Uit onze PC godsdienstlessen

Uit onze PC godsdienstlessen

Juf Doretta stuurde ons dit leuke verslag.

Dit jaar zijn we de lessen begonnen met het verkennen van de Bijbel. De kinderen hebben ontdekt dat de Bijbel eigenlijk een boek is dat vol staat met andere boeken. Ze hebben geleerd hoe de Bijbel is ontstaan en waarom dit een belangrijk boek is voor christenen.

De lessen erna zijn we aan de slag gegaan met verhalen uit de Bijbel. Zo hebben de kinderen het verhaal van de Barmhartige Samaritaan gehoord en hebben zij nagedacht hoe zij andere mensen kunnen helpen, zelfs de mensen die zij misschien niet zo aardig vinden.

Na dit verhaal hebben we een grote sprong terug in de tijd gemaakt. We hebben verhalen gehoord over reizen, dit sloot mooi aan bij de Kinderboekenweek.
In de Bijbel zijn mensen vaak op reis gegaan. Zo hebben we het verhaal van Abraham gehoord en de speciale vriendschap die hij had met God.
Bij het verhaal van de broers Jakob en Esau hebben we nagedacht over jaloezie en vertrouwen op een ander.
Na de reis die het volk Israël maakte na het nieuwe land, hebben we het verhalen gehoord over het leven in het nieuwe land.
Bij het verhaal van de richter Gideon hebben de kinderen ontdekt dat iedereen op zijn/haar manier een held kan zijn.
Het verhaal van Ruth ging over iemand die besloot om bij haar nieuwe familie te blijven, ondanks dat ze het volk van haar nieuwe familie niet kende.

De maand december staat voor de deur en dat betekent dat we langzaam toewerken naar het kerstverhaal.

Hartelijke groet,
Doretta Hagoort

Bedankt voor dit mooie verslag juf!