In verband met Corona……

In verband met Corona……

Koffieochtend Midden Inn
Elk jaar organiseren wij een koffie ochtend voor onze buren: de bewoners van het Midden Inn. Ook dit jaar stond deze al gepland. Graag hadden we op dinsdag 24 maart alle bewoners van Midden Inn maar ook andere 65+ bewoners van Heerjansdam ontvangen.
Het is nl altijd erg gezellig als ze op bezoek komen. Koffie en wat lekkers staat dan klaar en de kinderen van alle groepen verzorgen een piep klein optreden.
Helaas kunnen we door het Corona virus de koffieochtend niet door laten gaan op 24 maart.

Omdat het zo gezellig is, hebben we de ochtend echter niet gecanceld maar verzet: naar 30 juni!
Tegen die tijd brengen we gewoon opnieuw posters en berichten uit en zorgen we dat we gezellig bij elkaar komen in de grote hal van onze school.

Kom in de klasdag
Ook deze stond voor komende periode gepland. Voor deze ochtend hebben we nog geen nieuwe datum geprikt. Dit zullen we na de meivakantie doen en dan brengen we de kinderen snel op de hoogte zodat opa’s, oma’s en andere dierbaren hun agenda vrij kunnen houden of maken voor een bezoek in de klassen.

Start van de Lente!
Het is gebruik dat wij onze kinderen een bloemetje meegeven om de start van de lente te vieren. Ook brengen we dan een bloemetje met lentewens langs bij alle buren in het dorp.
Dit jaar kunnen we dit ter voorkoming van verdere Corona besmettingen beter niet doen.
Het team zoekt naar mogelijkheden om op een veilige manier de start van de lente toch een feestelijk tintje te geven! (u ziet of hoort hier dus nog meer van in de nabije toekomst)

Schoolreis groep 3 tot en met 8
Zoals in een brief van ons bestuur te lezen is geweest zullen alle uitstapjes die tot de meivakantie gepland stonden, komen te vervallen.
Hier hoort helaas ook onze schoolreis naar de Efteling bij.
Natuurlijk gaan we kijken of het mogelijk is om na de meivakantie de schoolreis op enig moment alsnog door te laten gaan.

Leuke tips en websites voor deze dagen

Als er zoveel leuks niet door kan gaan deze dagen, is het extra belangrijk dat er leuke andere dingen zijn.
Onderstaand een paar tips die thuis vast welkom zijn….

De luisterbieb heeft extra luisterboeken voor leden en niet-leden https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html

75 praktische tips voor ouders met kinderen die niet naar school kunnen https://wij-leren.nl/praktische-tips-thuis-leren.php

SchoolTV:
https://schooltv.nl/

Educatieve spelletjes:
http://www.cyberkidz.nl/

Voor beweging en creativiteit gratis te gebruiken zolang de scholen gesloten zijn ivm Corona:
https://www.teamtalento.nl/