Intern vertrouwenspersonen

Intern vertrouwenspersonen

In de week van 27 september zullen wij ons in alle klassen voorstellen vanuit onze rol als intern vertrouwenspersoon. Marjolein Tims is de intern vertrouwenspersoon van de bovenbouw en Kimberly Jacobs is de intern vertrouwenspersoon van de onderbouw.

Wat gaan wij de kinderen vertellen?

  1. Wat is een intern vertrouwenspersoon?

Een intern vertrouwenspersoon is iemand waar je naar toe gaat, wanneer je een probleem hebt. Dat kan zijn als je gepest wordt of op een vervelende manier aangeraakt of pijn gedaan wordt.

  1. Wie zijn op de Koningin Julianaschool de vertrouwenspersonen?

Kimberly Jacobs (onderbouw), Marjolein Tims (bovenbouw).

  1. Wanneer neem je contact op met de intern vertrouwenspersonen?

Je neemt contact op met een de intern vertrouwenspersoon, als je een probleem hebt, wat je niet zelf kunt oplossen en waarmee je niet naar je ouders of leerkracht durft/wilt.

  1. Hoe neem je contact op?

Je kan ons aanspreken of een brief posten. Zowel beneden als boven hangt een brievenbus met de foto’s van Kimberly en Marjolein erop. Als je een probleem hebt waar je over wilt praten, schrijf je dit op een briefje samen met je naam en je groep.

  1. Wat is het vervolg wanneer je een brief hebt gepost?

De intern vertrouwenspersonen kijken elke dag dat zij werken in de brievenbus. Als er een briefje inzit, zal de betreffende intern vertrouwenspersoon  je uitnodigen voor een gesprek, waarin ze samen met jou zal proberen jouw probleem op te lossen. Je kunt erop vertrouwen dat ze jouw probleem heel serieus neemt. Maar.. Als het probleem niet direct is op te lossen of de situatie te onveilig is voor jou, bespreken de 2 intern vertrouwenspersonen het samen (anoniem). Vinden beide intern vertrouwenspersonen dat ze niet snel passende hulp kunnen bieden om een einde aan de situatie te maken, dan kan het zijn dat wij andere volwassenen erbij moeten gaan betrekken. Wanneer dat het geval is, zullen we dit met jou bespreken.

 

Uiteraard is de inhoud van bovenstaande samenvatting aangepast aan de leeftijd van de kinderen in de groepen.

 

Voor wie nog meer?

Wij zijn niet alleen vertrouwenspersonen voor de leerlingen, maar ook voor ouders en personeelsleden. Ook u kunt ons benaderen voor een gesprek.

 

   

Marjolein Tims                                                       Kimberly Jacobs
Intern vertrouwenspersoon bovenbouw       Intern vertrouwenspersoon onderbouw
werkzaam op: ma,di,wo                                       werkzaam op: di,wo,do
marjolein.tims@ozhw.nl                                      kimberly.jacobs@ozhw.nl