Soms zit het mee, soms………

Op dit moment/ na de kerstvakantie, heeft de KJS te maken met de nodige zieke leerkrachten. Juf Yvette heeft deze week de griep, juf Gaby is net hersteld van een voorhoofdsholte ontsteking terwijl juf Jeannine sinds 1 januari worstelt met een virus op het evenwichtsorgaan.

Juf Kimberly heeft onverwacht afscheid moeten nemen van twee dierbaren de afgelopen weken en is daarnaast ook nog grieperig.

Dat betekent dat er hard gewerkt wordt aan het vinden van leerkrachten die de lesgevende taken tijdelijk over kunnen nemen.

Daarnaast is juf Anouk gevraagd voor een andere baan; een droombaan waar ze geen nee tegen kon zeggen. Dus zijn we ook op zoek naar een leerkracht die langere tijd bij ons komt werken. (ouders die onze vacature hebben gedeeld: bedankt voor de hulp!!)

We boffen op de KJS met mensen die eigenlijk part time werken maar die in geval van nood extra uren maken. Daarnaast hebben we mensen die ons regelmatig uit de brand komen helpen (juf Suzanne en meester Matthijs). Daar zijn we heel blij mee! Het maakt dat in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, we nog geen klassen naar huis hebben hoeven sturen.

Daarnaast hebben mensen extra gewerkt om te zorgen dat we de kwaliteit in ons onderwijs waarborgen.

Het is dus waarschijnlijk dat weinig ouders hebben gemerkt hoe er extra hard gewerkt wordt op onze school. Dat is mooi, goed en de bedoeling.

Anderzijds is het belangrijk dat ouders weten en zich realiseren dat de situatie in onderwijsland écht anders is dan een jaar of twee geleden. Ook de KJS merkt dit… het kost veel extra tijd en energie om hier mee om te gaan.

We zijn erg blij en dankbaar dat het op dit moment nog steeds lukt om goede mensen voor de klas te krijgen…

Ook veel kinderen zijn ziek thuis gebleven, we wensen alle zieken heel veel beterschap!!

Juf Jeannine bedankt iedereen voor de kaarten, berichtjes en prachtige bloemen (namens alle ouders en kinderen van de Ouderraad)