Mijn naam is Jolanda Noordermeer.

In 2010 ben ik op de KJS komen werken.  Hiervoor werkte ik op een basisschool in Barendrecht. Ik woon in Heerjansdam met mijn man en onze 3 kinderen waarvan er 2 nog op de KJS zitten.

Wat vind ik zo leuk aan mijn vak?

Naast de afwisseling, geen één dag is hetzelfde, vind ik het een uitdaging om kinderen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

En hoewel ik inmiddels in aardig wat groepen heb lesgegeven, trekt de bovenbouw mij nog steeds het meeste. Vooral groep 8 blijft voor mij iets bijzonders. Er gebeurt zoveel in dat jaar. De kinderen veranderen enorm en groeien met elkaar echt toe naar het afscheid van de basisschool. Het is ontzettend mooi dat je als juf dat proces mag meemaken en begeleiden. Ook goed contact met ouders vind ik van groot belang. Samen ervoor zorgen dat de leerlingen op de juiste plek terecht komen in het voortgezet onderwijs zie ik als een hele belangrijke taak.

Na jaren in de OR te hebben gezeten, zit ik nu in de MR van de KJS. Als leerkracht vertegenwoordig ik samen met Femke Lootsma en Marleen den Otter het team.

Ook ben ik rekencoördinator. Ik heb hiervoor de opleiding Master En gedaan waarin ik vooral de nadruk op rekenen heb gelegd.