Al heel lang werk ik met veel plezier op de KJS. Ik heb aan de kinderen in de klas gevraagd wat zij graag van mij willen weten en deze heb ik in het onderstaande verhaal verwerkt.

Heel lang geleden werd ik in juli geboren, ik laat graag in het midden hoe lang dat precies is 😉 Sommigen denken namelijk dat ik 28 jaar ben (en dat wil ik graag nog even zo houden :). Een aantal jaar later werd mijn broer geboren.

Vroeger toen ik ongeveer net zo oud was als de kinderen van groep 4 had ik donker blond haar, ik had een hekel aan ruzie was niet zo goed in rekenen, maar ik vond tekenen en knutselen altijd al erg leuk.

Wat kun je doen met een lading, dezelfde plastic flesjes? Zo komen de ideeën voor de express-zo middag tot stand en met een beetje hulp van een moderne oma. Van mijn eigen oma leerde ik haken en breien. Met rekenen is het wel goed gekomen, oefenen en doen. Materialen gebruiken en zichtbaar maken. De kinderen geven aan dat ik “daar goed in ben”.

Ik weet niet precies hoe oud ik was toen ik oorbellen kreeg maar ik weet nog heel goed dat mijn vader het niet zo leuk vond dat ik op dertien jarige leeftijd nog meer “gaatjes” wilde. Later kwam ik erachter dat ik allergisch ben voor nikkel. En “verkering” kreeg ik niet op 9- jarige leeftijd maar veel en veel later en met hem heb ik drie zoons gekregen.

Ook heb ik huisdieren, nu nog twee honden. De katten die mis ik wel. Sommige kinderen hebben de langharige kat gezien en geaaid bij Halloween, wat had ze een top avond, al die aandacht.

Ik vind het leuk om met kinderen te werken, ze daarbij te laten meedenken en ze te laten zien dat er verschillen zijn. Dat ze zichzelf mogen zijn, maar bovenal dat ze met plezier naar school gaan.