Wisselingen in ons team (omdat het een met het ander samenhangt…)

Gisteren hebben de ouders van de leerlingen van groep 1-2 A, 1-2 en van groep 6 een brief ontvangen. In deze brief hebben wij laten weten dat er in januari/februari wisselingen plaats zullen vinden in de groepen.
De oorzaken van deze wisselingen zijn divers en hangen samen.

Aan het einde van de zomervakantie bleek dat juf Gaby niet zou kunnen starten met lesgevende taken. Juf Marjolein was zo lief om te wisselen van groep 1-2 B naar groep 6. Ze is inmiddels gewend boven in de klas en vindt de groep een leuke en lieve groep kinderen. Wel heeft ze gemerkt dat lesgeven aan kinderen in de leeftijd van groep 6 niet haar voorkeur heeft. Ze mist kleuters.

Het werken van juf Marjolein in groep 6 heeft gemaakt dat juf Ingrid van groep A naar groep B gegaan is.
Een paar maanden geleden bleek juf Yvette (die lesgeeft in groep 1-2A) zwanger. Zij zal ergens de komende periode met verlof gaan.

Er moest dus gezocht worden naar een nieuwe leerkracht voor ons team, die in ieder geval tijdens de afwezigheid van juf Yvette ons team kan versterken. Omdat we op school zowel kinderen als leerkrachten graag in hun kracht zetten en gelukkig zien, hebben we gezocht naar een bovenbouw leerkracht. Dit zodat juf Marjolein weer een aantal dagen naar de kleuters terug kan.

Deze nieuwe leerkracht hebben we gevonden. Juf Eva Meijer zal vanaf januari drie dagen per week, bij ons les komen geven.
Zo lang juf Yvette nog werkt, zal ze samen met juf Marjolein groep 6 lesgeven en kennis maken met onze school en onze manier van werken. Zodra de situatie het toelaat zal juf Marjolein dan ook les gaan geven in groep 1-2B en juf Ingrid zal teruggaan naar 1-2A.
Een aantal verschuivingen dus binnen school.

Verschuiven tijdens een schooljaar is niet ideaal. Het is ook niet wat wij graag doen.
Gezien de situatie echter denken we dat dit op dit moment de juiste en uiteindelijk de meest rustige keuze zal zijn. De meeste kinderen van de kleutergroepen kennen immers de leerkrachten al die in hun groep komen. De kinderen van groep 6 krijgen de tijd om aan de nieuwe leerkracht te wennen en de juf Eva krijgt ruim de tijd om de kinderen van de groep en de werkwijze te leren kennen. Ze gaan in januari immers de groep samen draaien.

Eva Meijer zal zichzelf in een volgende Nieuwsflits kort aan u voorstellen. Mogelijk dat u haar echter al kent, ze heeft namelijk een van haar kinderen bij ons op school. En ze woont samen met haar gezin sinds kort in de prachtige nieuwe wijk bij school.