Thuisonderwijs KJS 2.0, we kregen reacties van ouders….

Thuisonderwijs KJS 2.0, we kregen reacties van ouders….

Deze week is het team druk geweest met het organiseren van het thuisonderwijs. Voor de twee weken na de kerst hebben we een dag vullend programma ontwikkeld.

Dit om alle lesdoelen aan bod te laten komen. Om de kinderen flink te laten leren, ook al zitten ze weer 2 weken thuis na de vakantie. Maar ook om de ouders te helpen.

Nu hebben 6 ouders (los van elkaar) school benaderd met de opmerking dat ze erg opzien tegen een hele dag thuis onderwijs. De redenen/oorzaken zijn gevarieerd.

Veelal is het probleem dat ouders zelf ook moeten werken terwijl de kinderen thuis zijn. Als de kinderen de hele dag bezig zijn met onderwijs zijn de ouders bang dat er geen tijd voor hen is om te werken.

Of omdat ouders moeten werken, hopen ze dat kinderen elkaar liever bezig houden, zodat ouders zelf wat tijd hebben om hun online werk te doen.

Of het feit dat ouders aan huis gebonden zijn door de lessen van de kinderen in huis wordt lastig gevonden.

En ook, het feit dat kinderen niet eenvoudig aan het werk gaan thuis achter de laptop. Ouders zien op tegen de strijd die dit oplevert met hun kind. Zeker als dit meerdere keren per dag voor gaat komen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om ouders en/of kinderen in de problemen te brengen met onze manier van werken.
Sterker nog, graag helpen we ouders doordat de leerkracht de kinderen vertelt wat er van hen verwacht wordt.
Als de leerkracht op verschillende momenten instructie geeft wat de kinderen moeten doen, hoeven ouders deze instructie niet meer te geven.
Omdat de leerkracht de hele dag bereikbaar is voor vragen en hulp, wordt ook dat bij ouders weggenomen.

Leerkrachten zullen ook binnen bewegingsactiviteiten en crea activiteiten aanbieden…. graag gaan we het zo leuk maken dat kinderen in willen loggen, in plaats van moeten.

Mocht inloggen thuis strijd opleveren, dan is het handig dit aan te geven bij de leerkracht. Deze kan bellen met uw kind en op deze manier helpen bij het aan de slag gaan. Bellen is handig om te doen ruim voor de inlog tijd (of de dag ervoor), op het moment zelf heeft de leerkracht tijd nodig voor alle kinderen.

Natuurlijk zijn er ook ouders die hebben laten weten dat ze blij zijn met de uitgebreide aanpak en de inzet die er door leerkrachten is.
We gaan gewoon proberen hoe het werkt onze nieuwe aanpak.

Mocht na een paar dagen proberen blijken dat onze nieuwe aanpak echt niet werkt voor uw kind, dan gaan we samen naar een oplossing zoeken. Trekt u dan (weer) bij ons aan de bel?

Gisteren was de start in veel klassen heel gezellig. Onderstaand een collage van wat er gezien is.