Uit de godsdienstles, juni 2022

Het schooljaar is bijna voorbij en dat betekent dat ook de lessen GVO bijna voorbij zijn. Het afgelopen jaar hebben we samen veel verhalen gehoord en goede gesprekken met elkaar gevoerd.

Voor de leerlingen van groep 3-7 was er een gastles van de dominee uit de Dorpskerk, Sjaak Teuwissen. Hij kwam speciaal langs om de vragen die de leerlingen voor hem bedacht hadden, te beantwoorden. Daarnaast vertelde hij over zijn werk als dominee. De vraag wat zijn lievelingsverhaal uit de Bijbel was, vond hij best lastig te beantwoorden. Maar als u benieuwd bent naar zijn hobby’s, dan kunnen de kinderen u dat vast allemaal vertellen.

Groep 8 ging op excursie naar de Dorpskerk. Ze kregen de gelegenheid om rond te lopen in de kerk. Bemand met post-it’s en een pen werd de kerk verkent. Overal waar ze vragen over hadden, konden ze een post-it met een vraagteken plakken. Op dingen of plekken die ze mooi vonden, konden ze een post it met een uitroepteken plakken. De dominee gaf uitleg bij de vraagtekens. Er was zoveel te zien en te vragen dat we tijd te kort kwamen. De kinderen die GVO gevolgd hebben, kregen van de kerk een Bijbel in Gewone Taal als afscheidscadeau en aandenken aan de lessen GVO mee.

De laatste lessen staan voor de deur, ik kijk terug op een mooie tijd met de leerlingen. Voor nu wens ik u en de kinderen een mooie zomer toe en graag tot volgend schooljaar!

Hartelijke groet,
Juf Doretta