Mooi bericht over technieklessen

Vrijdag 29-03 ontvingen wij dit bericht per mail:

(met een paar kleine AVG aanpassingen)

Beste Godelieve,

Laatst sprak ik meester Jasper om hem te bedanken voor die leuke technieklessen. Al pratende vertelde hij me zo het een en ander over de achterliggende gedachte. Zo gaf hij het voorbeeld dat wanneer kinderen bij hem komen om te zeggen dat ze het niet kunnen, hij ze dan probeert te stimuleren na te gaan denken wat er dan precies niet lukt, i.p.v. het hele probleem bij hem neer te leggen dat er in zijn geheel iets niet lukt. Ik vond dit erg leuk om te horen. Nu begrijp ik ook wel dat de dagelijkse juffen de kinderen ook zo op deze manier stimuleren, maar het gaf mij wat meer inzicht in het hoe en waarom van de technieklessen. Ik ben misschien een beetje oenig, maar misschien hebben meer ouders hier minder zicht op en is het misschien leuk om hier eens in de nieuwsbrief aandacht aan te besteden.

Ik vind het ook zo leuk om van de juf te horen dat mijn zoon, echt inzicht in sommige dingen heeft. Daar waar heel de dag achter een tafel rekenen en taal te (moeten) leren (wat natuurlijk ook gewoon moet), maar niet echt zijn ding is, is het zo leuk om te horen dat hij deze kwaliteiten heeft en met deze lessen tot uiting komen.

Ik weet niet of de complimenten bij je aangekomen waren, maar toen wij laatst een gesprek op school voor onze dochter hadden, hebben we gezegd dat we dachten aan verhuizen, maar nooit uit Heerjansdam  omdat we min of meer aan deze school vastzitten, en dat is echt een compliment! Je wilt niet weten, dat als je kinderen groter worden en er wat gebruiksaanwijzingen aan vast blijken te zitten, je kinderen gewoon in hun vertrouwde omgeving naar hun school kunnen blijven gaan, hoeveel zorgen dit van ouders wegneemt. Wij prijzen ons zo gelukkig, maar ook dankbaar. Fijn weekend Godelieve, voor jou maar ook je hele team.

Groeten,

Een moeder

Dit soort mooie berichten maken het harde werken in het onderwijs de moeite waard.

Het geeft ons naast een enorm warm en trots gevoel ook richting.

Komende Nieuwsflits zullen we meer informatie geven over de technieklessen.