Uit de godsdienstles (febr.2022)

Na de kerstvakantie zijn de GVO lessen weer gestart. Het was jammer dat de kerststerren niet op school afgemaakt konden worden, maar ik heb van een aantal leerlingen begrepen dat zij thuis kerststerren gemaakt hebben. Erg leuk om te horen!
In de lessen hebben we nagedacht over de wijzen uit het Oosten. Waarom maakten zij zo’n verre reis voor een baby? Samen hebben we nagedacht of er iets is waar de kinderen veel moeite voor willen doen. Daar kwamen mooie gesprekken uit voort. De rode draad is toch wel dat de kinderen zich in willen zetten voor familie en vrienden en hen willen helpen.
De twaalfjarige Jezus in de tempel kwam ook voorbij. De kinderen konden goed vertellen wat voor hen een fijne plek is waar ze graag willen zijn. Na een gesprek over het verhaal gaan we aan de slag. De precieze invulling daarvan hangt af van de les. Groep 8 bijvoorbeeld ontdekte na het lezen van het verhaal van de twaalfjarige Jezus in de tempel dat er diverse rollen in het verhaal zitten en zij wilden het verhaal wel naspelen. Hier gaan we nog mee aan de slag. Andere groepen hebben een boekrol gemaakt waarbij zij zelf mochten kiezen hoe het verhaal vormgegeven werd in de boekrol.
Elk kind krijgt bij de start van GVO een map waarin de materialen bewaart kunnen worden. De mappen worden in de loop van het jaar ingekleurd en versiert. Zo is op de map het eigen verhaal van het kind te bewonderen.

Groetjes juf Doretta (Godsdienstjuf)