een feestelijke opening en dans op het schoolplein. De kinderen van de KJS en de Yes! mogen die dag natuurlijk verkleed komen passend bij het thema GI-GA-GROEN (als dier, in het groen of kleding met een dierenprint)!

Tijdens deze editie van de Kinderboekenweek komt er een schrijfster op school, is er de KJS voorleeswedstrijd en zijn er verschillende activiteiten om vooral het leesplezier te vergroten.

Ook dit jaar organiseren we tijdens Kinderboekenweek een boekenruilbeurs voor de groepen 1 tot en met 8 van de KJS, de Rank en de Yes!. De kinderen kunnen één (of meerdere) kinderboeken bij hun juf/ meester inleveren (inleveren kan t/m maandag 10 oktober).
Het boek moet in goede staat zijn. De boeken worden per klas opgehaald en vervolgens geordend op leeftijd. Op donderdag 12 oktober mogen de kinderen onder schooltijd één boek uitzoeken. Wij gaan ervan uit dat iedereen een boek meeneemt om te ruilen!

Als klapstuk van de Kinderboekenweek organiseren we weer een tentoonstelling in iedere groep!
Op woensdagavond 12 oktober zijn ouders, verzorgers, grootouders, familie en vrienden vanaf 17.30 uur tot 19.00 uur welkom om te komen kijken.
In iedere klas is er een tentoonstelling van wat er tijdens de Kinderboekenweek is geleerd en gemaakt.

We hebben er zin in!