Uit de godsdienstles (oktober 2020)

Na de zomervakantie zijn de lessen PC GVO weer gestart. Voor sommige kinderen zoals vanouds, voor een hoop kinderen een nieuwe ervaring.
De eerste weken hebben we (opnieuw) kennis met elkaar gemaakt en besproken hoe we met elkaar werken in de godsdienstles. We hebben besproken dat iedereen anders kan denken over de verhalen die verteld worden, iedereen heeft daar een eigen mening over en dat we die mening respecteren.
Het kennismaken met elkaar deden we onder andere door na te denken over eigenschappen. De kinderen wisten goed positieve eigenschappen van elkaar te benoemen. In groep 3 t/m 6 hebben rondom dit thema een verhaal van Nerflanders gehoord die heel graag een gestrand gezin wilde helpen, maar waarbij dat niet lukte. Totdat ze aan de slag gingen met de dingen waar ze goed in zijn. We hebben ook stil gestaan bij de betekenis van onze naam. In de hogere klassen hebben we na aanleiding van het verhaal “de jongen die zijn naam verdiende” nagedacht over de betekenis van namen en wat onze naam betekend. Deze les was een inleiding op de les over de naam van God. De kinderen hebben ontdekt dat christenen en joden de naam van God zo heilig vinden dat ze de echt naam van God uit respect niet uitspreken. De kinderen hebben het scheppingsverhaal gehoord. De kinderen uit groep 3 t/m 6 zijn bezig gegaan met een kleurplaat waarin elementen uit het verhaal naar voren komen, zoals een heel aantal dieren. De oudere groepen hebben een werkje gemaakt waarin via luikjes terug te zien is wat God op dag 1, 2 etc. gemaakt heeft.
De weken vliegen om, de herfstvakantie staat alweer voor de deur. De kinderen komen met plezier naar de les zie ik en sommige kinderen vinden dat de les altijd wel erg snel weer voorbij is.

Alvast een fijne herfstvakantie!

Hartelijke groet,
juf Doretta