Sinds maart 2014 ben ik directeur van de Koningin Julianaschool.

Voordat ik mijn baan op de KJS accepteerde was ik directeur van 3 andere scholen, waaronder 2 scholen tegelijkertijd (meerscholen directeur). Het werk van directeur is mij dus niet vreemd.

Werken op de KJS bevalt mij erg goed. Dit komt voornamelijk door de mensen die ik er ontmoet.

De KJS heeft een leuk enthousiast en deskundig team. De kinderen van de KJS weten hoe ze samen een fijne groep creëren en zetten individueel hun beste been voor. De ouders zijn betrokken, vaak positief kritisch en enthousiast. Met de MR samen wordt goed beleid gemaakt en de OR maakt (samen met veel helpende ouders) school een feestje van tijd tot tijd.

Voor de taken die bij mijn functie horen ben ik naast mijn ervaring goed geschoold. In 2013 heb ik de studie Master in Management of Education afgerond op de Tias Nimbas business school of management (onderdeel van de universiteit Tilburg) Goede scholing van onderwijs directeuren is nodig en voorschrift van ons bestuur. Zij werken met RDO directeuren; Register directeuren onderwijs. Om deze registratie te behouden moet ik elk jaar scholing volgen en deze met goed gevolg afronden. 

De laatste drie jaar van mijn scholing zijn gericht geweest op onderwijs innovatie. In 2018 hebben we in het kader van dit onderwerp een reis gemaakt naar Canada waar we ons verdiept hebben in Deep learning. Een bijzonder boeiende reis die zeker een voorzet heeft gegeven voor de ontwikkeling die de KJS in de toekomst kan gaan maken. 

Dus nu kunnen we als team aan de slag om hierover te leren. 

Want scholing hoort bij het onderwijs, niet alleen voor de kinderen!