Juf Kimberly en Godelieve op studiereis

Juf Kimberly en Godelieve gaan van 10 november tot 17 november op studiereis naar Canada. (Dit is een weekje later dan in op de jaarkalender staat.) Samen met veel andere IBers, leerkrachten en directeuren van OZHW (ons bestuur) wordt de reis gemaakt. Als voorbereiding is er veel literatuur doorgenomen, zijn er al scholingsbijeenkomsten geweest en hebben we voor onszelf en de KJS leervragen geformuleerd. Zo zullen wij specifiek gaan kijken naar de zorg en hoe deze vormgegeven wordt, naar het diepleren (https://www.onderwijsmaakjesamen.nl/actueel/deep-learning/) en hoe onze persoonlijk competenties te ontwikkelen om onderwijsverbeteringen op de KJS vorm te kunnen geven.

Tijdens de reis zullen we Michael Fullan en Joanne Quin ontmoeten. De scholen die we gaan bezoeken zijn scholen die in praktijk al het diep leren en het inclusief onderwijs uitvoeren. Deze twee elementen maken naast het feit dat we een week lang met collega’s over onderwijs kunnen nadenken en spreken het een volle maar erg leerzame week zal worden. Wij kijken er naar uit.

Deze week zult u vragen over zorg of vragen aan de directie op moeten sparen. Op maandag 19 november is Godelieve er weer, op dinsdag 20 november is juf Kimberly weer op school. Natuurlijk kunt uw met vragen of opmerkingen gewoon bij de leerkracht van uw eigen kind terecht of bij de bouwcoördinatoren: juf Yvette of juf Jeannine.

In nieuwsflits 5 zullen wij een stuk schrijven over onze ervaringen.