Kinderboeken week: Wat een feest en wat een reis

Afgelopen vrijdag waren alle juffen en meester jarig, wat toevallig he😉.
Dat hebben we uitgebreid gevierd met een fantastische workshop van Cardiodrum geregeld door de ouderraad een heerlijke pannenkoeken lunch en als afsluiting een spectaculair optreden van cardiodrum  van de leerlingen voor ouders en andere belangstellende in de sporthal.
Wat zag dat er fantastisch uit, wat hebben de kinderen hard gewerkt om alle ouders en juffen te verassen met dit spectaculaire optreden. Ouderraad, contactouders en ouders: Bedankt voor de pannenkoeken, organisatie en de mooie groepscadeaus!

Vrijdagavond zag de school er heel anders uit dan anders….
Vlaggetjes van verschillende landen in de gangen, verklede juffen en  meesters, stewardessen, dames en een heer van de douane en allerlei speurende kinderen met een paspoort op zak??
Het was de afsluiting van de Kinderboekenweek met een flitsende tentoonstelling.
Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek: Reis je mee?
Tijdens de tentoonstelling gingen de leerlingen en hun papa, mama, op of oma dan ook op reis!
Bij binnenkomst kreeg iedereen van de stewardessen een paspoort, natuurlijk moest je daarna eerst langs de douane! Had je een geldig paspoort?, dan kon je reis beginnen! Je moest zoveel mogelijk stempels verzamel op je paspoort tijdens je reis op de KJS.
Zo kon je bij de kleuters in Nederland niet alleen maar prachtige zelf gemaakte Delfsblauwe bordjes bewonderen maar kon je een stempel in je paspoort verdienen door de bordjes die juf Judith, juf Yvette en juf Ingrid hadden laten vallen weer aan elkaar te puzzelen.
Met de eerste stempel op zak konden de leerlingen Zuid-Afrikaans dorpen bewonderen, the big Five zien en de taal  leren in groep 3.
In groep 4 kon je genieten van Fish en Chips, Engelse prentenboeken en de bekende Engelse leden van de British Army gemaakt door de leerlingen zelf!!
Groep 5 stond in het teken van het land van pasta’s en pizza’s….natuurlijk Italië!
Als je alle mooie werkjes van de kinderen had bekeken moest je voor een stempel op je paspoort Italië aan kunnen wijzen op de wereldkaart….. en wat ontdekten veel kinderen? Italië heeft de vorm van een laars! Met een welverdiende stempel van juf Gaby die prachtig verkleed was in een echte toga kon je verder reizen naar USA. In groep 6 hadden kinderen in groepjes zelf de verschillende staten van Amerika tentoon gesteld. Er waren powerpoint presentaties, bouwwerken, tekeningen weetjes over Amerika en nog veel meer. Je kon zien dat de kinderen hard hadden samen gewerkt!
Van de USA door naar het verre Down Under: Australië… hoe kon het ook anders, want juf Femke uit groep 7 heeft daar 2 jaar gewoond! Wat was er veel te zien! Een echt webboek, kunstwerken van de Aboriginals  en wat was het leuk om als een echte kangoeroe rond te springen om je stempel binnen te…… huppen?! Om af te sluiten in groep 8 waar een grote draak volgens de Chinese tradities geluk brengt! Verder hadden de leerlingen hum naam in het Chinees leren schrijven en waren er prachtige kunstwerken. Natuurlijk was het mooiste om te bewonderen de meester en juf…… op de foto’s een impressie van deze zeer geslaagde avond!