• instroomgroep 1C schooljaar 2021-2022

Van de meivakantie tot de zomervakantie in groep 1C. (schooljaar 21-22)

Met de zomervakantie die dichterbij kwam, kwam ook het einde van groep 1C dichterbij. De afgelopen maanden hebben we een leuke, gezellige en leerzame tijd gehad met elkaar.

Na de meivakantie zijn we begonnen met het thema groeien en bloeien. We hebben gezongen over de lente en van alles geknutseld: van rupsen tot bijen. Ook kregen we echte rupsen in de klas! Iedere dag hebben we hun bak verschoond en ze verse koolbladeren gegeven. We hebben gezien hoe de rupsen steeds groter werden, verpopten en hoe ze uiteindelijk veranderden in prachtige koolwitjes die we met zijn allen vrij hebben gelaten.

Ook in de moestuin hebben we gekeken hoe de plantjes groeien en bloeien. We hebben de plantjes water gegeven en gezocht naar kriebelbeestjes.
Na het thema groeien en bloeien was het tijd voor het thema kamperen en zomer, in de nieuwe klas. We zingen zomerliedjes, leren van alles over kamperen, knutselen badpakken en zwembroeken en spelen heerlijk buiten (met water). We genieten van de laatste weken met elkaar en van het lekkere weer.
Een hele fijne zomervakantie!
Juf Kayleigh

Van de voorjaarsvakantie tot aan de meivakantie in groep 1C. (schooljaar 21-22)

De kleuters zijn na de voorjaarsvakantie ondergedompeld in het thema onder water.
We sprongen diep in de zee, bekeken de zeedieren, leerden dingen over dieren, knutselden octopussen, mooiste vissen van de zee. We maakten onszelf als duikers en zwommen tussen de schildpadden.

Het hele thema werkten we in dit thema, speelden spelletjes met vissen.
Na een paar weken kwamen de piraten en zeemeerminnen ook tevoorschijn in het thema.

De juffen speelden poppenkast voor de peuters en kleuters. Wat was dat leuk en ook een beetje spannend. Na afloop lieten de juffen zichzelf zien en mochten we achter de poppenkast kijken wat er allemaal lag en waar de juffen zaten.

In de zandtafel konden we zandkastelen bouwen, gouden stenen zoeken en zeven. Maar ook in de watertafel lagen zeedieren verstopt tussen de orbeez. Hihi, dat is een grappig gevoel met je handen in die bak (water) balletjes.

We hebben heerlijke prentenboeken gelezen in het thema en er kwamen nieuwe letters voorbij in onze letterboom. Welke woorden hebben een bepaalde letter in hun woord? Wat kunnen de kinderen dat al goed zeg.

In de week voor Pasen hebben we een gezellige Paascrea gehad met ouder- en omahulp. We speelden spelletjes, knutselden een paasmandje en vogelnestje en mochten koekjes bakken in de grote keuken!

De week voor de meivakantie zaten we ook zeker niet stil. We bewegen sowieso lekker veel tussendoor, maar we oefenen nu ook lekker het liedje voor de Koningsspelen; Fit top 10!
Wat zijn dat toch altijd heerlijke meezing en dansnummers van Kinderen voor kinderen.
We maakten Koningsdagmutsen, versierden onze eigen fiets/ step en we sluiten de week af met de Koningsspelen van 2022! En yesss weer met ouderhulp. Dat is toch weer fijn, terug naar normaal.

En dan is het even tijd voor de meivakantie. Tijd om bij te komen, uit te rusten en leuke dingen te doen. Geniet ervan kanjers!